• 1995 dogumlu ingiliz aktör. the imitation game'de alan turing'in gencligini canlandirdi ve "en iyi genc ingiliz oyuncu" ödülünü kazandi.

    http://en.wikipedia.org/wiki/alex_lawther
  • the imitation game'de benedict cumberbatch'tan daha başarılı bulduğum çocuk. hem henüz 20 yaşında, hem ingiliz, hem kariyerinin başında önemli bir filmde oynamış.* ayrıca biraz büyüyüp ağzı yüzü oturduğunda genç kızların sevgilisi bile olabilir.*

    http://www.imdb.com/name/nm3867299/
  • netflix'in yeni dizisi the end of the fucking world ile ekranlara geri donen, basarili genc aktor.
  • gerçekten çok yetenekli genç bir arkadaş. öyle olduğunu düşünmeyenler ghost stories adlı filmi izleyebilir. kesinlikle düşünceleri değişecektir. ayrıca bu genç arkadaşın pek uzak olmayan bir tarihte iyi bir proje denk getireceğine ve oscar'ı kucaklayacağına inanıyorum.
  • bizzat dame maggie smith tarafından "çoğumuz oyunculuk yıllarımızı, senin şimdiden sahip olduğun şeye ulaşmaya çalışarak geçiriyoruz" şeklinde övülen, sevimli mi sevimli eşek sıpası! kendisini, bafta tarafından hazırlanan bu videoda ne zaman görsem veledin gidip yanaklarını sıkasım, saçlarını hunharca karıştırasım geliyor.

    özellikle utangaç ve sorunlu karakterleri son derece başarılı ve doğal canlandıran alex'in, ayrıca dünya üzerinde sevdiğim neredeyse her şeyle tuhaf bir bağlantısı var. matilda filminin tüm repliklerini ezbere bilmesi, 'hayatınız film olsa sizi kimin oynamasını istersiniz?' sorusuna maggie smith yanıtını vermesi, rol model olarak kendisine, ben whishaw'ı -ki kendisi bu dünya üzerinde oynamak istediğim tek rolü canlandıran kişidir- (bkz: perfume the story of a murderer) ve sevimlilik muskası sally hawkins'ı örnek alması, çocukken en sevdiğim animasyon olan winnie the pooh'nun ortaya çıkışını anlatan goodbye christopher robin'de oynaması "bir tesadüfler zincirinden" çok daha iyi bir açıklamayı hak ediyor.

    yüz hatlarından dolayı zaman zaman, haddinden büyük bir palamudu yemeye çalışan bir chipmunk'a benzese de 'acaba sırf fiziksel özelliklerinden dolayı bu garibime dikkat çekici,önemli rolleri vermezler mi" diye hiç endişelenmiyorum. sally hawkins için de yıllardır üzülürdüm, yahu bu kadıncağız ne kadar doğal ne kadar içten ve sade oynuyor ama; sanırım yeterince dikkat çekici ve alımlı olmadığı için hiçbir zaman yardımcı kadın oyuncu rollerinden sıyrılıp da önemli bir yapımda başrol oynayamaz derdim. ta ki canım del toro , the shape of water filminde sally'ye başrolü verene hatta bununla da yetinmeyip "bu filmi ve elisa karakterini sadece ve sadece sally için yazdım, başka kimse için değil" açıklamasını yapana kadar. sevdiğim ve değer verdiğim insanların da birbirini sevmesi ve koruyup kollaması çok hoşuma gidiyor yahu! sen de standart bir yakışıklılığa sahip olmadığın için üzülme alex'cim, bak kırkından sonra bile neler geliyor hayatta insanın başına? o yüzden sıkı çalış ve "don't forget to stay hydrated!"
  • böyle çocuksu ama bayağı da ilgi çekici bir eleman ayrıca oyunculuğu için fevkalade diyebiliriz çünkü kamera arkasına baktığımızda çok iyi anlaşılıyor.
  • 1995 doğumlu tam bir queer. ayrıca çok başarılı bir tiyatro oyuncusu. zaten emsleği sorulduğunda tiyatrocu diyor. ailesi hukukçu ama abisi cameron lawtherfury ve world war z filmlerinde brad pitt'in asistanlığını yapmış.

    en büyük yeteneğinin 'güçlü bir ingiliz aksanı' olduğunu söyleyen alex muhteşem bir amerikan aksanı ile de konuşuyor.

    2010 yılında the national youth theatre daimi üyesi olmuş.

    lawther, maggie smith tarafından "pek çoğumuz senin ulaştıkların için ömrünü harcıyor" sözleriyle övülmüş.

    tiyatro, tv ve sinema da defalarca queer, trans, gay rolleri canlandıran alex bugüne kadar özel yaşamı ile ilgili tek bir kare bile sızdırmamış. bu yüzden ingiltere'de formlarda bile hayranları onun (nedense) cinsel kimliğini merak ediyorlarmış.

    sanki hetero ya da gay ya da trans olması bir şeyi değiştirecekmiş gibi.

    edit: hede
  • black mirror 3x3 shut up and dance'in başrolündeki "ergen" oyuncudur. o bölümde gösterdiği performans daha sonradan the end of the fucking world ile zirveye çıkmasını sağlamıştır.
  • doğuştan loser imajına sahip ingiliz oyuncu
hesabın var mı? giriş yap