• ekşisözlük'ün forum olması bir ütopya değil gerçektir.

    yıl olmuş 2090 hala..
  • "fare gibi bilinçsizce üreyen orta doğu ülkelerinin önü kesilecek"

    " kirlenmiş ırk kısırlaştırılarak üremesi engellenecek"

    eğer saf ırkın içinde kötülük, kin vs. gibi duygular olmayacaksa bu şekilde ırkçı düşüncelere nasıl sahip olduklarını merak ettiğim ütopya. ben, çocuk yapmak istemiyorum ama bu dünyada milyonlarca farklı insan var ve onların coğrafi koşullarını ya da kirlenmiş ırk olduklarını savunarak, çocuk yapma/üreme haklarını elinden alamam. o zaman özgürlükten bahsedemeyiz, senin doğrun senin için geçerlidir. hiç kimse bu dünyadaki başka insanların davranışları için kıstas değildir, olamaz.
  • oturup bi adana yiyemeyeceğimiz ütopya. afedersin ama tükürürüm böyle ütopyaya.
  • et yenilmeyen bir ütopya olamaz. aksine etin çok daha lezzetli ve sağlıklı olmasının sağlanacağı bir ütopya olmalıdır.
    ayrıca ortak bilinçle hareket edecek saf ırk yaratılamaz. veya yaratılan şeye insan denilemez.
    insan, kendi içinde zaafları ve güçlü yönleri olan toplu düşünceden bağımsız kendi kendine düşünme yetisi olan canlıdır. bu yetisini elinden alarak ütopya düşünülmemelidir.
  • ferrari araba mı yapiyorsun!?
    bahsettiğin insan. senin bunu yapabilmen için önce taraftar toplaman lazım sermaye bulman lazım lobi yapman lazım hepsi de bahsettigin kirlenmis ırkın özelliği. yani pis birşeyden iyi birşey yapmak bana göre garip.
    diyelim ki bunu bir şekilde başardin ilk saf ırkı yaptin, malum bunlar normal insandan daha zeki, bu sefer daha ortadan kaldiramadigin kirli ırk bunu kendi çıkarına kullanmak için senden bunu isteyecek belki de savaş çıkacak. neresindwn bakarsan tutarlı olmayan bir durum.

    yine kirli ırkın kendi emelleri dogrultusunda çalıştırılabilecek güzel bir kölecilik sistemi olur en fazla. o da bu dünyada degil farkli gezegenleri kolonilestirdigin zaman bunlari kullanırsın. çok da ideal bir işgücü isyan yok, kötülük yok koyundan daha koyun bir ırk olur.

    yani bana göre tırt bir düşünce.
  • yapay zeka'nın insanlığı yönettiği bir dünyadır
  • bir türk takımının şampiyon lar ligi kupası alması
  • yaşayan dillerin azalacağı toplum tasarımı.
    yazışmak gibi insan devinimini yavaşlatan şeyler azalarak yok olacak.
    bedene, beyine konulan biyonik sistemler de sanal bir ağ ile bağlanabilecek ve internete gezer gibi - size erişim kodunu veren - bireylerin beyninde gezebileceksiniz.
    kızlar kendilerine kod vermeyen erkeklere yüz vermeyecek, patronlar onları işe almayacaklar. iş toplantılarına gerek kalmayacak. patron raporları beyninizden alacak, talimatları doğrudan biyonik çipinize iletecek.
    yani kölelik şekil değiştirerek devam edecek!
hesabın var mı? giriş yap