• bundan bir önceki yürüyüşte nerden baksan 400 kişilik dev gibi bir kalabalık sokakları inletmişti. bu sefer kesin 1000 kişiyi bulacağız. kesinlikle desteklediğimiz yürüyüştür. cumhuriyet mitinglerindeki cılız kalabalıkları sikerteceğiz 28 şubat'ta.
  • akp usulü demokrasinin özgürlük çığlığı olsa gerek;

    (bkz: hep bana hep bana)

    ama anlayamadığım;

    orduyu karalamak için elinizden geleni yaptınız, medyanın yarısı yandaş medyaya geçti geri kalanını susturmak için yapmadığınız numara kalmadı şimdi kuvvetler ayrılığında en önemli unsurlardan biri olan adalet sistemi ile uğraşıyorsunuz. tüm köşeleri tuttunuz da hala ağlak, duygu sömürüsünden vazgeçmediniz mi ?

    (bkz: e yeter gayri)
  • 70 milyon adım deyince 1 milyon kişinin 70 adımı mı? yoksa 70 kişinin 1 milyon adımı mı?
    istiklal caddesi yaklaşık 1500 metre bir adım ortalama 0.75 metre. takribi 2000 adım gidiş geliş 4000 adım, 1000000/4000 = 250 tur.
    tanım: 70 kişinin istiklalde 250 tur atmasını gerektiren eylem.
    (bkz: hesaplayan adamlar)
    (bkz: darbe yaparken anti darbeci eylem yapmak)
    (bkz: sivil darbe)
    (bkz: faşizmin ayak sesleri) (hem de 70 milyon tane)
  • 28 şubat 1997'de yediği tokatı unutanların katılmayacağı yürüyüş.

    darbecilerle pastane köşelerinde el-ele göz-göze diz-dize planlar yapanların/yapmak isteyenlerin tu-kaka ilan edeceği yürüyüş.

    susurluk eylemlerinin bitmesinin nedeninin 28 şubat darbesi olduğunu anlamayanların karalayacağı yürüyüş.

    bir daha sokaklardan tanklar geçmesin, huzur içinde, darbe tehditleri savrulmayan bir ülkede yaşayabilmek için katılacağım yürüyüş.
  • bu yürüyüşe katılacak olanlar sakın "acaba polis bize saldırır mı, kafamıza cop indirir mi" falan diye düşünmesin. güvendeler... hatta polis eskortluk yapıp önlerini bile açabilir. ne de olsa bu yürüyüşe katılanlar hakkını arayan işçi, öğretmen, doktor, eczacı, öğrenci, memur veya işsizlikten, pahalılıktan, haraç almaya dönüşmüş vergi sisteminden şikayet eden sırada yurdum vatandaşı değil...

    baksanıza neredeyse hiçbir gösteriye izin verilmeyen taksim bile bu arkadaşlar için açılmış... aynı yere haftaya harçları protesto etmek için öğrenciler gitsin bakalım. en güzide copları yiyorlar mı yemiyorlar mı hep birlikte görürüz.

    ulan bu tiplere sorsan çıkıp "darbeye karşıyız" falan deyip bu "dik" duruşları karşısında gururlanırlar. ama "darbeye" karşısınız çünkü anca bunu protesto etmenize izin var. eğer asker gerçekten darbe yapacak olsa meydanlarda irticaya hayır diye yürürsünüz be. öyle de yanar dönersiniz işte...

    ayrıca;
    (bkz: 23 ocak 2010 darbeye karşı 70 milyon adım yürüyüşü/@niketese)
    (bkz: darbe/#10754916)
  • artık, midelerindeki yumruğu saklamamaları açısından; kendilerini çok daha dürüst olmaya çağırıyoruz ve asıl adımlamalarını 29 ekim tarihine sakladıklarını çok iyi biliyoruz.

    hazımsızlık çok zor olsa gerek...

    (bkz: 29 ekim 1923)
  • sizin gibi cengaverleri 28 şubat 1997'de de sahalarda görmek isterdik denilecek eylem. bu cengaverler 28 şubatta korkudan karılarını kızlarını alanlara dökmüşlerdi. her doğu toplumuna yakışacağı gibi zavallı kızlar başlarında türban, ellerinde döviz risk alırken erkekler sinmişti. kendi kahvede otururken jandarma karşısında karısına türk bayrağı açtıran erkekler gibi, kendi evine sinmişken polise taş atması için çocuklarını sokaklara döken babalar gibi.

    (bkz: ucuz kahramanlık)
  • 400 kişinin %50'ye bedel olduğunu öğrendiğimiz yürüyüştür.

    o değil de bu güvenilirlik anketlerinde hala ordu en güvenilir kurum çıkıyor, nağalakası varsa?

    http://www.haberaktuel.com/…stu--haberi-248410.html *

    73+50=123??? allalla...

    edit: ...ve evet, darbeye hayır, ama akp yardakçılığı adına orduyu karalayalım işçilerin haklarını savunmayan iğrenç liberaller olalım'a da hayır.
  • bizim evde yürümelerin izin verebileceğim bir kalabalık tarafından atılacak adımlar. annem pasta börek de yapar size, bir de "olaylara karışma" diye nasihat eder belki akıllanırsınız diye. ben mi? ben o arada mutfakta artan pastaları yiyor olurum.
  • ''ne günlere kaldık'' dedirtecek yürüyüş. daha sizin gibi yobazların faşistlerin 80 darbesini öven nidalarınız kulaklarımızda siz faşistin önde gideniydiniz, herkesten çok postalcıydınız. noldu? birileri yaranıza mı bastı ? sığına durun siz o demokrasi denen kelimelerin arkasına, biz sizin ruhunuzu biliriz... konu cemaatler olunca ne yapacağınızı şaşırıyorsunuz ne hukuk ne ahlak tanıyorsunuz, en kirli silahlarla saldırıyorsunuz... bu pislikler öyle adımlarla temizlenmez ki sizi hiç paklamaz. zistiklal de güzel mekan. sonrasında galatada bi kahve neyim içersiniz...
    yine ve yeniden
    (bkz: dünün faşistleri bugünün demokrasi aşıkları)
hesabın var mı? giriş yap