• mutsuz son: tüketici heyeti reddetti. mahkemeyle de uğraşmak istemedim. soranlara selam olsun.

    ön edit: bu bir linç girişimi değildir. lütfen öyle algılamayın.

    ön edit2: arkadaşlar tüketici hakem heyetine e-devlet üzerinden şikayetimi ilettim. artık onlar karar verecek sonuca.

    efendim öncelikle şunu söyleyeyim, hizmet aldığım her yerde, en ufak işletmeden en kurumsal firmaya kadar hep anlayışlı olmuşumdur. hep alttan almışımdır. hepimiz insanız, hepimiz hata yapabiliyoruz. daha geçen gün gittiğim bir kebapçıda garson çatalı düşürürken acılı ezmenin neredeyse hepsi üzerime döküldü. ıslak mendille sildim, eve gelince de yıkadım. orada da hiçbir sorun etmedim. olabilir böyle kazalar, hatalar.

    dün, 30 aralık 2019 günü liva'nın internet sitesinden 10 kişilik tam hindi dolması sipariş verdim. yarım seçenek de vardı fakat misafir ağırlayacağım için hem görsel açıdan hem de yetmesi adına tam bir hindi almak istedim. eve teslim istedim ve 360 tl para ödedim. siparişimi linkten görebilirsiniz.

    her sene kendi hindimizi alır kendimiz yaparız ama bu sene kuzenlerimizle güzel bir vakit geçirelim, her şey güzel olsun istedim. neyse, siparişimi verdiğim an beni aradılar. teslimatı kaçta istediğimi sordular. 5-7 arasında yoğun olduklarını söylediler. ben de insanları zor durumda bırakmak istemediğim için saat 8-8.30 gibi getirebileceklerini söyledim. bunu da böyle ilettim karşımdakine, sorun değil benim için dedim. fakat sanırım hatayı burada yaptım zira sona kalan dona kalır.

    bugün saat 8.30'da, tam belirttikleri saatte hindi dolması teslim edildi. kutunun üzerinde iki tane ikram meze yapışık olduğu için etiketi göremedim. mutfakta açınca yarım hindi teslim edildiğini gördüm. kutuyu açtığımda karşımda şu vardı. o esnada misafirlerim sofrada çorbalarını içiyordu. hindiyi de ısıtıp yetiştirecektim. hemen şubeyi aradım, durumu anlattım. bir beyefendiyle görüştüm, problemi anlattım. kendisi ilgileneceğini söylerken arkadan bir hanımefendi "tamam elimizde bi yarım daha var onu gönderelim" dedi. duydum ama bir şey demedim. telefonu kapattıktan sonra içim rahat etmedi, tekrar aradım. yetkili biriyle görüşmek istedim. müdür beyi verdiler. kendisine anlattım. hindi dolmasının pilavının içine doldurulduğunu, bu yarım hindinin pilavının etrafında saçılı olduğunu, misafirlerime bu şekilde ikram etmek istemediğimi ve zaten tüm hindi seçtiğimi ve onun parasını ödediğimi anlattım. kendisi de bana hindi dolmasının sadece adının dolma olduğunu, pilavının yanında servis edildiğini söyledi. bu söylediklerinin ne hindi dolmasıyla ne de sitedeki görselle bir alakası var. (görseli birebir beklemiyorum elbette). neyse efendim, tekrardan durumu anlattım ve tüm bir hindi istediğimi belirttim. beni bir hanımefendiye iletti, adresimi istediler tekrardan, tekrar sordum tüm hindi alıp almayacağımı, tamam dendi ve ben de misafirlerimden biraz beklemelerini rica ettim. 8 kişiyi masada öylece beklettim. 15 dakika kadar sonra kapı çaldı ve ikinci yarım hindim teslim edildi. gelen kuryeye de derdimi anlattım. kendisinin yapacak bir şeyi olmadığını bildiğimi fakat bunu yetkililere ileteceğimi bilmelerini istediğimi belirttim. kurye ayrıldıktan birkaç dakika sonra başka bir kurye beni aradı, teslimatımı sordu. sorunumu ona da anlattım. bir tek o özür diledi, kusura bakmayın dedi, ben de hiçbir hatası olmamasına rağmen özür dileyen tek kişi olduğu için ona teşekkür ettim. şubeyi tekrar aradım. müdür yerinde yokmuş, öyle söylediler. telefondaki hanımefendiye durumun hiç yakışmadığını, büyük bir sorun yaşattıklarını ve bunu sosyal medyada paylaşacağımı söyledim. kendisi de bana ısrarla "ama biz size iki tane yarım gönderdik, tam ediyor zaten" dedi. ben de bu açıklamayı kabul etmediğimi, içinde pilav doldurulmuş şekilde, adı üzerinde bir hindi dolması siparişi verdiğimi, bu şekilde misafirlerime mahcup olduğumu ve gerekeni yapacağımı söyledim. kendisi bir de, durumu düzeltmek adına bana ikinci yarım hindiyi gönderme inceliğinde bulunduklarını eklememi istedi yazarken. bence böylece daha da battılar ama iletiyorum kendisinin söylediğini de. bunu söyleyerek iyice battılar bence ama neyse.

    en başta da söylediğim gibi hepimiz hata yapıyoruz. hepimizin işinde karışıklıklar olabiliyor ve sonuçlarımı yaşıyoruz. en azından bir kusura bakmayın, özür dileriz, yanlışlık oldu diyebilirlerdi. özür mahiyetinde ufak bir ikram gönderebilirlerdi. ikramda vs. değilim elbette ama insan sorunun fark edildiğini görmek istiyor.

    son olarak, sitedeki yorumları okuyarak yaptığım bu alışverişten son derece pişmanım. resmi tatil sonrasında tüketici heyetine de gereken şikayette bulunacağım. buradan da yazmak istedim çünkü gerçekten, belki de hayatımda ilk defa, aldığım bir hizmette çıkan sorundan dolayı bu kadar sinirlendim.

    bu vesileyle, entryi okuyan herkese de iyi seneler dileyeyim.

    edit: olumlu veya olumsuz düşüncelerini belirten herkese teşekkür ederim.

