• abd aşkıyla yananlara selam olsun .onları da oralara alalım getirmeyelim.
  • bizim ülkenin sorununu gösteren içerik. hep kötüyü örnek almak.amerikada sigortası olmayan tedavi edilmemiş ama tayyip sağolsun bize sigorta sormuyormuş. iş oraya geldiyse küba’yı örnek gösterin o zaman. eğitim sağlık her şey ücretsiz. adamlar çılgın çalışıyor. ne kadar aptal bir kafanın hezeyanı bu.

    edit:@kiray mahlaslı yazarın söylediğine göre gss prim borcu olanlar tedavi olamıyor. buna da cevap alalım.
    edit: gss prim borcu olanlar endişelenmesin lütfen, acilden giriş yaptığınızda borcunuz var diyerek geri çevrilmiyorsunuz. zaten gss prim borcunun ertelendiği yönünde mesajlar da geliyor. kendiniz araştırabilirsiniz son durumu.
  • hayır sağlık sistemimiz çoğu ülkeye göre güzel tamam ama bu sistemi akp kurmuş gibi celallenmek mallık. bu sistem daha siz biz yokken kuruldu. ha akp bu sistemin sorunlu yanlarını düzeltti mi? çoğunu düzeltti. ama adamlar 20 yıldır iktidarda düzeltecek tabi bunun için iktidardalar. bu bir lütuf değil görevleri. abd den pay biçip akp propagandası yapmak trolluktür, mallıktır. şu dünyanın en dandik sağlık sistemlerinden biri abd de. bunu kendileride biliyor ama kapitalizm sağolsun düzeltemiyorlar. sen mercimek çorbasıyla iskenderi nasil kıyaslarsın?
  • bir sonraki seçimde oyumuz ahpartimize o zaman. hüloğğğğ.

    tanım: türkiye'de sosyal devlet olma miladının akp ile başladığını düşünen troll ün propaganda başlığı.
  • yaşadığı ülkenin sağlık sistemini bilmemek de ne bileyim...

    arkadaş ülkedeki sistem bu, senin maaşından sgk gideri kesmiyorlar, sana brüt maaşı yatırıyorlar, sen "istersen" gidip özel sağlık sigortası yaptırıyorsun, istemezsen de risk alıp ulan hasta olursak da cepten öderiz diyorsun.

    bizdeki gibi maaşın daha yatmadan sağlık sigortasının parasını maaşından emmüklenmiyor orda sağlık sigortası ödemeleri.
  • çok şükür (bkz: gss)mız var.
  • --- spoiler ---

    özel acil kliniğine başvuruyor. sağlık sigortası olmadığı için kabul edilmiyor. devlet hastanesine gönderiliyor.
    --- spoiler ---
    yazarın kendi neden olduğunu yazmış, akp'yi yalarken de az biraz dikkat edin.

    sigortasız değil türkiyenin %99'ununda olduğu gibi özel sağlık sigortası yok. türkiye'de paran olmadan veya özel sağlık sigortan olmadan git bakalım özel hastaneye alıyorlar mı bak bakalım?

    acile girersin diye gelen mesajlar için, bakın özel hastaneler corona tedavisi yapıyor ama bunun ücretsiz olacağına ilişkin genelgede bir ibare yok denmiş. girersin de çıkabilir misin bilmiyorum.

    --- spoiler ---

    sağlık bakanlığı’nın alo 184 hattına “özel hastanelerin pandemi hastanesi ilan edilmesine karşın tedaviyi parayla yaptığı” için şikâyette bulunan hastaya ise bakanlıktan, “pandemi hastanelerine ilişkin genelgede, özel hastanelerden para alınmayacağına dair düzenleme yok” yanıtı verildi.
    --- spoiler ---

    http://www.cumhuriyet.com.tr/…mi-dinlemiyor-1730011
  • ön anafikir: abd'de sağlık sigortası olmadığı için acil servise alınmamak diye bir şey yok. acil tıbbi sorunu olan herkes, sigortasız ve ağırlaşmış korona enfeksiyonu olan da dahil, acil servise alınır
    ancak abd'nin sağlık sistemi boktandır, abd'de ayda 10 bin dolar üstü maaşı (veya hane halkı geliri) olmayan birinin türkiye'de büyük şehirlerdeki bir 5-10 bin tl maaşlı beyaz yakalının alacağı hizmeti alabilmesi ve kafa rahatlığına erişmesi zordur, zengin olmayan bir amerikalının bir sağlık sorunum olursa ne (parasal anlamda) yaparım diye hep anksiyetesi vardır. düzgün üniversite sigortası olan orta üst kademe idari personel çatlak koluyla acile gitmez sabahı bekler, gerçek ölüm kalım meselesi dışında kimse asla ambulans çağırmaz, sigortalı olsan bile hepsi daha sonra binlerce dolar olarak girer geri. ancak: abd'de sağlık sigortası olmadığı için acil servise alınmamak diye bir şey yok.

    acil servislik herkes acil servislik tüm tedaviyi alır, parmağın koptuysa acil servis seni tedavi eder, kanamanı durdurur ölmeni engeller, acil plastik cerrahiye giriyorsa yerine diker, girmiyorsa, paran sigortan yoksa acilden çıkış yapıp da sevk edildiğin normal klinik dikmez öylece kalırsın. acil servis sonra bir şekilde binlerce on binlerce dolar fatura çıkarabilir, malı maaşı olan biriysen girebilir (bu elemana 167 bin dolar girmiş kazada burun kemiği ve göz çukur kemiği dağılmış acil servis ve ertesi günkü ameliyatla). ama bu örnekteki gibi daha sonra üzerine çökülecek bir malı mülkü olmayan birisi tüm acil servis hizmetlerini bedavaya alabilir anlamına gelir bu. bu anlamda abd'de en alt gelir düzeyinde olmak bir tık üstünde fakir olmaktan daha iyi bile olabilir.
  • “... ak parti öncesi türkiye’deki sağlık sisteminden haberi olmayan bebeler...”

    benim anlamakta zorluk çektiğim bir nokta var, zaten hükümetin görevi bu değil mi? ülkenin sağlık hizmetlerini vatandaşın lehine geliştirmek devletin görevi değil de kimin görevi? ülkemdeki sağlık hizmetleri abd’deki sağlık hizmetinden çok daha iyi teşekkürler ak parti.
  • tam olarak anlayamadım ne yapmamız gerektiğini. amerika'da böyle olmuş diye cumhurbaşkanına tapmamız mı gerekiyor? amerikadan bize ne? başlık sahibi aktroll bebesinin beklentisi tam olarak nedir?
hesabın var mı? giriş yap