• trafiğin işleyişine ve ankara'nın yollarına hakim yazarların verebileceği, ankara'ya yerleşmeyi planlayan, kısa süreliğine gelecek olan veya trafiğe çıkmaya yeni başlayan insanlar için faydalı olabileceğini düşündüğüm tavsiyelerdir. otoparkçılar tarafından öldürülen esnaf konusu gündemdeyken, tek o konu üzerinden lokal tavsiyelerde bulunmak değil de, sürücülerin tecrübeleriyle edindiği genel fikirlerin tek bir başlık altında toplaması daha uygun olabilir.

    araba sahibi olmasam da naçizane tavsiyem, kuralları ihlal eden taksicileri ve dolmuşçuları idare edin ve trafikte olabildiğinde onlardan uzak kalmaya çalışın. çünkü haklı bile olsanız, bunu dile getirdiğinizde kabullenmeyip aksine sizle tartışmaya girip kendileri haklı çıkarmaya çalışırlar. küçük bir tartışma kavgaya dönüşebilir. tabir yerindeyse ''idare edin.''
  • kısa süren ankara tecrübemle bu konuda söyleyebileceğim tek şey kırmızı dur demek değil, yeşil de geç demek değil bu topraklarda; sen daima kırmızıda durmadan önce aynana, yeşilde geçmeden önce sağına soluna bak.
  • ankaragücü armalı herşeyden (kağnı bile olsa) uzak durun, yeter.
  • çakal kasa bmw araçlardan uzak durun. sinyalinizi verip sağa çekin ve sizi sollamasına izin verin!
  • dönüşlerde yayalara yol verin. kırmızı ışıkta geçmeyin. sarıyı görünce gazı köklemeyin.
  • sakaryada(şehir olanı) araba kullanacaklara tavsiyeler; arabada yedek levye sopa bulundurun yanınızda adam bulundurun zira hayvanı bol... ha bide trafik kurallarına pek itibar edilmiyor niyeyse...
  • en çok işinize yarayacak tüyo; ankara'da trafik sağ şeritten akar. sol her zaman tıkalıdır. bir de, çinçin'e ya da yenidoğan'a yolunuz düşerse mümkünse durmayın. ve camlarınız mutlaka kapalı olsun.
  • yayalara ve dönmek için yol isteyen arabalara müsait olduğu müddetçe yol verin. ben her seferinde buna kalkıştığımda acaba bizi mi yemliyo ezecek mi diye tedirgince geçip sonra sırıtmaya başlıyor insanlar. ne yaptınız siz bu insanlara yanlarında teker mi yaktınız. diğer şehirlerde bu kadar çekingenlik hissetmiyorum
  • -kırmızı ışıkta pek kişi (ki buna dolmuş körüklü belediye otobüsleri gibi büyük araçlar dahil) durmaz... bir keresinde kırmızı ışıkta duran şahsıma basılan kornaya dayanamayıp "gözün kör mü kırmızı yanıyor" dememle "yanıyorsa ne olmuş bilader" diye kapısını açan hanzoları görmeniz içten bile değildir.

    -şahin, doğan, kartal, çakal kasa bmw vs gibi araçlara dikkat edin özellikle sol şerittelerse ve jantları değişmiş ise kesinlikle ilk gazla kaçın. kışın karda bile bu kabak lastiklerle yolda oluyorlar sakın arkalarından gitmeyin.

    -emniyet şeridi kavramı yoktur o yüzden sağdan üstünüze üstünüze gelen kişilere aldanmayın yol vermek istemezseniz tampon tampona devam edin. ancak sağ şerit yüzde doksan daha hızlı akar.

    -özellikle varoş mahallelerde yan yollardan her türlü araç atlayabilir. özellikle bir şey kaybetmeyecek şahincilere dikkat.

    -tek yön yolda tersten gelen biri sizin çekilmenizi bekleyebilir çok çıldırmamaya çalışın.

    -sağınızda duran biri önünüzden u çekmeye kalkabilir.

    -ankara'nın yollarının yokuşu yaman olması sebebi ile kaydırmadan kalkmayı kesin öğrenin.
hesabın var mı? giriş yap