• 13. savaşçı, 13. cuma , ilk kan, son mohikan, 5. element, 6. his kadar karizmatik durmasa da; "adam olana o bile fazla" dedirtebilecek ve benim de dahil olduğum mütevazı nesil sırası
  • sozlugun en yeni ve kalabalik nesli olmasi nedeniyle (bkz: istatistikler) en cok hata yapan, en mal, en sazan yazarlarini oldugu kadar en iyi, en guzel en yakisikli yazarlarini da icinde barindiran kesim. kimsenin kendi sahip oldugu ozellikler disinda bir sebepten sevinmesine/uzulmesine gerek yok. (bkz: malumu ilam)
  • altinci nesile yapilan suclamalardan sonra "belki de sorun altidadir yani ilk bir, iki, üc, dört ve bes de birsey olmadi da neden biz altinci nesil bu kadar hor görülüyoruz ki?" gibi düsüncelerden sonra "keske alti atlanip hemen yedinci nesil alinsaymis belkide daha hayirli ve ugurlu olurdu yeni süserler ve toplam sözlukculer adina" diye insani kara kara düsündüren süserler ahalisi.
  • içlerinde bulunmakdan keyif aldiğim, sözlük sarraflarinin kisa ve öz tanimi.
  • nedense içinde sözlüğü 4-5 nesilden beri takip edip nitekim iştirakını 6. jenerasyonda gerçekleştirebilmiş olan yazarların bulunabileceğine ihtimal verilmeyen kitle.
  • latince adı cyprinus carpio sozlukus'tur
  • sapıyla samanıyla sözlük yazarları. uçmadılarsa, sözlük konsept limitleri içinde vicdanlı bi şekilde yazıyorlarsa kimse laf etmemeli onlara. ikidir güzel entryleri ile karşılaşıyorum. "süper bu/nlar. çok güzel yazmışsın/yazıyorsun" dediğimde "layık olmaya / iyi yazmaya çalışıyorum" diyorlar. birbirlerinden habersiz bir şekilde ve içten bir alçakgönüllülükle. demesinler öyle. böyle kelamlar etmesinler, yazsınlar burada nasıl yazılması gerekiyorsa. ırkçılığa lüzum yok.
  • 1-hakkında "üniter" bir toplulukmuş gibi yorum yapılması sayıları gereğince bir anlam ifade etmeyecek olan beşinci nesil yazarlardan sonra sözlüğe kabul edilmiş yazarlara verilen genel ad.

    2-sayılarının çokluğu sebebiyle diğer nesillere nazaran oransal olarak olmasa bile sayısal olarak daha fazla ortalamanın altında yazarı, aynı şekilde de daha fazla sayıda sözlük ortalaması üstü süper yazarı barından nesil. (bkz: istatistikler)

    3-çoktan kapanmış ve artık bir parçası olmaktan kaçınmamız gereken eski bir sözlük tartışmasına verilen ad. (bkz: paradoks)
  • (bkz: #8116727)
hesabın var mı? giriş yap