• ankara'nin en guzel yerine konuslanmis, isvec buyukelciligi'nden sonra en goz alici yerleskeye sahip elcilik.
  • paris caddesi ile atatürk bulvarı arasında geceleri bolca aydınlatılan çeşitli kapıları olan büyükelçilik, yanından geçmek bile istemezsiniz. benim özellikle dikkatimi çeken bir konu ise, büyükelçiliğin hemen karşısında yer alan iran air ofisidir, casusluk hikayelerini akla getirir bi şekilde büyükelçilik binalarının karşısında yer almaktadır. hayırdır inşallah.
  • belcika versiyonunda brukselde konuslandigi sokaktan gecerken (dikkatinizi cekiyorum, en az 10 metre genisligindeki kaldirimda yururken), nereden geldigini anlayamadan onunuze atlayan, kimlik ve pasaport isteyen polislerin buradan gecmenizin sebebi ne sorusunu sordugu elcilik. farkinda olmadan onunden bir kez gectikten sonra kaldirimin karsi tarafa nazaran neden o kadar bos oldugunu anlamaniz ve bir dahaki sefer sizin de karsi taraftan gecenlere katilmaniz son derece normal karsilanabilir bu baglamda.
  • 4 metrelik demir çitler ve çitlerin arkasına çektiği bariyerler yetmiyormuş gibi çevresindeki kaldırıma saksı görünümünde beton bloklar koydurmuş, daha da hızını alamayıp kaldırıma bariyerler dikmeye başlamış elçiliktir. böylece hem imar yasasını hiçe sayarak hem de etrafındaki tüm yaya trafiğini bir anda aksatarak on puan on puan on puan kırk puanla şampiyon olmuştur.
  • ankara'nın çankaya-kavaklıdere-bakanlıklar-kızılay-ulus güzergahındaki ana arteri olan atatürk bulvarı'nda 80'lerde yapılan genişletme çalışmalarında diğer büyükelçilikler gibi yarım metre bile istimlak edilmesine izin vermeyen (ki bu nedenle bulvarın bir tarafı 10 metre kaldırım ve üç şerit yol iken elçilikler önünde kalan taraf yalnızca yarım metre kaldırım ve 2 şerit yol olarak kalmıştır), ancak güvenlik (?!) gerekçesiyle basbayağı kamuya ait alan olan o yarım metrelik kaldırıma demir bariyerler çekerek devlet toprağını işgal eden ancak devletin bu duruma sesini çıkaramadığı, yakında o bariyerlere elektrik vererek ya da atatürk bulvarı'nın bir yönünü toptan trafiğe kapatarak bu önlemlerini arttırmasından korktuğum elçilik.
  • (bkz: ross wilson)
  • güvenlik paranoyasının ceremesini yurdum insanının, cadde ve kaldırımlarının çektiği büyükelçiliktir. etrafına siyah kocaman bloklardan müteşekkil bariyerler kurulmuştur. o bariyerlerin gerisinde türk polisi 24 saat nöbet tutar. önündeki paris caddesine giriş çıkışlar izne tabidir. kendisine ait olmayan cadde ve sokaklarda bütün bunları yap(tır)maya hakkı olup olmadığı ayrı bir tartışmadır. yapıp ettikleri ankara'nın göbeğinde bu kadar gerginlik çıkartmaktansa kendini 'güvende' hissedeceği ücra bir yere taşınsa daha iyi olmaz mıydı diye sormayı gerektirir.
  • özel eşyalarını koydukları bir bölümlerinde 1981 den beri sayaçsız olarak(kaçak) su tüketen,bu yüzden 100 bin ytl ceza ödemek zorunda kalan büyükelçiliktir.nihayetinde türkleştirdik ya adamları helal bize.
    http://ankara.hurriyet.com.tr/…/6181913.asp?gid=140
  • ankara'nın kırkkonaklar mahallesinde tepelerinin birine yeni bir bina yapılacağı söylentileri de dolaşıyor. baktık gerçekten bir tepe, etrafına giden tek yol var, ve duvarlarla örülürse ortaçağ kaleleri gibi aşılması çok zor olacak.
  • kendi alanlarına sığmayıp kaldırımları da işgal etmiş olan ve etrafında fotoğraf makinesiyle gezdiğinizde üzerinizde spotların patlamasına sebep olan devasa kurum.
hesabın var mı? giriş yap