• son derece şeytani bir pilan pilan yapmayın pilan tutmaz karadeniz'de akp esasen oylar hadepeye gitsin diye hadepeye teröris diyor sonra oturup berber bebekkatilini başbakan yapacaklar tayyar kral olacak diyanet papalık olacak haçlı seferleri başlayacak türkleri kesecekler ama yer mi anadolu çocuğu yemez istiklal marşı kapanış.
  • akp'den en çok oy, hdp'ye kaydığı için değildir. akp'den en çok oyu muhtemelen mhp çalıyor.

    ancak mhp ile kavganın akp'ye getirisi çok az; 2 vekil, 3 vekil.

    halbuki hdp'yi baraj altına ittiğinizde havadan 60 vekil, toplamda 330 vekillik iktidar geliyor.

    matematik bu kadar basit. bizim gördüğümüz gerçeği, yılların seçim uzmanı tayyip ve partisi görmüyor mu zannediyorsunuz?
  • "yahu bir tek benim mi dikkatimi çekiyor" şeklinde entry e başlandığında komik olacak tespittir.
  • (bkz: ikili oyun)
  • geçmiş seçimler gösterdi ki doğuda başka partilerin güç göstermesi olanaksız. dolayısıyla her ikisi de aynı pastadan daha fazla pay almak istiyor. ilaveten akp'nin tüm muhalefeti susturma çabaları da eklenince mevcut manzara ortaya çıkıyor.
  • bu konuyla pek alakası yok ama akp'nin başta hedape olmak üzere diğer partilere hala var gücüyle yüklenmesi, baş hırsız'ın küçük enişte'ye güvenemeyip habire meydanlara, televizyonlara çıkması ve partisini savunma ihtiyacı hissetmesi, akp'nin oy hırsızlığıyla yapabileceklerinin de bir sınırı olduğu izlenimini veriyor. bazen biz de diyoruz ya "biz ne yaparsak yapalım, sandıklara düzgün sahip çıksak bile akp seçim sonuçlarına müdahale edebilir" diye. bence o kadar kolay olsaydı diğer partilere bok atmak, oylarını düşürmek için bu kadar kasmazlardı. demek ki ysk, anadolu ajansı, sandıklara haydutluk çıkarmaya giden paralı magandalar akp'nin elinde olsa bile oylara müdahale etmek öyle çantada keklik bir iş değil. ya da en azından, işi o noktaya getirmeden bitirmek istiyorlar. bu yüzden sırf canlarını sıkmak, onları o haydutluğu yapmaya zorlamak ve zamanı geldiğinde çalınan oyumuzun hesabını sormak için sandığın başına gidip oyumuzu atalım.
hesabın var mı? giriş yap