• 18 mayıs 2018 tarihli resmî gazete’de yayımlanan vergi ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun.

    kanun metni
  • yapılandırma işlemleri için buradan başvuru yapılabilir.
  • tam olarak patron çıldırdı kanunu.
    ayrıca kanuna uyan vatandaşlarını gerizekalı yerine koyan ülke olmaz. olsa da hukuk devleti değil, yaban çakallarının cenneti olur.

    • 31 mart 2018 tarihi itibarıyla ödenmemiş vergi borçlarının gecikme faizi ve zamlarında yi-üfe oranında güncelleme,
    • peşin ödemelerde;
    o yi-üfe tutarından %90 indirim,
    o trafik para cezaları ve diğer idari para cezaları asıllarında %25 indirim,
    • taksitli ödeme seçeneği tercih edilmesi halinde ilk taksitin süresinde ödenmesi şartıyla ikinci taksit ödeme süresi içinde geri kalan taksitlerin tamamının ödenmesi halinde;
    o yi-üfe tutarından %50 indirim,
    o trafik para cezaları ve diğer idari para cezaları asıllarında %12,5 indirim,
    • vergi aslına bağlı olmayan usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarının %50’sinin silinmesi,
    • vergi ihtilaflarının sulh yoluyla sonlandırılmasında %80’e varan indirim,
    • yurt içi ve yurt dışı bazı varlıkların millî ekonomiye kazandırılması,
    • işletme kayıtlarının cezasız ve faizsiz olarak gerçek duruma uygun hale getirilmesi,
    • eczanelerde cezasız ve faizsiz stok kayıtlarının düzeltilmesi,
    • matrah ve vergi artırımında bulunan mükellefler için vergi incelemesinden muafiyet,
    • inceleme ve tarhiyat safhasındaki borçların yapılandırılması,
    • beyan edilmemiş gelirler ve kazançların pişmanlıkla cezasız ve faizsiz beyanı,
    • yapılandırılan borçların, gelir idaresi başkanlığı internet adresi (www.gib.gov.tr) üzerinden anlaşmalı bankaların banka kartı/kredi kartı, banka hesabından havale yöntemi ve yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlar ile ödenmesi,
    • vadesi 31/12/2013 tarihinden önce olan 100 tl ve altındaki borçların silinmesi,
  • basvuru formunda nasil odeyeceksiniz diyip free text alan birakmak kimin aklina geldiyse tebrik ediyorum. tezgah arkasina gecelim, orda odeyecem. zira 11binlik borc 18bin olmus bu faiz baska turlu odenmez.

    kyk borclari icin faydalanan var mi merak ediyorum, bir iki sorum olacak yesillendirebilirseniz sevinirim.
  • --- spoiler ---

    müracaat süresi içinde askerlik zamanı gelmiş olanların askerlikleri tecil edilmiş sayılır.

    --- spoiler ---

    ee son başvuru süresi olan 18 eylüle kadar mı bu tecil? dedirten kanun
  • gib.gov.tr üzerinden başvuru linkini bulamadım radar ve kemer borcum var faizde çok değil ama boşuna faiz odemeyelim
  • başvuru hemen sisteme düşüyor. 7600lük kyk borcu 4300 e düştü peşin ödeme ile. indirim tutarı 3300 tl. hemen yararlanın.
    not: borcum 2010dan kalan kredi borcu.
  • 7143 sayılı kanunla getirilen yeni yenilikleri sırasıyla özetleyecek olursak;

    1- 2018 mart ve öncesi sgk'ya olan prim, işsizlik sigortası primi, idari para cezası, eğitime katkı payı, özel işlem vergisi, damga vergisi, emeklilik keseneği, kurum karşılığı, sosyal güvenlik destek primi, topluluk sigortası primi, isteğe bağlı sigorta primi borçları gecikme zammı/cezası yerine yi-üfe hesaplanarak iki ayda bir ödenmek üzere 18 eşit taksite kadar yapılandırılacak. peşin ödeyene gecikme zammı/cezası yerine hesaplanan yi-üfe de yüzde 90 indirim. ilk iki taksit süresinde ödeyene gecikme zammı/cezası yerine hesaplanan yi-üfe de yüzde 50 indirim. idari para ceza ana paralarına yüzde 50 indirim var.

