• çılgın bir geceydi. kişisel beğenime göre, müzik yapmaya devam eden türk grupları arasında en "kendi müziğini" yapan iki grubun dostluk maçıydı.

    replikas alışılageldiği üzere çizgi üstü performansıyla yine dinleyiciyi mutlu etti. kimi kime anlatacaksın? bilen bilir. ancak replikas performansı sırasında orçun'un nekropsi ve geceyi düzenleyen bant dergisi hakkında yaptığı içten konuşma da takdir edilesidir. aynen paylaşıyoruz bu duyguları efendim. bu memeleket bakırköy-kadıköy rocker savaşları görmüş bir müessesedir. bu farklı hislerin dile getirilmesi bizi memnun etti.

    efenim replikas sonrasında battles, sonic youth gibi keyifli bir playlistin ardından "kadıköy'den nekropsi" çıktı. cevdet erek denen aşmış kişi daha ikinci şarkıda kicki harcayınca olaylar gelişti. sahneye sezyum beyin fırlayıp "çalışmamak, çalışmamak, çalışmamak ve anormal yetenek" olarak tanımladığı nekropsi'nin, sırlarını ifşa etmesi dahilinde bir über geyik döndü sahnede. mevzu bahis kişiyi andıran şahsın, replikas orçun'un davula geçtiği, yeni papa'nın etnik kimliğini anlatan felsefi punk türküsünde "çekilin bakiim" dedikten sonra yedi santim yükselip stage dive yapmasıyla ve cem beyin headbang sırasında mikrofona kafa atmasıyla film koptu. bant dergisi de olayın ruhunu iyi kavrayıp bu iki grubu yanyana getirdiği için kutlanmalıdır.

    neticede, bu kadar yıl sonra yine nekropsi hep nekropsi ulan diye sözlerime son verirken, bize bu günleri görme şansı yaratan tom araya, holger czukay ve arkadaşlarına buradan el sallıyorum filan.
  • sahneye uçan adam için:
    (bkz: erden özer yalçınkaya)
  • patlayan kick konserde gerçekleşecek bir aksilikten uzaklaşıp kısa bir nekropsi'yi tanıyalım bölümü gibi ilginç bir durum oluşturdu. konuşmak zorunda kalan nekropsiyi devrik ya da sonu olmayan cümleler kurarken izlemek iyi bir şey, yaptıkları müzik yüzünden kafanda onlar hakkında oluşturuverdiğin düşüncelerle ilgisi olmayabilecekleri gerçeğini tam yerinde fark edebiliyorsun. düşüncelerinin yanlış ya da doğru olma olasılığını da pek ölçemiyorsun tabi. hem babylonu katedral olarak düşünmek insanların hayal gücünü zorlamıştır gibi geldi bana, olmamıştır yani... sezyum görmek de kick sonuçlarından biriydi, yazılardan tanıdık olunan o tavırla canlı şekilde karşılaşmak bence bu konseri farklı bir yere taşıdı, bu durum en çok renkli saçlı mini etekli kızlar için geçerli olmuş olsa gerek (bu güruha ait miyiz değil miyiz diye düşünülmüştür de mesela)...
hesabın var mı? giriş yap