• 2 nisan 2017 anayasa değişikliği referandumu na alternatif olarak ortaya atılan öneri. meclis'in kuruluş gününe denk getirilmesi isteği de oldukça enteresan.

    neyse, gerçekleşmesi durumunda iki kurt ile bir kuzunun öğlen yemeğinde ne yenileceğini oylayacağı referandum olacaktır.
  • anayasa değişikliği paketi meclisten yıldırım hızı ile geçirilmişken, halen onay için cumhurbaşkanlığı'na gönderilmemesi başlığı doğrular gibi. sanki kasten geciktiriliyor ki, ysk'nin referandum için hazırlığı 2 nisan, 9 nisan veya 16 nisan tarihine yetişmesin de, referandum oylaması 23 nisan tarihine sarksın gibi...

    23 nisan'da getirilen ulusal egemenliğin (mv marifetiyle ulusun mecliste temsil edilmesi) yine bir 23 nisan'da kaldırılması mı planlanıyor, nedir? nitekim, 12 eylül 1980 darbesini gerçekleştirenlerin yargılanmasının önünü açan anayasa değişikliği paketi de yine bir 12 eylül* günü oylanmıştı.

    (bkz: ulusal egemenlik)
  • c.başkanının hala paketi imzalamamasının sebebidir.
  • (bkz: yoksa...)
    (bkz: so what)
  • eğer böyle bir referandum olacaksa 12 eylül 2010 anayasa değişikliği referandumunun benzeri bir propaganda malzemesi olacaktır. hatırlayacaksınız 12 eylük 2010 referandumunda darbecilerle hesaplaşma ön plana çıkmıştı. ancak gerçekte yapılan fetönün yargıdaki yapılanmasının tamamlanmasıydı. şimdi "egemenlik milletin" deyip "egemenliğin devri" anlamına gelecek anayasa değişikliğini onaylatmaya çalışırlarsa şaşırmam.
    __________________________________________________________________________________________
    hayır! egemenlik kayıtsız şartsız milletindir! egemenliğin kullanılması, hiçbir surette hiçbir kişiye, zümreye veya sınıfa bırakılamaz." (anayasa madde 6)*
  • eğer yanlış bilmiyorsam referandumun bu tarihte yapılması için herhangi bir hukuki engel bulunmuyor (zaten olsa da oldururlar ya orası ayrı). cumhurbaşkanın paketi onaylamak için 17 şubat cuma gününe kadar süresi var. bu durumda paketi 17 şubatta onaylayıp 20 şubat pazartesi günü resmi gazetede yayımlatabilir. böylece resmi gazetede yayımlanan tarihten 60 gün sonraki ilk pazar 23 nisan olmuş olur.

    artık açıklasalarda millet planını programını ona göre yapsa. neyin hesabının peşindeselerde uzattıkça uzatıyorlar amk.
  • günümüz iktidarının milli bayramlarla olan rahatsızlığını biliyoruz. 15 temmuz gününü bayram ilan edip, 19 mayısları, 30 ağustosları önemsemediklerini de biliyoruz.

    bu referandumu 23 nisan 2017 tarihine denk getirip bundan sonra 23 nisan günlerinde ulusal egemenlik ve çocuk bayramını kutlamak yerine rejim değişikliğini kutlamayı amaçlıyor olabilirler. hatta 23 nisan günlerinde iktidar yalakalarının kuracağı cümlelerde şimdiden hazırdır. büyük ihtimal "biz asıl ulusal egemenliğimizi 23 nisan 2017'de başkanlık sistemine geçerek kazandık." gibi laflar edeceklerdir.
hesabın var mı? giriş yap