• bilimde cinsiyet farkı olmaz.

    sene olmuş 2021, halâ pipilileri pipisizlerden ayıralım diyen zihniyetin yaşıyor olması...

    haydi yine oradan mezun olacakların birer diploması olacak... peki ya birisinin diploması?

    sorunsal 1:
    kadın üniversitesi mezunları pembe diploma mı alacak? diğer diplomalardan ne farkı olacak?

    sorunsal 2:
    derslerde sadece bilim kadınlarının buluşları/teorileri mi okutulacak? eğer öyleyse bernini'yi, michelangelo'yu anmadan nasıl sanat tarihi dersi verilecek? einstein'siz nasıl işler yürütülecek?

    sorunsal 3:
    kadın üniversitesi olduğuna, içeriye erkek girmesi günah olacağına göre, açılışı kim yapacak? yapacak olan o kişinin diploma derecesi nedir? akşam sanat okulunu bitirememiş bir ortaokul mezunu olmasın mesela o kişi?
  • saçmalık!
    ilim irfan öğretilen bir ortamda çüklü ile çüksüzün ayrıştırilması neye yarayacak?
    kaldı ki her yerde cinsiyet eşitliği varken, eğitimde ayrıştırma nereden baksan malca nereden baksan aptalca.
  • talibanla yapılan görüşmelerden sonra olmuştur.
  • "yüksek öğretimde çeşitlilik" adına açılmaktadır!
  • haremlik selamlık devrine dönüyoruz galiba.
  • bir kac yil once rte japonya gezisi sirasinda ulkede sadece kadinlarin gidebildigi bir fakulte oldugunu ogrenmis ve aynisinin turkiye'de de yapilmasi talimatini vermisti. sonuc olarak ozgun bir fikir degil japonya'dan esinlenerek icra edilen bir projedir. bence ozgurlukler cercevesinde degerlendirmek gerekir. ulkede gercekten de kiz cocugunu erkeklerin olmadigi bir universiteye gondermek isteyenler oldugu gibi boyle bir universite olmadigi icin kiz cocugunu universiteye hic gondermeyenler de var. sadece boyle bir fakultede okumak isteyenin hizmetine sunulmus bir secenek olmasi acisindan degerlidir. burada cinsiyet tartismasi yerine verilecek egitimin kalitesi tartisilsa daha dogru olur sanirim.
  • (bkz: rezalet)
  • imam hatip tarz üniversite mi açıyorlar şimdi de hahahaha ciddiye almaktan yoruldum oturur kızlarınıza nasıl ev hanımı olunur kocaya itaat edilir onu öğretirsiniz artık.

    bu sırada da boğaziçi'nin önüne 50 çevik kuvvet daha yollayın ama. almayın öğrencileri hatta içeri. unutmayın gerçekten bilim yapan üniversitelerin öğrencilerin önüne köstek olmayı tamam mı? burası önemli.
  • dekanı, rektörü erkek olur.
hesabın var mı? giriş yap