• bıçakla cinayeti engellemek için ateş ediyor polis.
  • her zaman ki gibi orantısız güç kullanılmış. kardeşim tekte vur geç yıkılır zaten. bacağına falan at da bam bam ne ateş ediyosun yahu. polis ülkesi diye boşuna demiyoruz.

    edit: bacağa ateş etmek yasakmış başkalarını yaralanmasın diye. en kolay ateşi sağlıyorlarmış göğsüne doğru. gamblerhatfvcksyow uyardı sağolsun.

    edit 2: sansürsüz videoyu izleyince ve sizlerden çokça mesaj geldikten sonra tekrar irdelediğimde, polisin ateş etmesi doğru olmuş gibi görünüyor. koymuşsunuz sansürlü ne olduğu anlaşılmıyor. oradaki polislere verilen yetkilere dayanarak ateş etmeleri normalmiş.
  • üzerine yürüme denilen olay birinin arkadan kavrayıp üst vücuduna bıçak saplamak, sevgi kelebeği anlayacağınız.
  • abd'de bu olay yaşanmış ve dünya gündemi olmuştur.

    türkiye'de sapan attı diyerek çocuğun öldürülmesi normalleştirildi terörist dendi.

    bakın bıçak bir insanı öldürmeyi sağlayabilir. polis eleştirilebilir ancak bir ihtimal ile duruma göre savunursun

    peki önünde kalkan olan polise sapanla bir taş atmak öldürebilir mi? işte türkiye ile abd farkı.

    türkiye'de kalkan kullanan polise sapan atan çocuk öldürülür türkiye'de bile polisi destekleyen bulursunuz.

    abd'de bıçak kullanan çocuk öldürülür tüm dünyada gündem olur ve polis eleştiri alır.

    polisimin yanındayım bidoğğğğ diyenler yok mu abd'de?
  • polis ani karar vermeyip kıza ateş etmese muhtemelen iki kişinin öleceği bir olay olacakmış, ama etkisiz hale getirmek için gövdeye 4 kurşun çok fazla, hiç kurşunla etkisiz hale getirilebilirdi, (bkz: şok tabancası).

    edit: bazı yazar arkadaşlar şok tabancasının etkisizliğinden yakınıyorlar. tek tip 50.000v 2.1ma bir şok tabancası elbette herkesi etkisiz hale getirmez. tehlike sınırı olarak 0.3a belirlenmiştir ve bu değere daha yakın bir şok tabancasının durduramayacağı insan evladı yoktur, bu durumda ise bahsettiğim aralıklarda bir şok tabancasının bir insanı öldürmesi için kalbe yakın bir yere veya kalbe nişan alınması gerekir.
  • "cinayeti engellemek" için diyenler umarım polis şiddetine maruz kalırlar.

    tanım: infazdır.

    yerli ve milli çocuk infazları için

    (bkz: berkin elvan)

    (bkz: uğur kaymaz)

    (bkz: mazlum akay)

    (bkz: ceylan önkol)

    not: aptal gibi gelip "berkin'in elinde bıçak mı vardı?" diyorsunuz mesajla. bıçak olsa katledilmesi normal yani? mal mısınız siz? berkin de amerikalı çocuk da polis/asker/devlet şiddetinin kurbanları. okuduğunuzu anlamak bu kadar mı zor?

    not 2: ikna oldum aptalsınız. çünkü amerikalı çocuğun olayı ile berkin'in olayını sanki birbirinin aynısıymış gibi değerlendirdiğimi düşünüyorsunuz. oysa ki öyle bir şey yazmamışım. meram şudur: dünyanın her yerinde asker/polis/devlet özellikle çatışma içerisinde olduğu toplumsal grupların çocuklarını katlediyor. amerikalı da bıçak var, berkin'de ceylan'da yok. ama olabilirdi de ellerinde bıçak. bu öldürülmelerini meşru kılmaz. polisler çocukları katlediyor. benim anlatmaya çalıştığım bu.
  • ben biriyle kavga ediyorsam,
    karşıdaki bıçak çekmişse ve ben de az sonra belki öleceğimi düşünüyorsam, yoldan geçen polisin onu vurmasına itiraz etmem. ister 16 olsun, isterse 14...

    "aaa çocuktu o niye vurdun" demem yani.

    (bkz: bir de böyle düşün)
  • doğru olanı yapan polistir. bizim ülkede bu yaşansa olacak olanlar bu görüntülerdeki gibi olur
    batman otogar cinayeti
    ayrıca ilk defa polis bir bireyi savunuyorum ilginç...
  • daha haberi okumadan içimden "siyahidir" diye geçirdiğim olay. yine yanılmadım. kahin miyim? neyim?
  • polis hiç ateş etmeyip, öylece beklese idi, bu seferde, abd polisinin gözünün önünde bir insan bıçaklanarak öldürülecekti ve polis neden mudehale etmedi denilecekti.olmasi gerekeni yapmış polistir.
hesabın var mı? giriş yap