• çin şimdi de uzayda yapmış yapacağını. 48 yıl sonra ilk kez ay'a bayrak dikilmiş. abd'li apollo astronotlarından sonra bir ilk. çin'in uzayda abd egemenliğini yıkmak için yemin ettiği belirtiliyor.

    kaynak

    --- spoiler ---

    tarihi chang'e 5 göreviyle şu sıralar uzayın gündemi haline gelen çin, ay'da kimsenin beklemediği çok ilginç bir işe imza attı. bugün chang'e 5 göreviyle ilgili bazı güncellemeler yayınlayan uzak doğu ülkesi, ay yüzeyine bayrak diktiklerini açıkladı. çin böylece abd'nin ardından ay'a bayrağını diken ikinci ülke olarak tarihe geçti.

    ay yüzeyindeki çin bayrağının fotoğrafı:

    çin'in chang'e 5 görevi 1 aralık tarihinde ay yüzeyine iniş yapmıştı. uzay aracı burada ay'dan taş ve toprak örnek maddeleri toplayıp 3 aralık'ta tekrar yörüngeye çıktı. yüzeye bayrak dikme işlemi ise uzay aracı yörüngeye geri dönmeden biraz önce gerçekleştirilmiş. chang'e 5'in bayrağı diktikten hemen sonra yukarıdaki fotoğrafı çekip yörüngeye yükseldiği belirtiliyor.

    ayrıca bkz."ay toprağı toplayan chang'e 5 tekrar yörüngeye çıktı: işte o anlar (video)"

    çin aslında daha önce chang'e 3 ve chang'e 4 görevlerinde de ay'ın yüzeyine iniş yapmıştı ancak bu görevlerde herhangi bir bayrak dikme işlemi gerçekleşmemişti. çin bunun için chang'e 5'i bekleme kararı almış.

    ay'a daha önce yalnızca abd'li apollo astronotları bayrak dikmişti. 1969 yılında, ay'a inen ilk insanlar olarak tarihe geçen neil armstrong ve buzz aldrin, abd'nin bayrağını yüzeye dikerek büyük bir şov gerçekleştirmişti. ayrıca daha sonraki apollo görevlerinde de beş farklı bayrak daha dikilmişti

    çin'in tarihi chang'e 5 uzay aracı şu anda dünya'ya geri dönmek için son hazırlıklarını yapıyor. çinli araştırmacılar, ay yüzeyinin iki metre altından örnek maddeler toplayan chang'e 5'in 16-17 aralık gibi yeryüzü'ne dönmesini beklediklerini söyledi.
    --- spoiler ---
  • inşallah dezenfekte etmişlerdir.
  • (bkz: space force)
    (bkz: netflix)
  • abd ayı bırakıp mars'a yönelince aya bayrak diktiler. abd zaten ay yüzeyini california kadar biliyor, çin bayrak dikse ne olacak.
  • patates kızartması üzerine saplanan bayraklı kürdan gibi nasıl bayrak o...ılla bok atacam ya..
  • 8 aydır yarasa yiyorlar diye topluca alay ettiğiniz ülke covid-19 sürecinin içinde aya bayrak diknmiş ve söyleyebildiğiniz tek şey ''adamlar aya covid götürdü''

    ah ekşi sözlük sen bu hallere düşecek sitemiydin?

    tanım; teoride zaten uzun zamandır dillendirilen ay yarışını pratikte de tekrar başlatacak hamledir.
  • fake.
  • yanlışlıkla minecraft’tan ekran görüntüsü atmışlar
  • abd'nin bayrağını bulabilmişler mi acaba diye düşündürendir.
  • yalan o green screen dir
hesabın var mı? giriş yap