• gece yarısı, yangından mal kaçırır gibi kanun geçti ve üniversiteler bölündü. cerrahpaşa tıp fakültesi istanbul üniversitesi'nden ayırılıp istanbul üniversitesi cerrahpaşa olmuş. gazi üniversitesi hukuk fakültesi ise hacı bayram veli üniversitesi hukuk fakültesi olmuş.

    neymiş "siyin cimhirbiskinim bizi bilmiyin!" demekle olmuyormuş değil mi? bir de mesaj atıp "siz neyi değiştirdiniz?" diyenler vardı, en azından onurumuzu iki paralık etmedik. siz hem istediğinizi elde edemediniz hem onurunuzu iki paralık ettiniz. zaten hekim olursunuz, önemli olan tarihinizi onurunuzla savunmak dedik; ama dinletemedik. tabii ki süreçte onurlu mücadelelerinden taviz vermeyen genç arkadaşlarımı tenzih ediyorum.

    üniversiteler bölünmesin istiyorsan akp'ye karşı çıkacaksın, diktatörlüğe karşı çıkacaksın. on seneye millete tedavi diye sülük yapıştırmak istemiyorsanız bugün neşter tutmaya hevesli elleriniz akp karşıtı pankartlar taşıyacak.

    (bkz: t a m a m)

    kaynak
    kaynak2
  • türkiye'ye yapmak istediklerinin provasıdır.

    yıllardır bunların vatan haini/ajan kadro olduğunu söylüyoruz, alnı secdeye değen sinsiler yüzünden inandırıcı olamıyoruz.
  • bütün halde kontrolü zor oluyordu, şimdi istedikleri gibi parçalayıp oynayabilir istedikleri gibi yönetebilirler.

    istanbul üniversitesi, anadolu üniversitesi diye okula giriyorsun süleyman şah üniversitesi, medeniyet üniversitesi, bilmem ne sultan, vezir padişah üniversitesi diye diploma alıyorsun. kimseye soran eden yok ne güzel.
  • onu bunu geçtim sevdiğimiz her şey gidiyor bir bir..

    uyuyamıyorum nefes alamıyorum ben bu adamlar nasıl uyuyor ya gerçekten merak konusu..

    fındıklı tarafında çalıştığım günlerde sabah simit çay yapardım fındıklı sahilde metro yapacağız ayağına sahili piç ettiler kapattılar, kabataş iskelesini kullanıp adalara gidiyordum bisikletle iskeleyide piç ettiler, karaköyde banklarda oturup bir şeyler içiyorduk vapura binmeden karaköy sahilinde ırzına geçtiler nereyi sevsek yitirdik tek tek.

    istiklalde yürüyemiyoruz bile eski günlerdeki gibi ya tadilat oluyor yeri kazıyorlar ya yolda bakım çalışması var, bazen gün içinde kendime zar zor vakit ayırıp istiklalin ara sokaklarında bi kahve içeyim kafa dinliyeyim diyorum suriyeli peçete satanlar ya da dilenciler huzur vermiyor, taksim meydanından bahsetmek dahi istemiyorum.

    bazen macera olsun diye 2-3 haftada bir haydarpaşa-gebze banliyö trenini kullanırdım onuda kaybettik.

    eskiden galata taraflarına giderdik okul/iş çıkışı otururduk yerde ( evet evet yere oturuyorduk yolu kapatmadan ) 1 2 bira içip günün stresini atıyorduk belturu getirdiler bildiğin o güzel kulenin dibine masa atıp çamur gibi kahveleri, bayat çayları satmaya başladılar yan taraftaki merdivenlere şerit çektiler amına koydular güzelim galatanında..

    nefes alacak bir yer kalmadı yeter amına koyim yeter ya tek nefes aldığımız yer moda kaldı korkuyorum orasıda piç olursa ne yaparım diye korkuyorum.
  • her zaman haklı olanlar, hep doğru kararı verenler, hiçbir zaman yanılmayanlar yollarına tam gaz devam ediyor, şeker fabrikaları gitti, üniversiteler bölünüyor, halka ait, halkın tarihi olan değerli ne varsa düştüğü haller ortada.
    ne denebilir ki?
    birşeyler denir, elbet denir..
  • vay seni cerrahpaşa, istesem de suyundan içemem artık.
  • böldülerse birleştirmek elimizde
    t a m a m larız 24 haziran’a... dert etmeyin...
  • meclis, geçen haftadan bu yana kullanması gereken düşünme süresini seçim geyikleriyle geçirmiş anlaşılan. bu hatadan dönme fırsatı nasıl kaçar, anlamak güç.
  • sanırım bunun en büyük sebebi üniversite hastanelerinin özel sektöre olan borcudur. evde sabahtan akşama kadar oturan ne kadar tembel,işe yaramayan, evlilik programları izleyerek gününü geçiren, tek üretimi çay demlemek olan insanlara bu hastaneler senin benim çalışıp verdiğim vergiyle yıllarca hizmet verdi. tabi artık yetmiyor para yok.

    şehir hastaneleri de bir açılsın o zaman göreceğiz bu her canı sıkıldığında hastaneye gidip hastaneyi sosyal etkinlik yeri gibi kullananları. yıllarca çalışanların vergileriyle kendi tabanlarına güya hizmet verdiler bizim paralarımızla. şu kahrolası iktidarın bir tane mi insaflı adam akıllı bir hareketi olmaz arkadaş. kesin döner-sermayeyle ilgili bir vurgun da planlıyordur bunlar paranın kokusunu aldılar mı en hassas hayvan burnundan daha iyi olurlar.
hesabın var mı? giriş yap