• üniversite iş bulma kurumu değildir; öncelikle bunun öğrenilmesi gerekli. üniversite bireye kendini geliştirmesi için bir takım imkanlar sunar. bu imkanları , kendi idealleri ve istekleri doğrultusunda, doğru kullananlar hayatta istedikleri yere gelmeye bir adım daha yaklaşırlar.
    üniversite hayatını mal gibi geçiren de öylece bakakalır. burada mal gibi geçirmekten kastım sadece ye-iç-s.ç üçgeninde yaşayan kişiler değil; sadece ders çalışıp başka hiç bir şey yapmayan, ortalamanın kendilerine iyi işler sağlayacağına inananlar da bu gruba dahil.
    evet ortalama önemli, evet sosyal hayat da önemli ama daha önemlisi bu ikisini harmanlayıp yanına bir de kişisel gelişim koyabilmek... ancak bu şekilde nitelikli bir iş gücü haline gelebilirsiniz ve hayalinizdeki o maaşları kazanmaya yaklaşabilirsiniz...
  • (bkz: ekonomi cok iyi)

    zamaninda devletin verdigi araziye ev dikip zengin olan comar icin ekonomi iyidir, ulkeye katma deger uretecek egitimli kesim ise emeginin karsiligini alamamaktadir ama bu sonsuza kadar boyle gitmeyecek tabi ki de, ya comarlar bazi seyleri anlayacaklar; ya da egitimli kesim ulkeyi terkedip turkiye'nin pakistanlasmasini izleyecegiz.
  • önemli olan asgari ücretle başlamak değil ,kariyer olanaklarıdır,ne kadar yükselebilirsin sorun bu ülkede burda başlıyor.
  • yeğenim 4 yıl çok iyi bir üniversitede kimya okudu. yetmedi, yüksek yaptı. yetmedi gitti bir de kimya mühendisliği diploması aldı. liseden sonra neredeyse 10 yıla yakın daha okudu. diploma notu da gayet iyi. ama bulabildiği maaş asgari ücretten az hallice.

    hani mühendisi belli bir maaşın altında çalıştırmak yasaktı? mühendisler odasına falan şikayet etsen, emin ol "bu ortamda iş bulduğuna sevinsin" derler. çünkü bir çok mühendis pazarcılık falan yapıyor.

    her zaman derim. maaşla çalışmak modern köleliktir. ben de üniversite bitirdim ve onca yıl çalıştım. ama çalmadım çırpmadım diye bir ev bile alamadım. (ne var ki kafam rahat. kimsenin tavuğuna kışt demediğimden, o ayrı.)

    gençler, tercihinizi yapın. az para yetmez diyorsanız boşuna üniversite sırası eskitmeyin. ciddiyim. işe güce atılın erken yaşta.
  • ülkem dahilinde gayet olağandır.

    (bkz: asgari ucret)

    (bkz: asgari ucretle istanbulda kral gibi yasamak)

    (bkz: ciplak kral)

    (bkz: ergenlik hayalleri)

    (bkz: https://eksisozluk.com/?q=he gülüm he yavrum)

    düzenleme: hede ekleme.
  • (bkz: sermaye bunu beğendi)

    eğer ihtiyaca uygun nitelikli insan yetiştirmezsen, zaten nitelikli insan da yetiştiremediğinden gelinecek nokta budur.

    üniversite eğitimi çalışılacak alana bir hazırlıktan ziyade, o alanda çalışacak insanların 4 sene oyalanıp budanması adeta.
  • 10 sene sonra 6 yıl tip okuyup asgari ücretle çalışmak şeklinde guncellenecek mevzu.mevcut eğitim politikasınin bu şekilde devam etmesi halinde bu gün öğretmenlerin durumuna yarın doktorlar düşecek gibi duruyor.

    yeni türkiyede okumuş adamın değeri yok. beton döken adamın değeri var.
  • bence çok normal. okuduğu bölüm, yapabileceği iş, yaptığı işin kalitesi vs. düşünüldüğünde, bazılarına asgari ücret bile fazla.

    türkiye'nin en büyük kurumsal firmalarıyla çalışma imkanı buldum. öyle yüksek maaş alıp, öyle mevkilerde insanlar var ki, onlar için de bu söylediğim geçerli.

    4 yıl üniversite okumayıp, çok daha değerli işler yapan insanlar var. önemli olan maaşı eğitime göre değil, yapılan işi değerleyerek, çıkan performansa göre belirlemek.

    bu mevcut düzenimizin en büyük sorunlarından.
  • (bkz: rezillik)
  • bir de iş bulamayanları vardır bunların. düşman götüne.
    (bkz: ben)
    ama idaeller büyük o yüzden. yersen.

    edit: oylamayın arkadaşlar, eksileyin beni bol bol. iş buldum, * iş bulduk da bir sor memnun muyuz? tabi ki memnunum lan. şaka şaka, günde 10 saat çalışıyoruz. böyle işe sokayım.
hesabın var mı? giriş yap