• david oyelowo'nun botswana'nın ilk devlet başkanı seretse khama'yı canlandıracağı biyografik drama. eşi ruth williams'ı ise rosamund pike canlandıracak.

    fragman
    fragman
  • film hakkında bbc'den bir haber-analiz; http://www.bbc.com/…ited-kingdom-is-a-divisive-film
  • her ne kadar politik ilişkiler üzerinden bir anlatım yolunu benimsemiş olsa da,bu film kesinlikle izlediğim en realist aşk filmlerinden biri.
    aşk ve realite kavramları bana her zaman birbirine çok uzak gelmiştir ama bu filmi izledikten sonra görüyorum ki aslında aşk ,hayatımızı ve seçimlerimizi belirlemede destek alabileceğimiz yegane gerçekliklerden biri.
    ve (bkz: rosamund pike) kesinlikle bu rol için biçilmiş kaftan.o bakışlar, mimikler, yansıttığı duyguyla mükemmel bir oyunculuk sergilemiş.
  • güzel film. güzelliği sadece ingiliz devletinin afrika ülkesine yaptığı “ingilizlik”e veya anlattığı aşka dayanmıyor. filmin renk kartelası güzel seçilmiş. pastel mavisi elbise giyen sarışın kadın, afrikada gün batımı sarısı, kırmızı ve kahverengi topraklar güzel kullanılmış. gerçek bir hikayeden esinlenilmiş. insanlık tarihi boyunca kendi aptallığından veya dış müdahelelerden dolayı ezilen, yok olan halklar vardı ve var olmaya devam edecek. bunlardan bir sürü siyasi, askeri, ekonomik çıkarımlarda bulunabiliriz ama günün sonunda acı çeken insanlar olduğu gerçeğine varacağız her zaman. umudumuz acımızdan büyük olur inşallah. pula !
  • trt 2'nin beni -yine- hafiften şaşırttığı film.

    vaktiyle (yine "yeni türkiye" zamanı ama) bu kanalda izlediğim bir filmde gayet "normal" bir öpüşme sahnesi kesildiği için "peh, ne bekliyorduk ki" diye etrafa bezgin bakışlar saçmıştım.

    bir süre sonra, "the wind that shakes the barley"i yayınladılar, ilk şaşkınlığımı o zaman yaşadım.

    şimdi yine antiemperyalist denilebilecek bir film, ve ardından yapılan yorumlar da politik açıdan sansürsüz gibiydi; hatta işçi partisine olumlu bir cümle duydum (yanlış mı duydum?), -e filmde olan biteni söyleyecekler tabii, diyeceksiniz ama, bu kanal t(ı)rt neticede...

    bilemiyorum altan, bilemiyorum.

    bu arada, kalleş churchill, sana laflar hazırlamıştım, ama gerek kalmadı *.
  • ülkemizde aşkın krallığı adı ile vizyona girmiştir. refah seviyesi ve güvenlik açısından diğer pek çok afrika ülkesinin önünde yer alan botsvana'nın, modern sisteminin kuruluş aşamasındaki, başlangıçta imkansız gözüken bir aşk hikayesinin anlatır. film, based on a true story olmasından mütevellit, pek çok gerçek kişi ve yere de ev sahipliği yapmıştır. mesela filmde ruth ve seretse'nin kullandığı ev, gerçek ruth ve seretse'nin evidir. hikaye ilgi çekici olsa da film giriş kısmında yüzeyel, geri kalan kısımda da tempo sorunları yaşamış ve büyük beklentiyle izleyenleri hayal kırıklığına uğratmıştır.
  • an itibari ile (bkz: trt 2)’de yayınlanmak üzere olan filmdir.

    film önü programında konuklar, filmin karakterlerini yorumlamaktadır. merakla bekliyorum.
  • hem siyahi hem de kadın yönetmenin elinden çıkan güzel bir film.

    film gerçek bir olaydan yola çıktığı için dikkat çekici. kendisini izletti, üstelik oyunculuklar da göze batmıyor, resimler de güzel, 40'lı yılları yansıtabilmeyi başarmışlar. david oyelowo ve rosemund pike rollerini çok iyi yansıtmışlar, amcayı ve afrika sahnelerindeki siyahi oyuncuları pek beğenemedim. bu arada harry potter'ın malfoy'unu görünce yaşlandığımı hissettim.*33 yaşına basmış. vay canına.

    biyografi kategorisindeki filmlerden hoşlananlar için iyi bir tercih.
  • çok beğendiğim, mesajı çok kuvvetli, gerçek bir hikaye filmi. rosamund pike güzelliği barındırıyor.
hesabın var mı? giriş yap