• yükseköğretim kurulu'nca, hukuk programları, mühendislik programları, mimarlık programları, tıp programları ve öğretmenlik programlarının başarı sırası sınırlamalarının genişletilmesine karar verildi.

    buna göre;

    hukuk programları - en düşük 190 bininci (190.000)
    mühendislik programları - en düşük 300 bininci (300.000)
    mimarlık programları - en düşük 250 bininci (250.000)
    tıp programları - en düşük 50 bininci (50.000)
    öğretmenlik programları - en düşük 300 bininci

    kardeşim de başta olmak üzere herkesi çok sevindiren bir gelişme fakat şöyle bir gerçek var ki ihtiyaç fazlası ve niteliksiz meslek sahibi yetiştirme adına atılan bir adım daha. soruların yarısına dahi doğru cevap veremeyen avukatlar , matematikten on net veya daha aşağısına sahip olup mimar mühendis olacak beyinler ve dörtte bir oranında doğru cevap veremediği halde öğretmen olmaya karar verip yıllarca kpss mağduru olacak öğretmen adayları yolda yine. eğitim görecek insan sayısı ve vakıf üniversitelerinin ceplerine giren dolarcıklar artacak fakat vatana millete hiçbir faydası olmayacak yüz binlerce kişi sadece devletin kasasına, kantinlerin ve barların kasasına, emlakçıların kasasına, öğretim üyelerinin ceplerine 4 sene fazladan bağışta bulunacak.
  • başarılı öğrenci yetiştiremez, sıralamayı genişletir; başarılı öğrenci yetiştiremez, kolay sınav yapar. sürekli kaçarak olmaz. her yere üniversite açarak olmaz. donanımlı öğrenciler yetiştireceksiniz. ezberci değil. yapamıyorsanız siktirin gidin.
  • 250 bin sıralama ile mimarlık 300 bin sıralama ile mühendislik kazanan gençlerin yaptıkları evde yaşamak ne kadar sağlıklı olur ki? hayır bir sözelci olarak keyfi girdiğim fen ve matematik sınavlarında parmak hesabı ve az buçuk düşünerek 142 bin mf sıralaması yapmıştım bak sözelciyim diyorum sen diyorsun ki 300 bin sıralama yapandan mühendis yapacağız . gerçekse komik şakaysa çok daha komik. oğlum 250 bin mf sıralaması için zaten 2 matematik 1 fen neti yeterli
  • cidden seviniyor musunuz buna? bu iyi bir şey yani sizce, öyle mi? sayısalcı kendi alanında eşit ağırlıkçının arkasında kalıyor olsa da problem yok mu gerçekten?

    neden sınav olduğu hakkında düşündüren karar.
  • 10 tane matematik çözemeyen sayısalcının mühendis olacağını müjdeleyen karar.
  • benim sorum var: kardeşimin ts sıralaması 32bin. bu konu onu ilgilendiriyor mu? bir de eses reklamcılık istiyor ne dersiniz?
  • arkadaşlar mühendislik ve mimarlıkta 200bin sınırı vardı, fakat bu sene sayısal sıralamasında eşit ağırlıkçılarda oldukları için çoğu mühendislik fakültesi boş kalacaktı.(misal ilk 200 binde 70bin ea’cı var ama sen 130 binle girebileceğin bir bölüme 200 binden aşağı olduğun için giremiyorsun.)bu yüzden gerekli karar.

    not:günümüz mühendislik öğrencilerinin kalitesinden veryansın eden ve kontenjanların sınırlanıp sadece en kaliteli mühendisleri çıkarmamız gerektiğini düşünen bir elektrik elektronik mühendisliği son sınıf öğrencisi.
  • benim kazandığım yılda tıp en düşük devlet üniversiteleri olarak 9800 sıralama ile alıyordu ozeller bile 20 binden kapatirdi amk düşülen hale bak
  • zaten barajları yeterince düşük bulduğum için desteklemediğim karardır. bence tıp için baraj 20 bin, öğretmenlik için en az 100 bin olmalıdır.
  • konuyla alakası olmasa da belirtmeden geçemeyeceğim; arkadaşlar artık barajlar geniş değil derin inşa ediliyor ki yüzey buharlaşması ile su kaybı minimum olsun...
    yani siz siz olun, geniş barajlarla mühendislik okurken aslında derin baraj inşa etmeniz gerektiğini bilin, sevgiyle kalın...
hesabın var mı? giriş yap