• ilki 27-28 eylül 2014 tarihlerinde gerçekleştirilmiş sanatçı ve tasarımcıların atölye ve evlerini ziyaretçilere açtıkları harika bir organizasyon.
    açık stüdyo günleri'nin web sitesinden alıntıyla;

    açık stüdyo günleri’nde sanatçılar galeriye ihtiyaç duymaksızın kendi eserlerini meraklı bir izleyici kitlesi ile paylaşma fırsatı bulur.
    resim, heykel, fotoğraf, moda tasarımı, fotoğraf, video ve tasarım gibi disiplinler üzerine çalışmalar gerçekleştiren görsel sanatçı ve tasarımcılar, taksim, cihangir, galata, karaköy, tophane ve teşvikiye bölgelerinde bulunan ev ve atölyelerini ziyaretçilere açıyorlar.
    ziyaretçiler ise harita aracılığıyla bir atölyeden diğerine ulaşarak normalde ziyarete açık olmayan, sanatçı ve tasarımcıların çalışma ortamlarına misafir olacaktır.

    açık stüdyo günleri 2014'de sami baruh, gözde başkent, deniz beşer, şebnem çakaloğulları, eda emirdağ, defne güntürkün, sedef karakaş, koff animation, erbil sivaslıoğlu (bitti gitti), streetart istanbul insiyatifi (pertev emre taştaban // pet05 street projects // uygar demoğlu // akkor), aslı şarman toğulga (wohha), gülçin uzun, gamze yalçın, melike yavuz (pianneaura) ve şule yiğit stüdyolarının kapılarını açıyorlar.

    kendiniz yapın, kendiniz sergileyin!

    açık stüdyo günleri, juliane saupe ve deniz beşer tarafından koordine edilen sponsorsuz ve kar amacı gütmeyen bir organizasyondur.

    açık stüdyo günleri web sitesi
    [www.facebook.com/openstudiodays asg facebook sayfası]
    (bkz: https://twitter.com/openstudiodays)
  • 2016 itibariyle üçüncüsü düzenlenen etkinlik. sanatçılar atölyelerini ziyaretçilere açıyor, siz de etkinlik haritasına bakarak istediğiniz atölyeleri geziyorsunuz. işin mutfağını görmek isteyenlere tavsiye ederim.

    tanıtım bülteninden alıntı;

    7-9 ekim 2016 tarihleri arasında üçüncüsü gerçekleşecek olan açık stüdyo günleri´nde resim, heykel, fotoğraf, enstalasyon, performans ve video gibi disiplinler üzerine çalışmalar gerçekleştiren görsel sanatçılar, sanatçı kolektifleri ve bağımsız sanat mekanları, taksim, tarlabaşı, cihangir, galata, karaköy, tophane, teşvikiye, kadıköy ve büyükada bölgelerinde bulunan ev,atölye ve alanlarını ziyaretçilere açıyorlar.

    ziyaretçiler ise harita aracılığıyla bir atölyeden diğerine ulaşarak normalde ziyarete açık olmayan, sanatçıların çalışma ortamlarına misafir olacaktır.

    facebook;
    https://www.facebook.com/openstudiodays/
    2016 etkinlik sayfası;
    https://www.facebook.com/…notif_id=1475475703426049
    web;
    http://www.openstudiodays.com/
  • arkadaşın benim de içinde bulunduğum çalışmasının yanına gidip yüzsüz gibi show off yapsam, aa bu siz misiniz diye soranlara heheh evet diye cevap versem mi diye düşündüğüm etkinlik.
  • bu sene için sanatçı başvurularına açılmış etkinlik.
    bkz. www.openstudiodays.com

    etkinliğin açık çağrısından;

    ''bu sene 6-8 ekim 2017 tarihleri arasında 4.sü gerçekleştirilecek olan açık stüdyo günleri’nde sanatçılar galeriye ihtiyaç duymaksızın kendi eserlerini meraklı bir izleyici kitlesi ile paylaşma fırsatı buluyor olacak.
    asg 2017´de resim, heykel, seramik, fotoğraf, enstalasyon, video ve performans gibi disiplinler üzerine çalışmalar gerçekleştiren görsel sanatçılar, taksim, cihangir, galata, karaköy, tophane, teşvikiye, balat, adalar ve kadıköy bölgelerinde bulunan ev ve atölyelerini ziyaretçilere açıyorlar.

    ziyaretçiler ise harita aracılığıyla bir atölyeden diğerine ulaşarak normalde ziyarete açık olmayan, sanatçı ve tasarımcıların çalışma ortamlarına misafir olacak.

