• sözlükte çaylak bir arkadaşımızın ricası üzerine açıyorum;

    tüm macera şubat 2018 itibarıyla başlamıştı. taşınmış olduğum evimde fiber internet olmadığından superonline adsl'e çevirmişti ve tahahhüdüm bitince turk.net e geçmek en azından biraz daha hızlı olan 35mbit internetin iyi geleceğini düşünerek geçiş işlemini yapıp superonline modemi iade edip kayınpederin kullanmadığı modemi takarak vdsl'e geçiş yaptım. interneti ev kullanıcısı olarak kullanmam dışında ayda bir gelen ve evde oturarak yaptığım nöbet işim ve hobim olarak ilgilendiğim youtube video upload'u için kullanıyorum.

    ilk geçiş yaptığım zaman turk.net'in vermiş olduğu telefon dakikalarını kullanmayı düşünmüyordum ama pakete dahil olan telefon görüşmesini sağlayacağım şekildeki hale gelmesi yaklaşık 3 ay sonra olabildi. ama kesinlikle bunu sorun etmediğimi belirtmem gerekir hatta o 3 ay yaptığım internet kullanımı "telefon hattıyla gerçekten bu kadar iyi olabilir mi?" dahi dedirtti.

    turk.net ara ara smsle uğraşıyoruz telefon hattınızı bağlayacağız şeklinde mesajlar geliyor çok da kafama takmıyordum ta kş telefon hattınız bağlandı mesajını duyana kadar. telefon hattı ilk bağlandığında internetin olmadığını görmemle "olabilir nolacak" deyip kayıt bıraktım. sonraki gün modemin 16mbit adsl olarak çalıştığını gördüm ikinci kaydı bıraktım ve sonraki gün vdsle geçtiğini gördüm. bu arada doğal olarak sabah işe gidip akşam dönüyorum ve olduğunu görüp sevinip kullanıyordum.

    bir süre devam ettikten sonra fırtınalı yağmurlardan biriyle yine internetimin gittiğini gördüm. tabi o zaman sorunun bölgesel olduğu ve 3-4 gün süreceği söylenmedi komşulardan duydum. neyseki nöbetimin olmadığı bir zamana denk gelmediğini düşündüğümden çok da üzerinde durmadım. önceden indirdiğim filmleri izler geceyi geçiririm dedim.

    sonra internet geldi sonra fırtınalı yağmur yine yağdı yine gitti destek kaydı oluştur, internet geldi diye sms mail gelsin. tekrar sorun tekrar diye diye devam eden bir ilişkiyle devam ediyoruz kendisiyle. bu arada destek kaydını telefonla ve bir muhatap bulamadan makineyle otomatize bir şekilde oluşturuyor oluşumdan da iyice irite olmaya da başlamıştım. bu arada "eğer sorunu bulamıyorsanız eski yalın hali ile de interneti kullanabilirim nasıl olsa telefon hattını kullanmıyorum" desemde onunla ilgili bir şey demeyip sorunu muhtemelen derme çatma bir yöntemle giderip devam ettiriyorlar.

    bu arada oturduğum ilçe olan maltepe/istanbul'da yaşayan arkadaşlar bilir feyzullah caddesindeki türk telekom şebeke binasının yarısı yıkılıp o yarısına "gurme kent" adında nargile, cafe ve şarküteri tarzı bir dükkan açıldı. sorunun bundan kaynaklı olabileceğini düşünüyorum. yani turk.net'in ana dağıtıcı olan türk telekomdan hat ve port alıp bana sattığını biliyorum. belki de türk telekom veya superonline vdsl alsam da aynı sorunlarla boğuşuyor olacaktım.

    neyse sonuç olarak bugün evde olduğum süre içerisinde gördüğüm kadarıyla 3 kere internet kesintisi yaşadım. saat 11 civarında olan uzun sürdü 2 saat civarı; saat 22:03'te yaklaşık 2dk 22:11 yaklaşık 7 dk kesildi. sorunun yaşandığı ve düzeldiği saat içerisinde tekrar destek kaydı oluşturup sorunun yaşandığını belirtirken bile internetin gidip gelmesi ise trajikomik gerçekten. haftaya da nöbetimin geliyor oluşu ve internetin elzem hale gelecek oluşu ise stres katsayımı arttırıyor.

    rezalet gibi rezalet olmayabilir kabul ediyorum ama tekliflerimin de değerlendirilip kalıcı bir çözüm için artık arkadaşım üzerinden ekşiye yazmak artık tek sonuç getirecek hareket olacağını düşünüyorum.
  • türkiye ye hoş geldin kardeş.

    rezalet puanım 0/10
hesabın var mı? giriş yap