• bir acayip dövüşçü bu adam... sonnen ile maçlarında 4 round boyunca gafasına yemediği yumruk dirsek diz kalmadı adamın.. adam ziki tuttu derkene bi trianglemıdır nedir bacağıyla bi boğdu adamı direk knock out oldu. esk ünvan maçlarından birinde yine ilk roundda daha dövüş yeni başlamışken bismillah demeden vitor belfort'un gafaya düz tekmeyi bi çıktı yine knock-out olmuştu adam ne olduğunu anlamadan.
  • ufc ile yeni bir deal icin masaya oturmus buyuk reis. dana white kendisine 8 maclik bir kontrat onermis ancak kendisi 10 macta diretiyormus.

    bu gidisle 40'ina kadar sikip aticak octagonda.
  • bu gece ufc 162'de rakibi chris weidman'ı biraz fazla hafife alıp şov işini abartınca knockout olmuş eski ufc orta siklet şampiyonu.

    edit: maç sonu röportajında bir daha kemer için dövüşmeyeceğini açıklamıştır. böylece ufc 162 bir devrin kapanmasına sahne oldu.
  • kendi kendini madara etmistir. 17 maclik seri kotu sekilde sona geldi.

    edit: mridul saolsun uyardi. yenilmezlik serisi 16 mac idi. 17. maci kaybetti.

    edit 2: ilunga dedi ki, "hayir efendim, yenilmezlik serisi 17. siz ufc-deki yenilmezlik serisi yazmadiniz ki, oyle olsaydi 16 olurdu, amma genel karyerindeki yenilmezlik serisinden bahsediyorsak, 17 olarak yazmaniz dogru."

    is cigrindan cikiyor. dun aksam ami gotu kaybetti iste.
  • ufc 162 de kemerini kaybeden, efsanevi dövüşcü. anderson silvanın like water belgeselini izleyenler, andersonun ruh haline dair bir kaç fikir edinebilirler. belgeselde chael sonnen ile karşılaşması öncesi konu olarak alıyor. burada ilginç detaylar var. anderson ufc nin bir şekilde istediği pazarlamayı veren bir adam değil. ingilizce konuşmuyor, çok fazla laf kalabalığı yok ama tekniğinin üstünlüğü ile ufc ortamlarında adam bırakmayınca, octagondaki sallamaz tavırları dana white a bir şekilde dert oluyor.

    chael sonnen in o maç öncesi dana gazı ile basında yaptığı şebekliği, laf ebeliğini ve sonucu hepimiz biliyoruz. eninde sonunda anderson kemeri kaybedecekti. yaş unsuru, psikolojik gerilim vs. kemeri kaybettikten sonraki konuşmasında da ne kadar yorulduğu anlaşılıyor. hevesi kırılmış, bezmiş, uzun uzun zaman psikolojik harp ve tedirginlik içinde çocuk ruhlu bir adam var karşımızda. ufc all access de taz terlikleri ve hayatına dair bir kaç şey bu tavrı ortaya koyuyor.

    maç sonrasındaki yorumlarda adamlar andersonu eleştirmekte haklı da olsa, anderson o yuhlamaları ve sessizliği hak edecek bir adam değil. ufc ortamlarındaki martial artist kavramını dolduran bir kaç adamdan birisi. ufc tehlikeli, genç dövüşçülere uyarı, text bookluk bir hata gibi kavramlar ile üstüne gitmek, bu adamı anlamamak yada dana nın istediği konsepti ve ufcyi oluşturmak için yağ çekmekten başka bir şey olamaz. eleştirilerin bir kısmında haklılar elbette ama o denli üstüne gitmek acımasızlık olur.

    adam amerikaya teşekkür ediyor. ekmek yediğim yer diyor, beni, ailemi hayallerime taşıdı diyor. bunu bir kaç kere tekrar etmesi o hassasiyeti göz önüne getiriyor. anderson gibi uzun zaman kemerini korumak zorunda kalan ve gsp konseptinde yada jon bones konseptinde olmayan adamlar için yıkım daha fazla oluyor kanaatindeyim. bunu zaman içindeki basın toplantıları, maç sonrası izlenimler, belgesel, talk show ve adamın genel olarak konuşmalarından ediniyorum. anderson ufc ortamlarında kendi sikleti içindeki en yaratıcı adamlardan. ilerleyen zaman içinde kemer için mücadele etmeyeceğini söylüyor ama çıkmak istediği maçlar ve farklı skletlerden rakipler olduğunu biliyoruz.

    sakinleştikten sonra daha mantıklı kararlar alacağını düşünüyorum. gsp hayal maçı, başka ihtimalleri görmek ufc fanları için inanılmaz olacaktır. anderson martial artist konseptindeki ender insanlardan, umarım zaman içinde daha fazla bilgelik ve iç huzur ile yoluna devam eder. her zaman konuşulan ve ne yapacağı merak edilen bir figür olarak ufc yi keyiflendiren insanlardan birisi olarak kalacak.
  • 28 aralık 2013'te ufc 168'de chris weidman'la ikinci kez karşılaşacak. tekrar kemer için dövüşmeyeceğim demişti maç sonrası ama sanırım daha sonra yapılan yorumlar kendisini fena kızdırmış.

    he back!
  • ufc 168'deki chris weidman rövanş maçında çok talihsiz bir biçimde bacağı kırılmıştır.
  • ufc 168'de dovus tarihinde belki 2 veya 3. kez olan bir sekilde bacagi kirildi. bir daha yuruyebimesi icin bile 1.5 ~ 2 sene on goruluyor. bu kadar muthis bir dovuscuye cok yazik oldu.
  • sanırım kariyerini şu görüntülerle sonlandırmış dövüşçü.

    zaten artık yorgun olduğunu ve brezilya'ya dönmek ve ailesiyle olmak istediğini söylüyordu son zamanlarda. emeklilik için kontratında yazan kalan 10 maçının bitmesini bekliyordu. yaşadığı talihsiz kaza onun için erken emeklilik anlamına geliyor. bu saatten sonra bir daha maça çıkacağını düşünmüyorum.

    tartışmasız gelmiş geçmiş en büyük şampiyonlardan biriydi. onunki gibi bir kariyere sahip olmak isteyen çok; ama bunu başarabilecek kadar üstün yeteneklere sahip çok az sporcu vardır.

    ringler bir daha onun kadar komplike bir dövüş ustası görebilecek mi, şüpheliyim.
hesabın var mı? giriş yap