• okuduğum an kafamda haluk levent'in dağlar şarkısı çalmaya başladı;

    "onun için ateşlere daldığım, bir zalimin ihanetiyle yandım..."

    "mansur yavaş: ülkemizin her yerinde mültecilerle yerel halk arasında tartışmalar artmaya başladı. benim belediye başkanı olarak böyle bir bakışım yok. küçük yaşta olan mültecilerin eğitilmesi gerektiğini düşünüyorum. belediye olarak 30 bin suriyeli aileye bakıyoruz."

    kaynak: https://twitter.com/…glu/status/1416816503966605314

    edit: benim aktroll olduğumu ve dezenformasyon amaçlı konu açtığımız iddia edenler olmuş. ben konuyu açtığım zaman video ne zamana ait bilmiyordum. video 2019'un sonuna aitmiş. lakin bu benim için bir şey değiştirmez. suriyelileri entegre etmek ve 30 bin suriyeli aileye baktığını övünerek söylemek daha 1,5 yıl önce söylenmiş bu bana yeter.
  • hım,ilk kez mansur yavaş'a katılmıyorum ve tavrını doğru bulmuyorum. dün imamoğlu da tanju özcan'a katılmadığını belirtmişti.
    kimse kusura bakmasın,mülteci mevzusu beka mevzusudur benim için. kimbu konuda tanju özcan gibi davranır ve hareket eder oyumu alır. yoksa işler hiç iyi yere gitmiyor. mülteciyi çok sevenler de evlerine birkaç aile alıp baksın.
  • ortalama 5 çocuklu 30 bin aile. 210 bin suriyeliyi besliyor ve bunu matah bir şeymiş gibi anlatıyor. ben sana suriyelileri besleyesin diye oy vermedim mansur başkan.

    biz zaten bu kaçakların ekmek elden su gölden yaşayıp 5-10 çocuk yapmalarından rahatsız olurken sen çıkıp marifetmiş gibi "30 bin aile bakıyoruz" diyorsun. bakmayın lan bakmayın. pişman etmeyin verdiğim oydan.

    istemiyoruz başkan istemiyoruz. içime sine sine oy verdiğim belediye başkanının bu kaçakları ülkede beslemekten söz etmesi, entegrasyondan söz etmesi kanıma dokunuyor.

    apayrı bir kültürden gelmiş suça meyilli milyonlarca insanla neden yaşayalım ya? kadınlar çocuklar sokağa çıkmaktan korkar oldu, her şehirde gettolaşma var, girilemeyen sokaklar var. suriyelilerin zapt ettiği mahalleler var.

    çözüm onları beslemek değil, göndermek... ve bunu da mırın kırın etmeden çatır çatır söyleyen bir tek ümit özdağ var piyasada.
  • bu da tunç soyer gibi saçmalamış. yahu arkadaş anladık insanlık etmek istiyorsunuz çapınızda. tamam. ama bakalım sizi seçen halk siz gibi mi düşünüyor? önce bir bunu tespit edin.
  • ırkçı olmadığını açıkça belirttiği için bir kez daha sevgimi ve saygımı kazanmış mansur başkan. adam adam!!!

    edit: millet çılgına dönmüş, istiyorlar ki mülteciler insan yerine konmasın. ağalar siz kafayı mı yediniz? ülkede 100 tane sorun varsa bundan bir ya da en fazla ikisi mülteci kaynaklıdır. diğer tamamı yanlış yönetim sorunudur. örneğin senin iş bulamama sebebin mülteci değildir. büyük resim kursuna mı gönderelim sizi nabalım, yoksa ülkeyi tarihin yargılayacağı utanç tablolarıyla donatacaksınız. 6-7 eylül'ü unutmayın. yapıp yapmadığımız bile doğru düzgün tartışılamayan ermeni olaylarını unutmayın. türkiye'nin yıllarca önünü kesecek sıkıntılar çıkartmayın. sorununuz varsa çözümünüz demokratik yollar olmalı.
  • parasını biz verelim de mültecileri avrupa alsın.
  • valla başkanım seni severim. ama bu işin küçüğü büyüğü yok. seviyorsan al evine besle. ankaralının parasını bu işlere harcama.

    kaynak sormuştum. başlık sahibi kaynağı göstermiş. o yüzden kaynakla ilgili yazdıklarımı sildim.

    tekrar yazıyorum. burada mansur başkanı benim kadar savunan az adam vardır. ancak suriyeli meselesi benim için turnusol kağıdıdır. değil mansur başkan, babam entegre olsunlar dese babalıktan reddederim. biz binlerce yıldır aynı coğrafyada yaşadığımız insanları entegre etmeyi beceremedik. dili, dini inanışı, yaşayışı, göreneği benimle %100 ters olan insanları mı entegre edeceğiz? geçiniz bu işleri. foncuların vereceği 3 kuruşa tav olmayın.

    ek: mansur yavaş'ın açıklaması eski ve kırpılmış bir videoymuş. ancak ne kadar kırpılırsa kırpılsın entegrasyon lafları falan geçiyor. hadi video komple dezenformasyon olsun. çık 2 açıklama yap. "eğitim elbette vereceğiz. sonuçta bu çocuklar büyüyecek bir yaşam kuracak. verdiğimiz eğitim kendilerine ve ülkelerini kalkındırmada rehber olacak. hepsini eğitimli olarak geri göndereceğiz" de. susma!
  • sanırım chp acil telefon görüşmeleri yapmış. hep birlikte hareket ediliyor.
  • "belediye olarak 30 bin mülteci aileye bakıyoruz" cümlesini okuduğum an beynimden vuruldum, kalbim kırıldı. bakmayın nolur ya, bu ülkenin, o şehrin gençlerinin paraya ihtiyacı var. senin milletin açken, yokluktan intihar ediyorken sen bakamazsın o mültecilere. bakmamalısın.
hesabın var mı? giriş yap