• üst edit : yayın yasağı geldi. haber
    kanım dondu..... haber linki
    baştan söyleyeyim bu işin cezası kesinlikle "idam" olmalıdır.

    bağcılar fevzi çakmak mahallesinde uyuşturucu bağımlısı bir genç, annesinin kafasını kesip balkondan aşağı atıyor ve sonra evi ateşe veriyor. insan annesine bunu nasıl yapar ?

    kamu spotu : uyuşturucu zararlıdır. sadece size değil, çevrenize ve sevdiklerinize de zarar verir. umarım bu vesile ile uyuşturucu kullananlar da ibret alır.
  • polislerin istisnasız hepsinin suratında meslek seçimlerini sorguladıkları bir ifade var.
  • yok artık dediğim talihsiz olay.

    bu bu bunun ıslah edilecek yanı yok. bunun yaşama hakkı yok bir kere. annen ulan o senin döl israfı! dokuz ay karnında taşımış, oğlum oldu diye sevinmiş.. ama olmamış bu çocuk. olmamış...
  • müptezelin ne annesi olur ne babası neyine şaşırıyorsunuz?
  • allah evladın da hayırlısını versin, uyuşturucu kullanan insanlardan kimseye hayır gelmiyor.
    çevresindeki tüm insanlara maddi manevi zarar verip, hem kendinin hem de karşı tarafın hayatını bitiriyorlar.
  • böyle durumlarda hep gorevlilere üzülürüm daha çok. polis vs artık kimse. o kafayı o ceseti ordan kim almak zorundaysa. çok kotu..
  • o kadar ağır bir olay ki ne yazılır, ne söylenir hiçbir fikrim yok. ülkedeki çoğu kişi potansiyel bir katil haline geldi, neredeyse herkesin psikolojik desteğe ihtiyacı var.

    hiç kimse "bu olayı nasıl siyasete bağlarsın ?" demesin fakat gerçekten alakası var. yaşım 25, "10-15 yıl öncesini sen nereden biliyorsun ki ?" diyecekler için, küçük yaştan beri hep gündemi takip etmeye, yeni şeyler öğrenmeye meraklıydım. bundan 10-15 yıl önce uyuşturucu bu kadar yaygın değildi, daha doğrusu kimyasal/sentetik uyuşturucularla insanların beyni yanmıyordu. şimdi neredeyse lise 1'e giden bir çocuk bile hap, esrar ve envai çeşit sentetik uyuşturucu nedir biliyor, tecrübe ediyor.

    hükümetin etkin bir şekilde uyuşturucuyla mücadele etmesi ve bağımlılara her türlü desteği vermesi gerekirken maalesef ki hiçbir şey yapılmıyor. ayrıca ülkemizin bürokratları ve bakanları için bile iddialar ortadayken, kimden ne bekliyoruz.

    edit:bazı arkadaşlar "hükümet kendi getirip kendi satıyor, neyden bahsediyorsun ve kimden ne bekliyorsun ?" tarzı yeşillendiriyorlar. ben dolaylı yoldan hükümet için ortadaki iddiaları ve "kimden ne bekliyoruz ki ?" çaresizliğini yazmışım, bunu algılamaya kapasitesi yetmeyenler ve okuduğunu bile anlayamayanlar boş yere mesaj atmasın. ayrıca planlarım arasında şu an cezaevi ya da boş yere 1-2 yıl uğraşacağım bir dava yok. hayata, insanlara karşı sorumluluklarınız yoksa ve bu kadar savcı/hakim karşısına çıkmaya bayılıyorsanız direkt olarak ilgili bakan ve diğer siyasiler için yazabilirsiniz, tutan yok. bu kadar duyarlıysanız, bana mesaj atacağınıza bu başlık altına haykıra haykıra yazın.

    edit 2: bence benim yazdıklarım cidden anlaşılmamış, gerekli bir edit daha yapacağım ve bana gelen mesajları önemsemeyip entry'i güncellemeyeceğim. uyuşturucu kullanımı global bir sorundur ve birçok ülkede kokain/eroin gibi uyuşturucuları kullanan çocuk/genç mevcuttur. fakat bizim ülkemizdeki sorun çok başka, ülkemizdeki çocukların/gençlerin çok büyük bir çoğunluğu ekonomik olarak istedikleri hayatı yaşayamayacakları bir ailede yaşıyor. gelecek kaygısı, aile içerisindeki maddi sorunlar, sosyal medyada gördükleri hayatlara özenmek gibi birçok sorunla mücadele ediyorlar. kafalarını dağıtabileceği bir aktivite yapmak istese yapamıyorlar, çünkü paraları yok kardeşim yok! bunalıma giriyorlar, şimdi bunu bile yanlış yorumlayacaklar ama "ulan 2 bira içeyim kafam dağılsın" dese bile diyemiyor çünkü alamıyorlar.

    sonra gidiyor sentetik uyuşturucu denilen bonzai gibi şeylere bulaşıyor, beynini bir nevi yakıyor. çakmak gazı çekecek kadar gözünü karartan ve yoksunluk yaşayan insanlar var, hiç biriniz mi bunu düşünmüyorsunuz ? bir insan çakmak gazıyla his kaybı yaşayacak kadar yoksunluk yaşayabilir mi ? yaşıyor işte görüyoruz haberlerde. edit 2 için yazdığım her şey sadece gençler için değil, 20-30-40 yaşında bir insan bile hayatında yaşadığı bir sorunla baş edemediği için bu tarz uyuşturuculara yönelebilir, servetini bile verebilir. hükümet bu konu için ne yapıyor ? benim yazdığım şey bu. bu cinayeti işleyen vatandaş rehabilite edilse, bir şekilde hayata tutunması sağlansa böyle bir olay yaşanmayacaktı.

    artık gençlerimiz sırf "marjinal gözükmek" denilen şey için yok yere antidepresan kullanmaya başlıyor, ihtiyacı olduğu için değil bak sırf özentilik ve yaşamış olduğu bunalımla başa çıkamadığı için farkında olmadan saçmalıyor. "ben antidepresan kullanıyorum" demeyi havalı bir şey sanıyor, bu konuda hepimizin sorumluluğu var. esrar, eroin, kokain gibi başlıklara neredeyse "gidin alın tüm sorunlarınız çözülecek" şeklinde entry girenler var, yapmayın işte özeniyorlar, merak ediyorlar.

    kimse demesin ki "hangi biriyle uğraşacaklar ?" önce sorunun kaynağını çözüp insanların refah düzeyini yükseltecekler, moral bozukluğunun çaresinin uyuşturucu olmamasını sağlayacaklar. ondan sonra da lanet şeye bulaşmış olan kişilere gerekli tüm desteği verecekler, sorunlarını çözecekler. milyonlarca mülteciye verilen parayla neler yapılabilirdi o ayrı bir konu fakat, küçük bir kısmıyla bile bağımlılar için birçok şey yapılabilirdi.
  • kadın nereden bilebilirdi ki; hayatındaki en şehvetli anından doğan evladının kafasını keseceğini..

    işte dünya böyle bir yer.
  • arkadaşlar olayın yaşadığı mahallenin 2 sokak altında oturuyorum. cinayeti yapan kişiyi tanıyorum burdaki parkta hep takılırdı. sık sık hap, madde kullanırdı. annesi de yatalaktı ayrıca. aynı binada oturan komşuların yüzlerine bakınca o gece o binada yatmanın vereceği psikolojiyi hissettim. ayrıca çocuk hastaneden bir gün önce çıkmıştı.
  • bu nasıl olabilir aklım almıyor.
hesabın var mı? giriş yap