• genelde esmer, kara kaşlı kara gözlü zannedilir ama, değiller. çeşitli tipolojileri var. mesela, özellikle yeni nesil alevi kızları açık tenli ve kumral. üstelik de gerçekten güzelleri var.
    maalesef, mezhepten değil ama sırf düğüne başı yarım kapalı siyah beyaz saçlarını önden ikiye ayırmış teyzeler, ak sakkallarını uzatmış dedeler olmasın diye, bu kızlarla gelecek düşünmeyen erkekler var. bir sünni olarak, allah akıl fikir versin diyorum. düğünün şıklığı için mi evlenilir aaa?
  • ortalamanın üstünde bir güzelliğe sahip olan kızlardır.

    (bkz: suriye kızları/#22493568)
  • karşısındaki erkeğe birden sünni olduğunu hatırlatan kızdır.erkek birden sünni ve iyi bir müslüman olmuştur.her kıza karıya bak.onun götü bunun paketi şunun göğsü derken alevi kız görünce hemen besmele çek elham oku müslümanım de.hadi ordan.
  • sanılanın aksine namussuzuna rastlamadım diye hakkında enty girilebilen kızlar.

    alevi kızı olmama rağmen bizler hakkında böyle düşünceler olduğunu bilmiyordum.bak bunu da öğrenmiş oldum.

    bu nasıl bir cehalettir.namus ve mezhep arasında nasıl bir bağ kurulabiliyor anlamıyorum arkadaş.

    bir de sen 'alevi kızları namussuz' diye düşünüyorsan,ilk namussuz sensin.aklın başka bişeye ermiyor belli.namusunu kaybettiğinden bilinç altına yerleşmiş bu kavram.herkeste heryerde onu arıyorsun.sana tavsiye önce namusu kendinde ara.

    yazık, valla yazık billa yazık.
  • kara kaşlı, kara gözlü, esmer, emlakçı genellemelerini bozduğum kızlardır.
    buralar şimdi boş, nasıl benzetmeler, nasıl çirkinlikler yazılacak hep birlikte göreceğiz..

    istemeden verir evet, arkadaşlığını, dostluğunu, elindeki ekmeği, cebindeki parayı senin istemene gerek kalmadan paylaşır, gönlü zengindir..

    not: düğüne başı yarım kapalı, siyah beyaz saçlarını önden ikiye ayırmış teyzeye kurban olun..
  • alevilerle ilgili açılan bi sürü tuhaf başlığa bir yenisini ekleyenleri görmemi sağlayan kızlar, herkes gibi olanlar. alevi kızıyım sünni kızlarla aramda bi fark göremiyorum. her insan türünde olduğu gibi iyisi de var kötüsü de güzeli de var çirkini de bunu da mezhebe bağlamak ohadır, çüştür.
  • böyle görünmeyen kızlardır: böyle
  • kesin iyidir/kötüdür/sakindir/sinirlidir/namusludur/ahlaksızdır/güzeldir/çirkindir ve en nihayetinde tüm insanlar gibi karmakarışıktırlar da niye bu kızların iyi olduğunu belirtmek için başkalarını kötülemek zorundayız onu anlamıyorum. ne kadar hümanist tavırlarla yaklaşıyorsanız yaklaşın beyninizin kıvrımları arasında bir ırkçı var. tüm aleviler süper, tüm sünniler kurşunsuz ve tüm caynistler euro dizel değil ulan.
  • yok alevi yemekleri, yok aleviler nasıl ibadet eder, yok alevi kızları,alevilikte içkinin helal olması falan filan nedir bu ya... hayır yani neyin notunu veriyoruz neyin genellemesini yapıyoruz buralar da.
    bir alevi olarak çok sıkıldım bunlardan ben alevileri tanıyorum şöyle böyle iyidir kötüdür lafından da..
    bende tanıyorum sünnileri bunlar içinde yakan da katleden de diri diri fırına atanlarda var bu yapanları yapılanları koruyan da var tam tersi benimle birlikte böyle olmadığını altını çize çize anlatmaya çalışanda var..
    ha bu arada merak edenler için söylüyorum aleviler nefes alıyor sen nasıl nefes alıyorsan aynı şekil anladınız mı...
hesabın var mı? giriş yap