• çin menşeili telefon alıyorsunuz bir de güvenlisini mi arıyorsunuz ?
    hapisteki politik mahkumların organlarını çalan ve satan bir ülkeden çok bir şey beklemeyin.

    huawei denen teknolojik kanserin ne bok olduğunu gösteren bir başka gelişmedir.
  • benim gibi sıradan kullanıcıyı ilgilendirmeyen durum.
    kritik görevi olan kullanmasın.
  • çin'in yükselişinden korktukları içindir. aynı şeyi oneplus için de söylerler. zannediyorlar ki casusluk, bilgi toplama sadece kendi tekellerinde. aynı şeyin iphoneda yapılmadığının da bir garantisi yok ki yapılıyor da. sadece iphoneda değil. bütün telefonlar bunu yapıyor. android ile alakalı bir durum değil yani. başıma gelen basit bir örneği vereyim. geçen arkadaşla oturup muhabbet ediyoruz. bu prefabrik evlerden bahsediyoruz. mimar olduğu için bana ayrıntılı olarak anlatıyor arkadaşım. telefon da masanın üzerinde. neyse muhabbet bitti ayrıldık. ekşi sözlükte tak diye prefabrik ev reklamı. googleye bile yazmadan bunun olasılığı nedir bilmiyorum. ekran görüntüsü yollayabilirim isteyenlere. türkiyede bile bu bilgi toplama olaylarına girebilmek için klavye uygulaması yapıldı. tabu muydu neydi adı ve türkiyedeki samsunglarda varsayılan klavye olarak gelecek. madem kendi telefonlarımızı kullanan yok bari klavyeden bu işlere girelim diye bir çaba mevcut. benim kişisel olarak kaygı duyduğum bir durum değil. en fazla googleda saçma sapan ayakkabı reklamları falan gösterirler.
  • ikiyüzlülüktür. aynı adımları her ay ifşa edilen bulut hesapları olan apple için de bekliyoruz.
  • türkiye'nin telekom altyapısının %70'i huawei o zaman biz sıçtık zaten.

    google facebook gibi devleri de çin rusya güvensiz buluyor, herkes rakibine çamur atacak normal. adamların her şeyi efsane.
  • sen de bunu yedin.

    huawei, iphone'dan daha fazla satış yapan bir marka olduğu için olabilir mi?
    bir çin devi olarak amerikan ve avrupa piyasalarını ele geçirebilecek potansiyele, imkana sahip olduğu için olabilir mi?
    çin ile yaşanan ticaret savaşının gayriresmi yansıması olabilir mi?

    benzerini pek yakında xiaomi'ye yapacaklar.
  • iphone'u tahtından edince tabi. samsung bekle sıra sana da gelecek.
  • abd ve ingiltere hem de. dünyanın en güvenilir iki devleti hani kimsenin içişlerine karışmayan iki devlet hem de. bu telefon işlerinden filan anlamam ama bir daha ki telefonum huawei olacak ulen *

    adamlar demek ki çin bizi sevecek moduna iyice girmiş güzel güzel *

    dip not : çin'i rusya'yı filan çok sevdiğimden değil de bu ipneler tek taraflı at koşturmasın artık yahu. biz her halükarda goethe'ye geldik zaten .
  • internet bağlantısı olan bir cihazda güvenlikten söz edilemez.

    mr. robot dizisinden bir sahne...
  • tamamen siyasi bir karar olup dikkate alınmaması gereken açıklamalardır.

    nedeni de açıkça belli. abd ve çin arasında ekonomik savaşın artması ve geçtiğimiz günlerde huawei'in satış rakamlarında iphone'u geçmesi gibi etkenler bir araya geldiğinde şaşırtmayan açıklamalardır.
hesabın var mı? giriş yap