• hala tankın önüne atladım,darbeyi önledim diyenlere gelsin,diyeceğim ama boş ver.
  • bütün askeri okullar kapatılmış. kurunun yanında yaş yanmak değil, basbayağı bütün sistem değişiyor.

    (bkz: du bakali n'olecak?)
  • olacağı darbeden, fetö'den önce belliydi zaten.. türkiye bu kararı 13-14 sene önce verdi. şimdi şaşırmamak gerekiyor.

    edit: kararı desteklediğim anlamını çıkaran akıllılara selam olsun!
  • hiçbir tane imam hatipli alınmazken, ordunun yarısından çoğu cemaatçi olmuşsa, hiçbir şekilde bundan daha kötü olamaz zaten..

    yalnız yanlış anlaşılma olmasın haberde; harp akademileri, askeri liseler ve astsubay okullarından bahsediliyor. lisans seviyesinde hizmet veren kara/hava/deniz harp okullarından bahsetmiyor. kapatılan bunlar değil yani.

    edit: çok tepki geliyor yalnız eklemek lazım; askeri liselerin kapatılmasını kemalist subaylar da destekliyordu. geçen hafta tartışma programlarında, ismail hakkı pekin, ali türkşen, semih çetin, teğmen mehmet ali gibi komplo kurbanı kemalist subaylar da askerlik eğitimi için 4 senelik harp okulunun gayet yeterli olacağını söylüyorlardı.

    kuleli'nin tarihi önemine yakışır bir şekilde mutlaka ya yine bir askeri eğitim binası olarak ya da müze olarak kullanılması şart, başka birşey düşünülemez. ama askeri liselerin dünyada pek kalmadığını, tsk içinde de artık sivil lise çıkışlı subayların 1.numaraya kadar yükseldiğini, askeri liseli olmanın hiçbir ayrıcalığı kalmadığını da eklemek lazım.
    yani burada asıl üzerinde durulması gereken askeri liselerin kapatılması değil, harp okullarının milli savunma üniversitesine bağlanması sürecidir. bu daha anlamlı bir konu.
  • bu maddeleri araya salmışlar;

    *bu sene harp okullarından, ve astsubay okullarından mezun olan öğrenciler tsk'da görev alamayacak. yök ya da meb tarafından okullara girdiği sene aldıkları puanlara göre üniversitelerin ilgili bölümlerden, yüksek okullarından ya da lise diploması verilecek.

    *sağlık sorunları nedeniyle son 1 yıl içerisinde askeri okullardan atılan öğrenciler, tazminat ödemeyecek,

    *ayrıca daha önceki yıllarda sağlık sorunları nedeniyle okullardan atılanlar talepleri halinde tekrardan sağlık kontrolünden geçirilebilecek ve verilen bu rapor kâti olacak. ( anladığım şu haksız yere atıldığı iddaa edilen öğrencilerin bir kısmını geri alınabilecek)
  • tayyip kendi ordusunu kuracak.

    asakir-i mansure-i tayyibiye
  • abi ülke gidiyor bir yerlere ama, umarım o gittiği yeri ben görmem, mars'a falan taşınır haber alamam ülkeden.
    bu adamların bu şerefsizlikleri yapacağını adım gibi biliyorum ama elden bişey geliyo mu?
    sanki bu cemaatcileri sen koymadın oraya.
    sanki askeri okullar kendileri özellikle cemaat öğrencilerini seçti.
    sanki normalde askeri okullar izin versen o cemaatcilerin kökünü kurutmayacakmış gibi.
    ama yook, hazır bahane elde var ya artık. onlarca, yüzlerce yıllık okullar, türkiye nin en zeki beyinlerinin yetiştiği okullar çat diye kapanır. sonra ne mi yapılır?
    bol bol imam hatip mezunu itinayla orduya doldurulur. iman gücüyle düşmanlar alt edilir inşallah. amen!
    tanım: kurunun yanında yaş değil, komple bütün ülkenin yanmasıdır.
    not: askeri okulları, askeri sistemi, disiplini bilmem ne bok öğretiliyorsa orda, zerre sevmem, takdir etmem. ama 100 senelik okulları, onca yetişmiş adamı ve şu anda okuldan okuyan öğrencileri pat diye silemezsin. silmemen lazım. (bunlar silerler abicim biliyoruz)
  • şahsi kanaatimce bu kararı alan, destek olan, sütun sütun yazı yazan ve yazacak olan kim var ise çok büyük bir hata yapmıştır.

    askerlik, mühendislik veya doktorluk gibi bir meslek değildir. liseden sonra asker yaptığınız insanlarla; eğitimine ergenlikten itibaren başlatıp motive edilmiş askerleri bir tutamazsınız. adanmışlık, sadakat, fedakarlık, cesaret gibi özellikler üniversite çağındaki bir insana öğretilebilecek şeyler değil. burada bir yazar arkadaş "askerlik karakter ister. asker karakteri insanlar ancak çocukken aşılanabilir" demişti. hiç düşünmeden altına imzamı atıyorum.

    ben bunu 18 sene önce heybeli'de 14 yaşında bir çocukken görebildiysem herhalde bu ülkenin yöneticileri, bürokratları bunu çoktan görmüştür ve her ne yapıyorlar ise bilinçli olarak yapıyorlardır.

    bir fransa değiliz. biz isveç falan da değiliz. 2000 yıldır güçlü bir orduya ihtiyaç duymuş bir milletiz. askerliği geçimini sağlamak için çalıştığı bir meslek olarak görenlerden kurulu bir ordu, ordu falan olamaz.

    edit: bir arkadaş da askeri liselerin bir işe yaramadığına örnek vermek adına, mevcut genel kurmay başkanı hulusi akar'ın da askeri lise mezunu olmadığını söylemiş.

    nedense hulusi akar'ın askeri lise mezunu olmamasına hiç şaşırmadım.
  • yetmez. (bkz: #fenliselerikapatılsın)
  • bu sabah trt'de iade-i itibar yasasının bir zamanlar fetö zoruyla harp okullarından atılan veya ayrılmaya zorlanan öğrencileri de kapsamasının gündemde olduğu konuşuluyordu. 2-3 dk sonra başlayan haber bülteninde ise harp okullarının kapatıldığı duyuruldu. peki şu an harp okulu okuyan o kadar insanın itibarını kim iade edecek?

    yakın bir arkadaşım dün izmir'de kamptayken, bugün artık sivil. arkadaş çevresinden birinin attığı twiti görmüştüm dün akşam ''hiç atılmayacakmış gibi bütlere, yarın atılacakmış gibi ygs'ye çalışın'' diye. gerçekten de ertesi gün tasfiye edildiler. bu çocukların emeğine yazık olmayacak mı?

    seneler önce polis koleji son sınıftayken okulu kapatılan arkadaşım 4 yıldır ygs/lys çalışıyor hala istediği yeri kazanamadı ve biliyorum tek değil. ve az önce bahsettiğim trt programında konuşan hava kuvvetleri emekli başsavcısı ''bana whatsapptan gönderilen fotolarda (atılan/ayrılan harp okulu öğrencilerinden bahsediyor) tamircide çırak olarak çalışan çocuklar var'' diyor. tüm bu gençlerimize de yazık günah değil mi?
hesabın var mı? giriş yap