• sağlık bakanlığı'nın dün ve bugün açıkladığı verilerle ortaya çıkan farktır. sağlık bakanlığı ne yapmak nereye varmak istemektedir?

    ekran görüntüsü

    kaynak:
    https://covid19.saglik.gov.tr/…navirus-tablosu.html
  • vaka ile hasta arasındaki farkı öyle hastadan iyileşenler ile kapatamayacaklarını anladıklarında yaptıkları tablo güncellemesidir. her vaka hasta değil, ama nedense artık her vaka iyileşiyor. madem hasta değillerdi, neden ve neyden iyileşiyor bu arkadaşlar?

    "ayrıca ağır hasta sayısındaki artışın durağan olması sevindirici" imiş, günde 220 kişinin ölmesi artışı durağanlaştırıyor olabilir mi acaba?
  • kimsenin inanmadığı, siklemediği excel tablosunda yapılan değişikliktir. şu tabloyu tutan adamın veya kadının sıfatını bir düşünün isterseniz. aklınıza ne geliyor?
  • o da bi şey mi lan .

    ülkedeki işletmelerin neredeyse yarısı kapatılmışken işsizliğin geçen senenin aynı ayından daha az çıkarttı bunlar.

    tüm restoranlar kahvehaneler şunlar bunlar kapalı . hafta sonu yasakları gece ksııtlamaları gırla ama neymiş : işsizlik geçen seneye göre azalmış.

    bunun yanında bi günde iyileşen 1.000.000 hasta nedir ki.
  • pandeminin ilk döneminde bahsedilen sağlık turizmi kapsamında, bazı hastaların vatandaşlıktan çıkarılıp yerine sağlıklı insan ithal etmiş olabileceğimizi düşündüren iyileşmedir.
  • vaka sayıları açıklandığı için vaka sayıları üzerinden iyileşen insan sayısı verilip düzenlenmiş tablodur.

    önceden vaka sayısı verilmediği için iyileşen sayıları hasta sayılarına göre veriliyordu. şimdi vaka sayıları üzerinden düzenlemeye gidilmiş.

    vaka sayıları en başından düzgün verilmediği için böyle başlıkların açılması çok normaldir. sağlık bakanlığı bu konuda her hafta açıklamalar yapmalı ki halkın güveni tekrar yerine gelsin. aynı zamanda bu tablolar açıklamanın yapıldığı gün düzenlenmeli ki böyle soru işaretleri oluşmasın...
  • yazık bu ülkemin vatandaşlarına, yazık bu hastalık yüzünden vefat eden insanlarımıza...
  • yarın 3 milyon olması beklenen tablodur.
hesabın var mı? giriş yap