    şu yanlış anlaşılmayı düzeltmek istiyorum. yaşadığım bu problem beni gerçekten sinirlendirdiği ve etkilediği için paylaştım. karşı taraftan hiçbir şekilde bir özür, telafi amaçlı herhangi bir kelime veya hareket duyup görmediğim için yazdım. amacım hiçbir şekilde linç değil. artık kimse oradan alışveriş yapmasın değil. pastaları güzeldir, simitleri poğaçaları güzeldir, diğer konularda hizmetleri eksiksizdir belki, bilmiyorum. o yüzden linç etmek istiyormuşum gibi algılamayın lütfen.

    bir de şunu söylemek istiyorum, siparişi yemeksepeti'nden vermedim. liva'nın kendi internet sitesinde, kendi seçeneklerini tıklayarak verdim.

    edit2: arkadaşlar gelen destekler için gerçekten çok teşekkür ederim ama lütfen artık oradan hizmet almayacağınızı söylemeyin. benim amacım insanları oradan alışveriş yapmamaya ikna etmek vs. değil. sadece gösterilen alakasızlığı ve rahatlığı paylaşmak istedim, o kadar. yoksa dediğim gibi diğer konularda eksiksiz hizmet veriyor olabilirler. bu entry'den haberleri olursa veya edeceğim şikayetten sonra eminim bir daha böyle davranmayacaklardır. koskoca liva sonuçta. o yüzden rica ediyorum boykot veya linç olarak değil de, anlık bir hata olarak bakalım olaya. çok teşekkürler destekleriniz için.

    debe editi: aracınızda çocuk kitapları bulundurup ışıklarda cam silen çocuklara verebilirsiniz. okumasalar, satsalar bile belki bir resim hayal kurmalarına yardımcı olur ve hayatları değişir. bir çocuk bile okusa kardır. kitapçılarda her bütçeye uygun çocuk kitapları var.
  • o paket nedir öyle hindi yeni yılına küsmüş. önder mahallesindeki suriyeliler bile daha iyi çevirme yapıyorlar.
    liva bitikleri oynuyor, biraz gorsel ekipmanlardan kısıp, personele yatırım yapsınlar.

    yapılan yanlış bir hareket, lütufmuş gibi ikinci yarımı gönderdik demek ise saygısızlıktır.

    özel bir gün yılda bir geliyor ekibini hazırla çalışmaya başla, lakin yok liva ya zaten epeydir gitmiyordum daha da gitmeyi düşünmüyorum.
  • yılda bir kez yapılan bir organizasyonda, gerekli tüm ön hazırlıklar, ödeme de dahil olmak üzere tamamlanmış. ama, bahse konu hizmet taahhüt edildiği gibi verilmemiş. klasik rezalet. sorun, buradaki mağdurun "hindi dolması" diye ciddiye alınmayacak olması.

    git gide kötüye giden ve eskisi kadar umursanmayan "müşteri memnuniyeti" konusunda her gün her yerde benzerleri yaşanan bu tip rezaletlere hep birlikte ses verdiğimiz gün bir şeyler düzelmeye başlar...
  • "bir yarım daha gönderiyoruz, iki yarım bir tam eder işte, ehe ehe ehe." kısmıyla güldürürken düşündürmüştür.
  • masadaki 2 kişinin entrysi eksik.
    tanım : yılbaşı gecesi takılınacak mevzu değil. maksat beraber olmak. yiyin gitsin. üzmeyin yılbaşında çalışan insanları.
  • onun hindi olduğuna emin misin?
    ayrıca o kadar paraya orta boy koyun dolması yapılırdı.
  • her işletmeci çakal. cidden fotoğraflardaki gibi yemek getiren çok az restoran var. rezalet gibi rezalet.

    ayrıca aga hindiyle yılbaşının ne alakası var? thanksgiving biteli bir ay oldu.
  • ne buluyorsunuz hindi etinde anlamış değilim..askerde iken bıkmış, yemeklerde hindi eti çıktığı zaman aç kalır olmuştuk..
  • bütün hindi parası alıp etrafı pilavlı iki yarım hindi göndermişler.

    yemek dediğin şey illa her zaman salt karın doyurmak için yapılmaz. aynı zamanda gözün de doyurulmasi lazım.
    sen görselde bütün hindi resmi kullanıyorsan, parasını aldığın musteriye de bunu göndermek zorundasın.

    ne demek iki yarım hindi bir tam eder demek?

    adam sana parayı yarım yarım vermediyse sen de ona ürünü yarım yarım gönderemezsin. gondermemelisin..

    firmayı haksız buldugum tatsızlık..
  • rezalettir. burada ifşasıda isabettir. şimdi onlar düşünsün.
hesabın var mı? giriş yap