• acımasızım. kabul ediyorum kendimi. gerçekleri olduğu gibi insanların suratına çarpmayı ve ilk hatalarında ağızlarına sıçmayı kendime hak görüyorum çünkü. ben bu gerçeklere ve insanlara karşı hata yapmamaya özen gösterdikçe onların düşüncesizliklerine, toplum,popüler kültür tarafından empoze edilen fikirlerden oluşmuş tozpembe dünyalarının içine zift renginde sıçmayı seviyorum çünkü. realistik olmak varken sürekli optimistik takılan ve " bardağın dolu tarafını" görmek isteyenlere dayanamıyorum. o bardak dolu da değil boş da. içinde biraz su biraz da hava var işte aq polyanası.
  • şunu söyleyebilirim.

    hakkını korumak ve acımasız olma fikrini ikisinden ayrıştırmak gerekiyor.
  • bugün itham edildiğim durum.
    her türlü etik dışı davranışa maruz kalıp da bir de üstüne "neden bunu yaptın?" deyip sormalıymışım. sormadım...
    onun yerine kaynar çayı bir omuz atmak suretiyle üstüne dökerek "cehennem işte böyle bir yer, bu da introsu" demeyi tercih etmek acımasızlık mı? bilemedim.
  • bi yerden sonra olunması gerektiğinin farkına varılan şey
  • asla yumuşamamam gerektiğini hatta daha da sert ve duygusuz olmam gerektiğini az önce bir kez daha anladım. yok abi elmastan bile sert olacaksın. insanlar bunu hakediyor. bencilliklerine bu layık. özellikle de kadınlara karşı. yediği bınca kazığa rağmen akıllanmayan bana da müstehaktır zaten.
  • bazı durumlarda, bazı insanlara karşı evet, acımasız olabiliyorum.... bir nevi, kendini koruma içgüdüsü...
  • vicdanı aklından önde olan, her hareketinde karşısındakini tanısa da tanımasa da onun iyiliğini düşünerek hareket eden bir birey olarak benim olamadığım ama olunması gerektiğini nedense düşündüğüm bir davranış biçimidir. gerek kadın erkek ilişkilerinde, gerekse iş ve sosyal hayatta bunu benimseyenlerin en azından benden daha az mutsuz olduklarını görmek bunun en önemli gerekçesi.
  • artik yalnizca kendime karsi oldugum bir eylem. baskalarini umursamadigimdan mi yoksa tam aksine fazla umursuyor oldugumdan mi analizini yapamayacak denli sarhosum. en azindan kendime karsi acimasiz oldugumu bilecek kadar da farkinda.
hesabın var mı? giriş yap