• reyoulost adlı çaylak arkadaş mağduriyet yaşamış, başlık açmamı rica etti. entry'yi aşağı kopyalıyorum.

    merhaba, ben hepsiburada.com ile 27 ocak 2020 tarihinden beri yaşadığım problemi sizlere anlatacağım. ben 26 haziran 2018 tarihinde satıcısı hepsiburada.com olan seagate marka 2 tb hard disk satın aldım. hard diskim ocak ayında arazılandı, ben de garanti servisi için 27 ocak 2020 tarihinde sürat kargo aracılığı ile hepsiburada.com'a ulaştırdım [1]. hepsiburada.com ürünümü 27 ocakta yollamamdan 26 iş günü (06.03.2020) fazla geçtikten sonra ürünü bana "onarım tamamlandı" denilerek geri yolladı. [2-3]. ürünüm geldikten sonra ürünümün onarım görmediğini fark ettim ve hepsiburada.com ile tekrar iletişime geçtim. ürünün garanti süresinin yanlış hesaplandığını ve ürünü tekrar yollamam dahilinde onarım sağlanacağını belirttiler [4]. ürünü tekrar sürat kargo aracılığı ile hepsiburada.com'a geri yolladım. tekrar 25 iş gününden fazla geçmesinden sonra hepsiburada.com müşteri hizmetleri ile iletişime geçtim ve tekrar faturayı kendilerine ilettim. bana ısrarla ürünün garantisinin bittiğine dair geri dönüşler yapıldı [5-6]. bende tüketici hakem heyetine başvuru yaptım ve "savunması istendi" şeklinde not düşüldü [10]. tekrar hepsiburada.com'u arayıp garantisinin ne zaman bittiğini öğrenmek istedim ve bana ürünün garantisinin 31.10.2019 tarihinde bittiği şeklinde geri dönüş yapıldı [7]. ticaret bakanlığının ilgili mevzuatında "bilgisayar ve çevre birimleri, harici disk üniteleri garanti süresi fatura tarihinden itibaren 2 yıldır." şeklinde ve hepsiburada.com'un web sitesinde ürün ile akalı olarak garantisinin 24 ay olduğu görülmektedir [8]. 3 aydan daha uzun süren bu süreç ile ilgili olarak ürünüm hala hepsiburada.com üzerinde ve tarafıma sürekli aynı şekilde dönüş sağlanmaktadır (bu geri dönüşler 08.04.2020 ile 29.04.2020 tarihleri arasındadır [9]). ürünümün nerede olduğu bilmemekle birlikte hepsiburada.com türk ticaret kanuna aykırı hareket ederek fatura tarihleri ile oynamakta ve bu sayede ürünün garanti sürelerini istediği gibi kısaltıp keyfi uygulama yapabilmektedir. kanuna aykırı bu durumun çözülmesi için yardımlarınızı bekliyorum, ilginize çok teşekkür ederim.

    fatura: görsel

    1: görsel

    2: görsel

    3: görsel

    4: görsel

    5: görsel

    6: görsel

    7: görsel

    8: görsel

    9: görsel

    10: görsel
  • gayet de güzel rezalet. aynısı benim başıma gelse çılgına dönerdim. puan 10/10 .ayrıca bundan sonra hepsiburada benim için bitmiştir. bugün bana da ufak ayıpları oldu ama bu sonraki konu.
  • hepsiburada'nın sadece bugün içerisinde açılan 3. rezalet/hırsızlık başlığıyla karşı karşıyayız. bugünden itibaren bu siteden alışveriş yapan olupta, ileride sorun yaşayıp rezalet başlığı açarsa vallahi destek vermeyeceğim. anlayın artık bu firmanın ne halt olduğunu.
  • 10/10 bir rezalet daha
  • akıyor maşallah güzel rezalet yaptı bugün hepsiburada
  • hakem heyetinden geri dönüş beklemesini tavsiye ederim. korona yüzünden işlemler yavaşlamış durumda ama geçerli olan başvuru tarihi olacağı için garantisi bitse bile gelen karar uygulanabilir olacaktır.
hesabın var mı? giriş yap