• 1 kasım 2019 tarihinde hepsiburada üzerinden tekno34teknoloji mağazasından samsung gear iconx (2018) bluetooth kulaklık aldım. kulaklık elime 5.6 gün sonra ulaştı. bu konuda şanslıyım çünkü hepsiburada üzerinde aldığım bir diğer siparişimi 4 aydır bekliyorum.(bkz: #98659646)

    kulaklık ulaştığında bir tuhaflık olduğunu sezdim. kulaklığın kutusundan, kulaklığın sahte olduğu bas bas bağırıyordu.

    https://eksiup.com/p/mr3044173bhe
    https://eksiup.com/p/xy304418hze8

    ayrıca ürün ile birlikte faturada gelmedi. bu durumu hepsiburadaya ilettim. inceleyip geri döneceklerini belirttiler. tam 20 gün boyunca bu sürecin peşinden ben koşturdum.

    https://eksiup.com/p/by304419vs3f

    bana en sonunda ürünü satıcıya iade edebileceğimi, ürünün satıcı tarafından inceleneceğini belirttiler. ürünü sadece incelenmesi için hepsiburadaya iade etmek istediğimi belirtti. çünkü satıcıda biliyor ürününü neresini inceleyecek. ürünün orjinalinin derhal gönderilmesini yada gönderilen ürünün faturasını talep ettim. cevap aşağıda.

    https://eksiup.com/p/np304438gt2n

    birkaç gün sonra aşağıdaki ekran görüntülerinde de görüldüğü gibi faturanın gönderilemeyeceğini belirttiler. hepsiburada açıkça faturasız ürün satılmasına göz yumuyor.

    https://eksiup.com/…juqud70c9oydoxrrq3a8vl5hz304443

    bugün tekrar faturamı istedim ve artık patladığım nokta bugün oldu. çünkü yalan konuşuyorlar ve faturayı gönderdiklerini belirtiyorlar. daha bir hafta faturanın gönderilemeceğini söyleyen hepsiburada bugün faturanın teslim alırken verildiğini söylüyor.

    https://eksiup.com/p/kq3044296c7g

    şimdi 35 gün önce aldığım ürünü bana hepsiburada hangi kanuni gerekçeyi göstererek iade etmemi söylüyor? iade hakkı 14 gün bildiğim.
    ortada bir kanunsuzluk var. en doğal hakkım olan aldığım ürünün faturasını hepsiburada bana neden göndertmiyor?
    hala satıcı nasıl hepsiburada da satış yapabiliyor?

    özetle sitesinde ve müşteri hizmetlerinde açıkça garantili ve orjinal ürün gönderildiğini söyleyen hepsiburada sahte samsung kulaklık göndermiş ve ürünün faturasının gönderilemeyeceğini söylemiştir.

    edit:satın aldığımda ürünün orjinal olmadığına dair bir ibare veya bir yorum yoktu. samsung ismi görüldüğü üzere açıkça belirtilmiş. ayrıca hepsiburada sitesinde satılan ürünlerin tamamen %100 orjinal olduğunu iddaa etmektedir. olayın hemen akabininde hepsiburadaya da yazdım herhangi bir sonuç alamadım. yine satıcı yanlı tutum oldu. hepsiburada satıcının bilgilerini paylaşmıyor tüketici hakem heyetine vermem için.

    https://eksiup.com/…2qqf58ddccsenxkcxtoo1rp58304490
  • rezalet puanım 9,5/10. gelmeyen sipariş ile ilgili sorunu çözmeden yeniden alışveriş yapıldığı için yarım puan kırdım.
    çok geçmiş olsun. sahte mal sat, fatura kesme. oh ne ala ya! pazar yeri mi büyük alışveriş sitesi mi belli değil
  • hepsiorospucocugu.com'u kullanmaya devam ettiğiniz sürece size müstehaktır. akıllı insan başkalarının tecrübelerinden yararlanır demişler. sen hala inatla orayı kullanıyorsun ve hala ders almamışsın. sen bu olay sonrasında hepsiorospucocugu.com'u kullanmaya devam edecek ama teknoloji34teknoloji satıcısından bir şey almayacak gibisin. uğraş dur paşam, allah kolaylık versin.

