• minimalist bir text-base oyun.

    http://adarkroom.doublespeakgames.com/
  • browser tabanli bir text adventure. ustelik kaynak kodlari acik.
  • ios için şuradan satın alınabilir: https://itunes.apple.com/tr/app/id736683061?mt=8
  • (bkz: the ensign)
  • silip, hatırlatıp tekrar baştan başladığım oyun. kocaman köy inşa ettim, kölelerim (?) var. deriden urganım, mamutlarca dişlerim, ışıklarca fenerim var ve ormanda kerkenkele dövüp geri geliyorum bi bakıyorum köy soyulmuş, üç beş oduna hırsız dadanmış. biri geliyo hırsızı asalım diyo, lan? diyorum affetsek mi belki köyün en çalışkanı olup diz çöküp tevbe diler, sonra sieee amk tiz kellesi vurula diyorum köye poke topu atıp sonra tekrar ormanda ava çıkıyorum beş lokma ekmek arası etle, yine kertenkele bacağı toplayıp geliyorum bi bakıyorum aynı terane. kuşlar falan şarkı söylüyo bi de. bakalım. hı bi de arada zengin aileler bi gecelik konaklamaya gelip sıçıp gidiyolar. bi de boyna ateş tazeleyip duruyorum.
  • kodlarını kitap haline getirip, bir oyunun ne kadar iyi olduğunu fps sayısını göre ölçenlerin kafasına vurmak istediğim oyun. oyunların yaratıcı ve eğlendirici olduğu çağa aittir.
  • geçen gün github'da dolaşırken denk geldiğim şahana strateji-medeniyet oyunu. ne güzel gereksiz gürültü patırtı yok. her şey metin bazlı.. akıyor allahım akıyor olaylar.

    ormanda küçük bir kulübede ısınmak için ateşe odun atmakla başlayan olaylar bir koca şehir kurmaya kadar gidiyor.

    en önemli şey sanırım sürekli odun toplamak. bir de tuzak kurup adamları tuzak kontrolüne göndermek.

    bir gün akşama kadar oynadıktan sonra bağımlısı oldum.

    hergün mutlaka açıp kaldığım yerden devam ediyorum.

    sıradışı bir oyun isteyenlere tavsiye ederim.
  • yaratıcısının detaylı hikayesi: https://www.reddit.com/…rate_job_built_an_ios_game/

    iap olmadan sadece satışlardan 700,000$ kazanmış.
  • oyunla ilgili en cok dikkatimi ceken sey, ki biraz gec fark ettim, oyunda yaptigimiz hamleler benligimiz gibi. mesela guvenilirligi supheli adama odun vermek ya da vermemek, uzeri yirtik pirtik olan gocebeye kurk hediye etmek, garip sesler duyunca bakmak vs.

    ben simdiye kadar supheli adama daima odun verdim. bazen geri getirdi bazen getirmedi. artik cok odunum oldugunu icin hep 500 odun veriyorum ve geri getirip getirmediginin farkinda bile degilim. geri getirsin diye vermiyorum. gocebelere kurklerimi basta hep verdim fakat sonra fark ettim ki kurklerim hic yok ve tabakhane acamiyorum. daha cok kurk verebilmemin tek yolu tabakhane acip seri uretime gecmem. isar edemiyorum yani, beklesinler bende olsun onlarda da olacak.

    odadaki gurultulere ise hic bakamiyorum ayy ben korkarim biri cikar mikar bi de.

    edit: oyunda evden cikinca once aciktin, sonra bayildin uyarisi aliyorum. bazen de yabaniler saldiriyo ve karsilik veremeyek bayiliyorum. ayni gercekteki gibi.
  • eskidim isimli yazar sayesinde gordugum ve dunden beri muptelasi oldugum oyun.

    en son konvoy'umu ve su tankimi da urettim.

    strateji konusunda inanilmaz basarili bir oyun.

    keske gostermeseydin dostum. bu ne ya...
hesabın var mı? giriş yap