    2 - genel sağlık sigortası borcu olanlar 30 kasım 2018 tarihine kadar sağlıktan faydalanacaklar

    3- 2018 nisan ve önceki aylara ait genel sağlık borcunu 31 aralık 2018 tarihine kadar ödeyene gecikme zammı ve cezası yok.

    4- genel sağlık sigortası gelir testi yaptırmayanlar 30 kasım 2018 tarihine kadar gelir testi yaptırırlarsa çıkan sonuca göre bu borçlar ilk tescilden itibaren tahakkuk edecek veya silinecek

    5- iş kazası, meslek hastalığı, adi malullük, malullük ve ölüm nedeniyle borcu olan kişilere borçları kanuni faiz yerine yi-üfe hesaplanarak taksitlendirilecek

    6- yersiz ödeme yapılan kişilere ait gelir ve aylıklar kanuni faiz yerine yi-üfe hesaplanarak taksitlendirilecek.

    7- 4/1-b (bağkur) kapsamındaki muhtar, bağımsız çalışanlar ve tarımda kendi adına çalışanların durdurulan borçları gecikme zammı/cezası yerine yi-üfe hesaplanarak 18 temmuz 2018 tarihine kadar ödenmesi halinde hizmetten sayılacak.

    8- 4/1-b (bağkur) kapsamındaki muhtar, bağımsız çalışanlar ve tarımda kendi adına çalışanların 31 mayıs 2018 ve önceki borçları durdurulacak ve daha sonra istenirse yeniden canlandırılabilecek.

    9- 4/1-b kapsamında çalışması nedeniyle sosyal güvenlik destek primi borcu olanların bu borçları silinecek.

    10- 18 - 29 aralığındaki genç girişimcilerden 1 haziran 2018 tarihinden itibaren sigortalı sayılanların bir yıllık primi asgari ücret üzerinden devlet ödeyecek.

    11- tüm emeklilere ramazan ve kurban bayramı 1000'er tl ikramiye ödenecek

    12- başvurular 01 haziran 2018 - 31 temmuz 2018 tarihleri arasında

    13- daha önceki borç yapılandırmaları bozulmayanlar bunları ödemeye devam edelim. bu borçlar kapsam dışı. ama bu borçların kalan tutarlarını peşin ödeyenlere yi-üfe yüzde 90 indirilecek. bu kanun dan önce çıkan bir kanunumuz daha var oda yeni getirilen bir durum var

    14- kanun ile 5510 sayılı kanunun ölüm aylığının hak sahiplerine paylaştırılmasına ilişkin 34 üncü maddesinin birinci fıkrasına 01/4/2018 tarihinden geçerli olmak üzere, “ancak, hak sahibi çocuklardan 18 yaşını, lise ve dengi öğrenim görmesi halinde 20 yaşını, yüksek öğrenim yapması halinde 25 yaşını doldurmayanların, bu kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı sayılmaları, bunlara aylık bağlanmasına engel oluşturmaz.” cümlesi eklenmiş ve ölüm aylığı alan hak sahibi çocuklardan 5510 sayılı kanunda belirtilen yaş koşullarını doldurmamış olan ve öğrencilik nitelikleri devam edenlerin hizmet akdine tabi çalışmaları durumunda da aylık hakkından yararlandırılması imkanı sağlanmıştır.
  • sayesinde gib.gov.tr üzerinden kyk borcumu yapılandırmaya calıştığım kanun.

    bu kanunun yayımlandığı tarih itibarıyla yargı kararı ile kesinleştiği halde tarafıma tebligatı yapılmayan veya bu kanunun yayımlandığı tarihten başvuru süresinin son gününe kadar tarafıma tebligatı yapılan vergi mahkemesi/bölge idare mahkemesi/danıştay kararına göre vergi/ceza ihbarnamesine konu borçlarımın vade tarihinin bu kanunun yayım tarihi olacağını kabul ediyorum.

    ama bu soruya evet mi hayır mı demem gerekiyor açıklayan olursa çok memnun olurum.
  • başvuru süresi 27 ağustos 2018 tarihine uzatılmış kanun. an itibariyle resmi gazetede yayınlanmıştır
hesabın var mı? giriş yap