• sağlam 10 milyar dolar ceza kesileceğini gösteren durum. adamlar resmen haraç kesiyorlar.
  • parayı kim yediyse onlar şahsi hesaplarından ödesin denilecek hede. reza denen hayırsever iş adamı ve hayrına ortak olanlar ödeyebilir.
    devlete ait bankalara ceza kesileceği göz önünde bulundurulursa böyle bir durumda faturanın vatandaşa kesileceği açıktır.
    devlet bankaları
  • türk askerini pkk karşısında küçük düşürdüğü için kesilen cezadır. normalde gösteriş derdim ama sebebi gerçekten çok sansasyonel.

    http://www.medyatava.com/…nyolu-na-pkk-cezasi_84765
  • bu aralar iyice cozuttu dedirtmektedir
  • şimdi olayın buraya kadar özeti şöyle:

    -amerika salak saçma bir iran ambargosu koyuyor. iran petrol altın doğalgaz dolar satamaz alamaz vs.

    -rıza zerrab ve iranlı ortağı bir hiçkimse olarak iran devlet adamlarına rastgele faks ve mektup yolluyor "biz sizin petrolünüzü altınınızı birşeylerinizi el altından türkiye'ye satarız. ekonomik cihad yaparız" tabirini kullanıyorlar. birileri bu rastgele faksa cevap veriyor.

    -rıza zerrab türk devlet adamlarına gidiyor "iran sizinle el altından ticarete hazır" diyor.

    -bir garip ticaret dönüyor. altınlar halk banka dövizler özel uçaklarla irana falan. misal türkiye doğal gaz alıyor. ama iran a ödeme yapmak yasak. altınla ödüyor. irana altın transferi yasaklanıyor. zerrab uçakla altın taşıyor... dönen ticaret rıza zerrab a komisyon, iranlı ve özellikle türk bakanlara rüşvet olarak dönüyor... akan paraların bir kısmına el tutuyorlar. bir yandan da çok vatansever bi iş yaptıklarını sanıyorlar falan. havadan oturdukları yerden 100lerce milyon dolar kazanıyorlar. ki bunun adı benim kitabımda ahlaksızlık. pislik.

    -amerika, sen benim ambargomu deldin diyor. amerikaya seyahat edecek kadar gerizekalı zerrabı tutukluyor. hadi o bu kadar gerizekalı tamam, halk bank ceo su nasıl amerikaya gidecek kadar şey? onu da tutukluyor.

    -bu rüşvetin döndüğü halk bankta işler karışıyor. sonuçta sen amerikanın soğuk savaşını umursamamışsın, götünden kan alırlar. ben olsam alırım :
    https://www.law360.com/…ran-sanctions-case-feds-say

    hala ortalığı bulandırmaya çalışan bazı aktroller var. ak partiden para yiyen. ya da akrabası ak parti nin halktan topladığı paraları yemekte olan yarasalar var. yakında onlar da gelir bu başlığa.

    edit: lütfen türkiye'nin yerini ve abd nin yerini karıştırmayalım.

    bir de lütfen süpergüç kavramını sorgulayıp hazmadip öyle yorum yapalım. misal dünyada bir süpergüç olmalı mı. dünyada abd den daha fazla süpergüç olmaya aday bir çok yönlü ülke ya da oluşum var mı vs vs. bir de ambargolara sikim girsin.. ama nereye kadar?

    bir de dış politikada gerizekalı yiğitlikten başka bildiği olmayanlar (buna türkiye politikacılarının en tepe kademeleri de dahil) milleti standart "yüreksiz vatan hainleri" diye suçluyor.

    son 3 senedir söylüyorum, türkiye'yi yani batan gemiyi fareler bastı aga, artık akıl mantık yok dangalaklık, gerzekli, kabadayılık, akılsız çıkışlar var. bu da tam tepeden bütün ülkeye akıyor.

    edit2: anladığım kadarıyla tuğçe kazaz usulü "bırakalım şu amerikayı ya" kafasında baya insan var ülkede.
  • borç bizim borcumuzdur ne veririrz ne inkar ederiz dediğim olaydır.
  • yakında yeni fiyat güncellemelerinin geleceğinin habercisidir. vatana millete hayırlı uğurlu olsun.
  • abd'yi umursamaycak kadar abd'ye uzak türk yiğitlerin kutladığı olay. helal olsun size. türkiye'yi abd sömürgesinden sizin gibi kahramanlar kurtaracak.
  • arkadaş bu nasıl bir kafa. yabancı bir ülke bir türk bankasına nasıl ceza kesebilir? o zaman ankara belediyesi de beyaz saray'a ceza keser.

    abd'bin keseceği ceza kağıt üzerinde kalır. yapabilecekleri en fazla amerikan bankalarının halk bankası ile muhabirlik ilişkisine girmesini yasaklamak, ki buna bile ihtimal vermem.
hesabın var mı? giriş yap