    bu bağlamda açık stüdyo günleri 2016'da 48 sanatçının 32 atölye ve evi 3 gün boyunca bir çok sanatsever tarafından ziyaret edildi. asg ile ilgili gerek basın gerekse sosya medya ve ziyaretçiler tarafından gelen olumlu izlenimler asg'yi her sene tekrarlanan bir etkinlik haline getirdi.

    kimler başvurabilir?
    taksim, cihangir, galata, karaköy, tophane, teşvikiye, balat, adalar ve kadiköy bölgelerinde ev, atölye ve alanlari bulunan resim, heykel, seramik, fotoğraf, enstalasyon, video ve performans gibi disiplinler üzerine çalışmalar gerçekleştiren tüm görsel sanatçı ve bağımsız sanat mekanları başvuru yapabilir.''
  • 4.senesindeki sponsorsuz ve bağımsız sanat etkinliği.

    6-8 ekim tarihleri arasında istanbul'un farklı noktalarındaki 41 sanatçı ev ve atölyesi kapılarını asg kapsamında ziyaretçilere açıyor olacak. sanatçı atölyelerine dair bilgi, adres ve yol tarifleri içeren haritalar istanbul'un çeşitli kafe, restoran, kitapçı ve müzik dükkanlarında. haritaların dijital versiyonlarıysa asg websitesi üzerinden indirilebilir.
    asg'nin etkinlik sayfasıysa;
    https://www.facebook.com/events/353576818418782/
  • istanbul'da 42 sanat atölyesinin ve 63 sanatçının bugün ve haftasonu eş zamanlı olarak kapılarını ziyarete açtıkları harika etkinlik. beyoğlu, kadıköy, galata, tophane, cihangir ve suadiye'den katılan resim, video, seramik, heykel ve performans atölyelerini açık stüdyo günleri'nin tasarladığı haritalar aracılığıyla ziyaret edebilirsiniz.
    dijital haritaları asg'nin web sitesi'nde bulabilirsiniz.

    kaçırmayın!!!
  • istanbul'daki açık ara en keyifli etkinliktir. elinizde harita, pembe balon avına çıkarsınız.

    bu sene tanıştığım tatlis sanatçıların işlerine siz de bakın derim:

    nihan parmaksizoglu
    sedef kermen
    sevgi gürcan
    gonca gumusayak
    ebru köreken
    ibrahim özsüzgün
    mehmet üskül
    inci asal
    barış akbay
    metin toplu
    deniz ikizler
    hüseyin rustemoglu
    beksultan oğuz
    deniz beşer
    ebru zarakolu*

    "asg 2019´da resim, heykel, seramik, fotoğraf, enstalasyon, video ve performans gibi disiplinler üzerine çalışmalar gerçekleştiren görsel sanatçılar, taksim, cihangir, galata, karaköy, tophane, kurtuluş, suadiye ve kadıköy bölgelerinde bulunan ev ve atölyelerini ziyaretçilere açıyorlar."

    biraz müzik, sinema, edebiyat falan da dahil olsa fena olmaz gibi sanki.
  • bu sene 7. edisyonu gerçekleşecek olan sanat etkinliği.

    sanatçılar için açık çağrısı devam ediyor ve şöyle bir duyuruları var;

    ''halen başvuru yapmamış sanatçı arkadaşlarımız için son fırsat! sizde başvurunuzu yapıp ev ve atölyeniz de oluşturacağınız sergiyi ziyaretçilerinizle buluşturun!

    asg ile ilgili tüm detayları www.openstudiodays.com üzerinde bulabilir ve site üzerinden başvurunuzu yapabilirsiniz.

    kimler başvurabilir?

    taksim, cihangir, galata, karaköy, tophane, kurtuluş, şişli, teşvikiye, adalar ve kadıköy bölgelerinde ev, atölye ve alanları bulunan resim, heykel, fotoğraf, seramik, enstalasyon, video ve performans gibi disiplinler üzerine çalışmalar gerçekleştiren tüm görsel sanatçı ve bağımsız sanat mekanları başvuru yapabilir.

    nasıl başvurulur?

    www.openstudiodays.com adresinde bulunan asg başvuru formunu doldurduktan sonra 5 farklı eser-projenizi ve kendi fotoğrafınızı ekleyerek 31 ağustos 2020'ye dek openstudiodays@gmail.com´a göndermeniz yeterli. ''
  • bu seneki 2-3-4 ekim'de 7.edisyonu gerceklesmis olan harika etkinlik.

    etkinlik videosu için:open studi days
hesabın var mı? giriş yap