• kız üzerimde sweat vardı altımda kot pantolon diye açıklama yapmak zorunda kalıyor ya bu halde olduğumuzun durumu üstünde ki kıyafete göte masum mu daverkar mı diye yargılanacak çünkü allah belanızı versin
  • kadir bey şansını denemiş, zemzem hanım red etmiş ve kadir bey saygı gösterip konuyu kapatmış olay böyle görünüyor.kadir bey kimdir? iş ile alakalı biri mıdır? bu yazismanin öncesi sonrası nedir? konu gerçekten orada kapanmış mıdır?... gibi soruların cevabi bilinmeden zemzem hanımın bir ekran görüntüsü ile kadir beyi linç etmek istemem.

    edit: kadir şerefsiz çıktı rıza baba. kızı görüşmeye çağıran kadirmiş. hikmet bey'in olaydan haberi yokmuş, umarım kadir'e iyi bir ders vermiştir.
    hikmet bey burayi okuyorsan o kadir denen p..i orada tutarsan adam değilsin.
  • mesele kahve teklif edilmesi değil, "muhtaç" durumda olduğu düşünülen bir insanın mevcut durumundan faydalanılmaya çalışılmasıdır. işe alım konusunda size göbekten bağlı, avucunuza düştüğünü düşündüğünüz bir insanın çaresizliğinden faydalanılmaz. belli ki "kahve teklifini" kabul edecek bir aday çıkana kadar işe alım mülakatları devam edecektir.
    bu normalleştirilecek bir hareket olmadığı gibi oldukça çirkin bir tavırdır, aklınızı başınıza alın.

    "yakışıklı olsaydı", "zengin olsaydı", "şöyle olsaydı, böyle olsaydı" gibi varsayımlara dayalı olasılıklar kişinin karakteriyle alakalı bir durumdur, kişinin kendisini bağlar.
  • maksat sohpet, muhabbet yersen!

    kadın seninle pazar günü sırf işe aldın diye niye kahve içip sohpet muhabbet etsin. düşün artık kadınların yakasından!
  • kıza dava açanlar mı dersin "adam altı üstü kahve teklif etmiş nedir yani" diyenler mi dersin.. sonra akşam haberleri izlerken "taciz/tecavüz suçu sabit olan x adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı" haberini görünce sinirden kendini s.kiyorsun nasıl ya neden serbest bırakılıyor bunlar diye. nasıl serbest bırakılmasın ki kafalara baksana ülkedeki.

    altı üstü bir kahve nedir yani dimi lan.. zemzem hanım kimdir nedir bilmem cinsiyetinin ne olduğu zerre umurumda değil. olay tam tersi olsa işveren kadın olsa işe başvuran erkek bir adaya bu teklifi yapsa ve kabul etmedi diye işe alımından vazgeçsede fark etmeyecekti. bu olaydaki kadın kendi kız kardeşleri, sevgilileri, eşleri olsa ortalığın afedersin a.... koyacak olanlar şimdi altı üstü kahve içelim demiş ne var bunda diyorlar.
  • kişisel verilen korunması kanunu uyarınca dava açılsa tazminat öder. bu tarz şeylerin olmaması gerekiyor ama olunca da paylaşıp haklı olmuyorsunuz. insanlar nezdinde istediğiniz kadar haklı olun, adam sizi kanundan yakalar. azcık akıllı olun, rica ediyorum.

    ek: kvkk alanına girmiyormuş, ilgili kanun tck md.132/3. kanun hakkında açıklama
  • zemzem hanım'dan sonra ebu leheb bey de gelecek diye çok bekledim.

    t: dini karakterler içeren olay.
  • 1. kadın iş görüşmesine gidiyor, görüşme yapmadığı biri kendisine whatsapptan yazıyor. kvkk nerde? akşam saatinde işe alınmayacağı söyleniyor. diğer twitlerde görebilirsiniz.

    tanışma mesajı kadın işe girdikten bir süre sonra gelseydi sorun olmayabilirdi ama bir kişiyi işe almadan, numarasını başkasına vererek tanışması için mesaj atmasına izin verilmez.

    2. ödenecek maaşı yazmasının sebebi gençlere sürekli iş beğenmiyorlar denilmesidir.

    3. kadın kıyafetim normaldi, kışkırtıcı bir şey yoktu yazmak zorunda kalmış. başına iş gelirse diye giderken iş yeri konumunu arkadaşına göndermek zorunda kalmış.

    bence son madde çok önemli. bunları konuşmamız gerekiyorken nelerden bahsediliyor.
  • bu hikayede adamı haklı gören, yaptığını normal gören ağır gerizekalıdır.

    yapılan da basbayağı tacizdir, ahlaksız teklifdir.

    kahve teklifini kabul etmemek kadar doğal bir hakkı yok ve bu hakkı kullandı diye olmuş işine engel olmuş. işte bu yüzden ahlaksız teklifdir.

    adam da zaten sadece kahve içmek istemiştir değil mi?
  • sokakta gördüğün birine kahve içmeyi teklif edebilirsin ama iş etiği olan şirketlerde ilk defa gördüğüne kahve içmeyi teklif edemezsin. önce bir dur nefeslen karşındakini tanı. gerçi türkiye'de hangi etik var ki iş etiği olsun?
hesabın var mı? giriş yap