• 26 kasım cuma günü saat 19:00'da zürih'te gerçekleşecektir. kuraya 6 tane seri başı, 6 tane de seri başı olmayan takım katılacak.

    seri başları: portekiz, iskoçya, italya, rusya, isveç, galler

    seri başı olmayanlar: türkiye, polonya, kuzey makedonya, ukrayna, avusturya, çekya

    12 takım 4'erli 3 eleme grubuna bölünecek. her eleme grubunda 4 takım bulunacak ve bu 4 takım birbirleriyle tek maç üzerinden eleme maçı oynayacak. böylelikle 4 takımlı 3 eleme grubundan toplam 3 takım dünya kupası bileti kazanacak.

    kısaca seri başı olanlardan 2 tane ve seri başı olmayanlardan da 1 tane takım seçilecek ve türkiye'nin rakibi olacaklar.

    4'lü finaller 24-25 mart 2022'de, final maçları ise 28-29 mart 2022'de yapılacak.

    eskiden grubu lider bitirenler direkt çıkarken 2.bitirenler eleme maçı oynuyordu. şimdi zorlaştırmışlar. burada dünya kupası bileti almak takımlar için epey zor olacak.

    not: rusya ve ukrayna kesinlikle aynı playoff yolunda olamayacak, farklı gruplarda olmak zorundalar.

    not 2: seri başı takımlar ev sahibi olacaklar. finale 2 seri başı takım kalırsa kimin ev sahibi olacağı kura ile belirlenecek.

    not 3: sorular geliyor. örnek üzerinden anlatalım. örneğin kura çekildi. italya, rusya, türkiye ve avusturya geldi. diğer 4'lülerde kendi aralarında eşleştiler diyelim. italya-türkiye ve rusya-avusturya oynuyor. italya ve rusya seri başı olduğu için ev sahibiler ve maçlar tek maç üzerinden. italya ve rusya maçlarını kazandı ve artık son maç italya ve rusya arasında. ikisi de seri başı bu nedenle maçın nerede olacağı kura ile belirlenecek. kazanan dünya kupasına gidecek. resmen 12 takımlı bir mini euro şampiyonasına giriyorsunuz ve sizden final kazanmanız bekleniyor. dünya kupasına gitmek çok çok zor bu koşullarda.

    not 4: dünya kupasına gitme final maçında seri başı - seri başı olmayan ayrımı ortadan kalkıyor. maçın nerede olacağı kura ile belirlenecek. seri başı avantajı sadece yarı final maçları için geçerli.

    https://en.wikipedia.org/…ation_–_uefa_second_round
  • bize portekiz veya italya çıkarsa üzerine bir kadeh yarra yering şarabı içeriz.
  • çek bir galler denmiş de daha 3 ay önce top göstermeden yendiler bizi ,benim tercihim de çek bir kuzey makedonya
    ayrıca (bkz: çek bir letonya)

    edüt: kuzey makedonya olmuyormuş seribaşı muhabbeti nedeniyle, o zaman rusya gelsin (son avrupa şampiyonasında sik gibiydiler) plase de iskoçya olabilir
  • italya'nın çıkacağından emin olmayan var mı?
  • italya gelsin . euro 2020 açılış maçını oynamış madara olmuştuk. takım uzun süren bir travma yaşamıştı. rövanşı alıp aynı duyguyu yaşatmak lazım.
  • çekin ordan bir cebelitarık, bizim çocuklar şov yapacak.
  • asya, afrika takımları sikini sallaya sallaya dünya kupasına giderken bizim çektiğimiz çileye bak amk. dünya kupası oynamış kadar olduk
  • genel kanının aksine, tek mac üzerinden gerceklesmeyecek olan eslesmelere sahne olacak kuradır. (yazar burada turkiye'nin play off'ta tek maç oynayip, kazanirsa katar'a gidecegi yanilgisini düzeltiyor)

    play offlar (toplam) 2 mac uzerinden oynanıyor, 12 takım 4erli 3 gruba (yola) ayrılıyor, aralarinda (tek mac) eleme usulu oynuyorlar. turkiyenin eslesme ihtimali olan 6 takim italya, portekiz, rusya, isvec, iskocya, galler. yani 6 takimdan 2 tane disine göre çekmek zorunda turkiye. hangi ikili tercih edilir bilemedim... italya ve portekizin olmadığı her ikili benzer seviyede olur gibi görünüyor. ukrayna rusya eşleşmesi siyasi sebeplerle imkansız olduğundan, turkiyenin rusya ile eslesme ihtimali bir tık daha fazla.
  • portekiz’i sırplar tokatladı biz de tokatlayabiliriz. benim tek korkum italya.
  • galler, iskoçya, isveç ve rusya'dan herhangi biri gelirse harika olur. aksi takdirde portekiz ya da italya çıkması durumunda dünya kupası bileti almamız çok zor. oyun anlamında bizden çok çok iyi takımlar. şansımız bol olsun.
hesabın var mı? giriş yap