    rezalet puanım, aynı türden çok milyonuncu yapım olması sebebiyle; 1/10. mesela dorockxl rezaletleri nispeten daha nadir görülüyor, onlara puanım da 1.1/10
  • hepsiburada ise normal tamamen dolandırıcı ve umursamaz firma kesinlikle alışveriş yapmamanızı öneriyorum.

    ayrıca ekşi adminlerine söyleyim lütfen bu sayfanın reklamını almayın boy boy en çok reklamı da siz yaptınız.
  • ülkede çalışma sistemi bir hizmeti verebilecek şekilde minimum ilgi ve çalışan sağlayarak maksimum kar elde etme oldukça daha çok görülecek rezaletlerdir. 9/10 veriyorum puan olarak.
  • şimdi hiçbir şey bilmeden google'a mağaza adını yazarak arattım. aynı isimde n11 mağazası da var ve bağırıyor mağaza seni dolandıracağım diye. zaten az sayıdaki yorumlarda ilk bakışta 4-5 tane sahte ürün gönderildiğini söyleyen yorum buldum.

    mağaza 50 tl'ye 20000mah powerbank, 40 tl'ye mi band 4 çakması akıllı bileklik, 30 tl'ye orijinal iphone şarj aleti sattığını falan iddia ediyor. yani buna da inanmayın artık.

    durum rezalet evet ama siz de bir araştırın be bir şey almadan önce.

    satıcı bekleneni yaptığı için puanım 6/10. umarım çözülür ama sanmıyorum.
  • maalesef internette satılan ürünlerle ilgili kontrol ve yasal düzenlemeler yapılmamış durumda. orjinal diye satılan nike marka ayakkabıyı ancak satıcının sayfasını şikayet edip kapattırarak iade edebildik. diğer alıcılar sahte ürün kullandığının farkında değil ya da ne yapacağını bilmiyor.
  • e-ticaret platformlarının denetim eksikliğinin sıkıntısını hem müşteri hem de işini düzgün yapmaya çalışan satıcılar çekiyor.

    benim de hepsiburada'da, n11'de, gittigidiyor'da, amazon.com.tr'de mağazam var. mağaza açarken benden vergi levhamı talep ediyorlar. hatta sözleşmelerde sırf kaşe üzerine attığım imzanın mürekkep tonu yüzünden evraklarımı geri göndermişlikleri, baştan yolladığım bile oldu. hassasiyete bak!

    ama o kadarla sınırlı işte!

    şu an vergi levhamı kapatıp, usulsüz satış yapsam, hiçbirinin yaptırımı da olmaz, haberi de olmaz. anca kanuni hakkını talep eden bir müşteri olacak, üstüne düşecek de fark edilecek. öyle zamanlarda da mağazanın cirosuna ve ilgili siteye olan katkısına bakarak müşteri yanlısı bir tutum sergilemeyi ya da mağazayı korumayı tercih ediyorlar.

    yani sergileyecekleri tutum tamamen stratejik öneminden ibaret.

    benim 70 tl'ye sattığım bir ürünü başka bir mağaza 60 tl'ye satabiliyor. en nihayetinde fatura göndermiyorlar. bununla ilgili ürünün satış sayfasında onlarca yorum olmuş, kullanıcı deneyimlerinde müşteriler hep yazmış. ama sonuç yok!

    sadece cebinden çıkan toplam paraya bakan müşteriler de ekonomik sebeplerle bu tip firmaları tercih ettiği için puanları yüksek görünüyor. bir alışveriş yaparken hangi mağazanın daha çok satış yaptığına, toplam yorum sayısına göre filtrelediğiniz için de bu tip dolandırıcı firmaları yüceltmiş oluyorsunuz.

    olan hem size hem bize oluyor.
  • dikkat çekmesi için altına yazdığım başlık. tüketici hakem heyetine başvurabilir, ya da bir avukat ile anlaşıp mahkemeye taşıyabilirsin. ikincisi daha iyi olacaktır. hem sahte ürün sat, hem de vergi kaçır. ne güzelmiş.
hesabın var mı? giriş yap