• 20000 teu taşıma kapasitesi ile, dünyanın en büyük konteyner gemilerinden olan mv ever given (evet evergreen değil, ever given geminin ismi, evergreen sirketin ismi) isimli geminin, süveyş kanalının en dar noktalarından birinde yan dönüp, kanalı adeta ablukaya alması ile yaşanmış tıkanmadır. olay dün öğleden sonra gerçekleşse de, daha yeni dünya basınına düşüyor, türk basınında ise tabii ki tık yok.

    an itibari ile onlarca römorkör gemiyi kurtarmaya çalışıyorsa da henüz bi ilerleme söz konusu değil. daha önce bu kadar dar bir noktada böylesi bir durumla karşılaşılmadığı için, işlerin nasıl yoluna konulacağı biraz muamma. tahmin edilebileceği üzere, kanalda trafik oluşmaya başladı, trafiği oluşturan gemilerin bir çoğunun petrol taşıyan suudi, amerikan, rus ve umman gemileri olduğunu söylemekte fayda var. ticari gemilerin dışında askeri gemiler de kanalı geçemiyor.

    şahsi görüşüme göre, kanal 3 günden fazla kapalı kalırsa petrol ve taşımacılık ücretleri fırlar. dikkatli olmakta fayda var.

    güncelleme 1: cairo24'un haberine göre, karaya oturan geminin tekrardan rotasina sokulmasi 'en az' iki gün alacak imiş.
    güncelleme 2: kazanın, gemideki enerji jenaratörlerinin durmasından kaynaklandığı düşünülüyor. gemiye itme sağlayan sevk sistemleri çalışmayı durdurmuş.
    güncelleme3: olaydan kaynaklı mıdır bilinmez ama ham petrol fiyatları dünden bugüne yüzde 5.6 artış gösterdi.

    25 mart itibari ile:
    güncelleme4: -gemi kurtarılıncaya kadar kanalın gemi trafiğine kapatıldığı açıklandı
    -geminin tekrar yüzdürülebilmesi için taşıdığı yük neredeyse yarı yarıya boşaltılacak
    -kanalın tekrar açılmasının haftalar sürebileceği konuşuluyor
    güncelleme5: işinde uzman olan hollanda merkezli bir kurtarma şirketi, gemilerin yola çıktığını açıkladı. şirketin (boskalis) ceo'su peter berdowsk'un söylediğine göre, geminin tekrar yüzer hale getirilmesi günler değil, haftalar sürebilir. ("ne var canım, süveyşte sürekli kaza oluyor yahu!" diyen küçük alfred thayer mahanlara selam olsun.)
    güncelleme6: evergreen şirketine ait olan bir başka gemi, "ever greet" rotasını değiştirdi. gemi, ümit burnunu kullanarak yoluna devam edecek ve seyahatine neredeyse 2 haftalık ekstra bir yol ekleyecek. bu gelişme, olayın haftalarca sürebileceğine olan inanışı kuvvetlendiriyor.

    27 mart güncellemesi:
    olumlu bir haber var. geminin kıçı hareket ettirildi. https://twitter.com/…cts/status/1375904796138426371

    29 mart güncellemesi:
    yaklaşık 5 günlük kriz sonrasında, ever given gemisi kurtarıldı! kanal çok yakında tekrardan açılacak. ilk görüntü: https://twitter.com/…ber/status/1376387821020327938

    gemi trafiği: https://twitter.com/…hoy/status/1374445914169831427
    devasa ever given gemisi: https://twitter.com/…g0l/status/1374464202794954754
    olayları özetleyen ve sürekli güncellenen bir tw floodu: https://twitter.com/…ton/status/1374438210315513864

    edit: süveyşte daha önce kanalı ablukaya alabilecek herhangi bir kaza yaşanmadı. arap-israil krizleri sırasında yaşananlar bir kaza sonucu değil, siyasi karar sonucu idi.
    edit2:agressivea'nın uyarısı ile entry tekrar düzenlendi, teşekkür ediyorum.
  • türk medyasının fırsatı kaçırdığı olaydır. işte, kanal istanbul'un neden bir ihtiyaç olduğunu bir kez daha gösteren olaydır.
  • şuradan izlenebilecek olaydır.
  • yıl içinde birkaç ayda bir yaşanan, süveyş kanalı tarihinde sıradan bir olay.

    başlık açılacak kadar bir önemi yok. google'a "süveyş kanalı tıkandı" şeklinde yazıp aratın, yakın tarihe ait onlarca örnek göreceksiniz.

    yok yeterli haber bulamadık derseniz, ingilizce yazıp aratın, çok daha fazlasını bulacaksınız.
  • brent petrol yüzde 7 nin üstünde kayıp yaşıyor bu hafta düşüşünü yavaşlatırlar. ya da kendileri çevirdiler gemiyi düşüşü azaltmak için.
  • gemileri karadan yürütsünler. tem açıktır bu saatte
  • gece gece dert ettiğim olaydır. hayır ittirecek olan gemiler neden güney tarafında kıç kısmına odaklanmış ki? gemi kuzeye doğru gidecek gibi görünüyor hatta evet hollanda'ya gidecekmiş. baş kısmından ittirseler diğerleri de kuzeyden kıça yüklenseler daha mantıklı değil mi? valla ne kadar cahilim ya keşke ölsem!

    tam yollarken gelen not: gerizekalı olduğum için itmek yerine çekebileceklerini yeni düşündüm.
  • (bkz: bırakın kanallar açık kalsın böyle delikanlıya pamuk mu tıkanır)
  • birisi inip 'gel gel' yapsa çözüleceğini düşünüyorum.
    bu malmış kanalı tıkayan.

    edit: malın resmi eklendi.
  • süveyş kanalı'nın en dar yerinin gerçekten dar olduğunu fark ettiğim olaydır. o nasıl kanal öyle ya?
hesabın var mı? giriş yap