• bu sabah karın ağrısıyla uyanan çocuğum, kusmaya başladı ve akabinde ishale dönünce hastaneye gittik. doktor salgın var dedi reçete verdi. ilaç için beklerken her gelene ishal için şaşe verildiğini gördüm. bulantı için ilaçta piyasada olmadığı için doktor yazmamış.
    sebebi sorduğumda ise tabiki cevap yok bilen varsa bilgilenmek isterim.
    lokasyon:istanbul

    edit: çocuk kustu ve ishal oldu doktora ne diyeceğim bu çocuk sulu sıçıyor mu demem lazım anlamadım. daha önce de kfc de yediği yemek yüzünden olmuştu mide bağırsak enfeksiyonu onun için salgın var demedim. hastane ve eczanede hep aynı şikayetlere denk geldim aynı süre içinde.
  • sudan bulaşıyor olabilir. belirti gösteriyorsanız konum yazın ki dünya geneli bir salgın olmadığı anlaşılsın.
  • şerefsizim aklıma gelmişti. (bkz: #126834786)

    mevsimsel ishal problemlerinden 10 kat daha berbat. çevremde kime sorsam aynı sorundan muzdarip. bir arkadaşım tuvalette kan döktüğünü söylemişti, ya anal fissür'den ya da bağırsak zedelenmesinden. öyle de berbat bir ishali var. aman dikkat edin.

    diafuryl + flagyl ile kurtuldum ama siz yine de kesin teşhis için bir doktora görünün.
  • izmir için konuşacak olursak, çocuklu bir çok tanıdık aynı dertten şuanda muzdarip.
    ishal, kusma, karın ağrısı. neden bulaştığını bilen yok ama belirtiler bu şekilde.
  • ishal için doktora giderseniz salgın var der. bu benim bildiğim kadarıyla 30 yıldır böyle. hep ishal salgını var ama sıça sıça bitiremedik şunu bir türlü.
  • çay ve kahve gibi içecekleri çeşme suyuyla yapmıştım 3 gündür, bugüne kadar. sanıyorum bende de o sebepten bu ishal oldu. ama fazla tüketmediğim için sanırım öyle çok ağır geçmiyor. bugün çeşme suyuyla bir şey yapıp tüketmedim daha iyiyim.

    yer; izmir, bornova çamdibi.
  • çeşme suyu içmeyin. yemeğinize koymayın. çayınıza ve kahvenize de. kaynatmanız bütün mikropları öldürmez. uzun bir süre karın ağrısı ve mide yanmasından sonra aklım başıma geldi. imkanım olsa musluk suyunu hiç kullanmam. üstelik dünya üzerinde sayılı tatlı su kaynaklarından olan sapanca gölüne çok yakınım. çevresinde 20 küsür su fabrikası kurularak hem içme suyunu hem doğayı mahvettiler. allah iki cihanda bunu yapanlara, izin verenlere, denetlemeyenlere, cezalandırmayanlara ve gücü olduğu halde susanlara ne huzur ne mutluluk ne rahat yüzü göstersin.
  • geçen hafta 3 arkadaşım ve bir arkadaşımın kızı aynı şikayetlerden doktora gitti.
    doktorlar genel olarak salgın olduğunu söylemiş.
    norovirüs olduğu söyleniyor.
    norovirüs nedir?
  • +1

    önce burun akıntısı ve hapşırık. 1-2 gün sonra mide bulantısı ve ateş. ateş düşürücü geçici olarak işe yarıyor ama sonra tekrar ateş yükseliyor..

    şu dönemde çocuklarda çok yaygın viral salgın. çocuklarınızı evden çıkarmayın. çok yaygın bir şekilde çocuklarda başladı bu salgın. şanslı olan ufaklıklar çabuk atlatabilirken ağır şekilde geçiren çocuklar da söz konusu.

    lütfen dikkat edin çocuklarınıza.

    edit: kesin teşhis dışkı testiyle koyuluyor.

    edit 2: noro virüsü kaynaklı olduğu düşünülmekte.
  • şebeke suyu kaynaklı salgın, bir kaç ay önce yaşamıştım bornova büyükpark da çeşme suyu içmiştim azıcık, daha önce de aynısını yaşadığım için tecrübe ile sabit 3 gün flagyl kullandım düzeldi.

    sebebi parazit, benim özelimde giardiasis idi, hayvansal bir parazit ve bulaşı pis su veya yemek ile oluyor, salata bile yıkasanız temiz suyla yıkayın.
hesabın var mı? giriş yap