194 entry daha
  • ülkede neredeyse hiç risk almadan zenginliğine zenginlik katmak isteyen hatırı sayılır bir kesim var. dövizin dizginlenemeyen yükselişi, ardından gelen kkm, peşinden gelen yüksek enflasyon ortamında gerçekleştirilen parasal genişleme vesaire ile de sürekli palazlandı / palazlandırıldılar. son bir kaç sene içerisinde dar ve orta gelirliden bu kesime ciddi bir servet transferi gerçekleşti.

    olay hep belli başlı metaların / emtiaların etrafında dönüyor, döviz, faiz, ev, araba, arsa vesaire. enflasyonun ciddi fiyat artışlarına sebep olduğu ve aslında daha fazla kazanç sağlayacak diğer mallara yatırım yapmak ise bu kitle açısından hem riskli hem de uğraştırıcı. onlar uğraşmasa da şu ortamda her türlü emtiadaki değer artışını kovalayan da bir ton insan zaten var. neyse konumuzla çok alakalı değil bu. ya da belki de alakalıdır. şöyle ki; üstte saydığım metaların / emtiaların artış spekülasyonu ile ihtiyaç dışı yatırım yapılmasının önünün bir şekilde kesilmesi gerekiyor. en fakirinde olan "dur şundan 5 tane alayım, ne de olsa fiyatı artar" düşüncesinin bile.

    düzenlemeye gelecek olursak, doğru hedefe yönelik atılmış doğru bir adım diyebiliriz. bunu daha önce atılmış diğer adımlardan, bundan sonra yapılacaklardan (seçim öncesi fabrika ayarlarına dönülmez ise) bağımsız düşünmek yanlış olur.

    zengin kardeşim, senin ucuz kredi ile yatırım maksatlı alacağın o metanın da enflasyona göre görece değer artış hızını düşüreceğiz diyor adamlar. peşin paran ve ihtiyacın varsa buyur al, yağlı ballı krediyle olmaz diyor. gelecekte olumlu bir tablo oluşursa o kredi de yağlı ballı olmaz orası ayrı.

    çok uğraşmadan ülke ekonomisine katkı sağlayabileceğin borsa gibi mecralar var. yatırımlık paranın akması gereken esas yer burası.

    nasıl burada zengin bireyleri hedefleyen bir değişiklik yapıldıysa aslında şirketleri hedefleyen bir değişiklik de yapılabilir / yapılmalıdır. yatırımlarını değerlendirmek isteyen bu insanlar için borsanın daha cazip olması için belli şartlara uyan firmalara belli oranda halka açıklık şartı getirilebilir. örn. savunma sanayii alanında faaliyet gösteren firmalara %20 oranında halka açık olma şartı gibi. madem o kadar gurur duyuluyor ve her tarafta reklam ediliyor karına zararına ortak olsunlar insanlar baykar'ın, togg'un.
181 entry daha
hesabın var mı? giriş yap