• 27 ağustos 2016 tarihli resmi gazete'de yayınlanan emniyet hizmetleri sınıfı mensupları kıyafet yönetmeliği'nde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik ile yürürlüğe girmiştir.

    link

    buna göre kadın polisler; şapka, kep ve berenin altına üniforma renginde desensiz türban takabilecek.
  • şöyle görüntülere hazır olun.

    aranızdan yalaka ve kaypak olmayanların ''neden bu afgan polislerinin hepsi türban takıyor'' sorusunu sorduğunu biliyorum. özgür irade olsa gerek, yersek.

    afganistan'da bir zamanlar taliban varken burka denen şeyin giyilmesi zorunlu idi. şimdi soruyorum, dünya'da buna benzer pek çok örnek varken, türkiye'deki gelişmeler bazı kesimlerce nasıl hafife alınabiliyor? kendilerini kandırdıkları gibi bizi de kandırdıklarını mı sanıyorlar? yoksa kendilerini de mi kandırmıyorlar, zaten istedikleri bu mu? kaypak oldukları için mi böyleler?

    tabi bir de ''türkiye'de türban zorunlu değil ki, sadece önündeki yasaklar kaldırılıyor'' diyecek olan sözde hümanist soysuz köpekler var. kendi de çok iyi biliyor aslında, insanların baskı ve zorlamalarla kapatıldığından, küçücük çocukların kapatılmasına ve okula bu şekilde gitmesine göz yumulduğundan, bir ülkenin böyle yavaş yavaş sinsice dönüştürüldüğünden haberdar.

    kadınlara hayvan muamelesi yapan ve buradaki yalaka, kaypak ve soysuz köpeklerin gıpta ile baktığı ülkeler, mesela malezya'da 2009 yılında dini ne olursa olsun tüm kadın polislere türban takma zorunluluğu getirilmiş. bana aynı şeyin 2019 veya 2029 yılında ülkemde de olmayacağının garantisini kim veriyor?

    dindar nesil yetiştirmek adına yasalara aykırı olduğu için merdiven altı yurtlar açıp çocuklara denetimsiz ortamda rahatça tecavüz edilebilecek ortamlar yaratan ensar vakfı'nın böyle reklamlar vermesi sizleri bir gram dahi endişelendirmiyor mu?

    cevap verebilecek olan varsa, beklerim.
  • ulan ayni olayi pisirip pisirip onumuze suruyorlar. taksinlar amk. adam usenmemis bi dunya resim atmis. ben turbani sevmiyorum ve asla turban takan biriyle birlikte olmam dini inancim geregi. :)

    mecliste takilinca bisey yok, polis takinca auvv.
  • artniyetli insanları tespit etmek için turnusol görevi gören bir haber.

    sadece birtakım ortadoğu ülkelerinde değil, kanada ve iskoçya'da da serbestleştirilen uygulamadır.

    yüzlerce yıldır bu ülkenin gerçeklerine adapte olamamış, kültürünü ve inancını daha saygı bağlamında bile kabullenememiş insanların ülke yönetiminde de söz hakkının az olması ve az kalması doğaldır. bu saçma evhamlarınızdan vazgeçmelisiniz.
  • herhangi bir devlet servisinin sağlamasında adaletli ve tarafsız olunabilmesi için, servisi sağlayan personel hiçbir din ve siyasi akımın sembolüyle bu servisi sağlamamalı ama bu özgürlük diyen hümanistler kapı şurada, ordan s*ktirebilirsiniz. kafeste doğan kuşlar içinde kafes özgürlüğün sembolü...
  • bakın dostlar, 10 sene önce de anlattık, töhlökönön förköndö mösönöz diye dalga geçtiniz, siyasal islamın da, cemaat kadrolarının da tehlikesini gördünüz diye umarak şimdi yine söylüyorum:

    türban serbestisine kimsenin laf ettiği yok. sıkıntı, yakın gelecekte bu durumun teoride özgürlük olarak kalıp pratikte türban takmayan giremeze evrilmesi. anlayın artık şunu.

    ha özgürlük diye bıdıbıdı edenler için de söyleyeyim, o bahsettiğiniz ülkelerde pastafaryan olduğunuzu söylerseniz de kafanızda makarna süzgeciyle takılabiliyorsunuz. hatta kimlik bile çıkartabiliyorsunuz süzgeçli çekilmiş bir fotoğraf ile. inanç özgürlüğü budur. herkes inancına göre yaşasın, mesleğini de yapsın demektir. türkiye'de yapılana en masum tabirle islami reform denir. inanç özgürlüğü olan ülkeleri örnek gösterirken bunu aklınızdan çıkartmayın.
  • dini inanç gereği erkeklerle haşır neşir olmamaları, dokunmamaları veya benzeri temaslardan kaçmaları nedeniyle suçlulara karşı tavırlarında bi farklılık olacaksa bu sıkıntı oluşturur. yoksa bana ne kim ne giyinmiş ne giyinmemiş.
  • türbanı kadına zorla taktıran da zorla çıkarttıran da aynı şekil şerefsizdir. sokacam türban düşmanlığınıza da, mağduriyetinize de, yeter lan, isteyen taksın istemeyen takmasın, rezil insanlar.
  • bu tip serbestilere ülkenin ihtiyacı var. bir an önce insanlar bu tip şeylerin özgürlük olmadığını anlamaları için gerekçelere kavuşacak. 300 küsür insanın öldüğü darbe girişimlerini başları açık atatürkçüler yapmadı sonuçta. öleceğiz, ama öğreneceğiz. bırakın serbest olsun. olsun ki öğrenelim. biz ancak musibetlerle öğrenebilen bir halkız çünkü.
  • katılmadığım ama katılmasam ne olacak dediiğim durum
hesabın var mı? giriş yap