• en ön edit: çocuk yaşıyor arkadaşlar. bugünün en güzel haberi bu.

    geceme kan doğrayan, parçalanmış minik bedeninden kan damlatan çocuktur.

    --- spoiler ---

    ankara’nın pursaklar ilçesinde okul sonrası eve dönen küçük çocuk, 10 köpeğin saldırısına uğradı. ağır yaralanan çocuk hastanede tedavi altına alındı. enes’i bulan amcası ali osman koca, "ben çocuğun yanına gittiğimde köpekler yanındaydı. çocuğun kafası komple paramparça. baldırlarında kasları gözüküyor. etleri gitmiş. köpekler çocuğu resmen parçalamışlar. çocuk yüzüstü yattığından dolayı yüzü hariç komple parçalamışlar." ifadelerini kullandı.
    --- spoiler ---

    vahşetin adresi

    edit: hayvanları alıp sokağa salan, sokakta bırakan, başı boş köpeklerin itlaf edilmesine engel olan, yahut bu konuda gerekeni yapmayan herkes bu ölümlerden sorumludur.

    edit: aşağıda bana hakaret eden ahmak. haberi ilk okuduğumda gece saat 02'den sonraydı. çocuğun yaşamadığı anlaşılıyordu. spoiler olarak verdiğim haber vardı. daha sonra haber tamamlanmış.

    gelip "köpek" gibi saldıracağına, "insan" gibi varsa hatayı düzelt. ayrıca ben necip fazıl da okudum ama ahmed arif'e yakınım. sen ise zavallısın.

    çocuğun yaşıyor olması senin dahi yaşadığın dünyayı katlanır kılan tesellilerden biridir.
  • sokaklarda köpek ne amk? bangladeş miyiz, pakistan mıyız biz? hangi gelişmiş ülkede sokakta köpekler böyle geziyor?

    köpeklerin bir batında 7-8 yavru doğurmasının bir sebebi var. bunlardan 6-7 tanesi ölüyor 1 tanesi erişkinlik yaşına giriyor. tabii normal ortamda...
    sen tutup da sırf rant için bunların hepsini yaşatırsan sokaklar köpekten geçilmez.

    edit: özel mesajla "nasıl rant oluyor" diye soran arkadaşlar oldu.
    sokaktaki hayvanlara mama almak için bir takım çok takipçili hayvansever(!!!) hesaplar para topluyor. sakat bir hayvan videosu paylaşıp tedavi edilmesi icin ıban numarası veriyorlar. bunların asla bir denetimi yok. milyarlarca liralık bir sektör. yem üreten, bunun ticaretini yapan firmalar var. yani çok büyük bir rant var ortada.

    mama şirketleri çok çok büyük kâr ediyorlar buradan. 7 kilo mama 400-450 lira civarında. inanılmaz bir para var ortada. milyonlar falan değil, bildiğin milyarlar.. sokak hayvanları çoğaldıkça da katlanarak artıyor.
  • sokak köpeklerinin acı çekmeden öldürülmesi gerektiğini düşünüyorum ne zaman ne yapcakları belli olmayan canlıların yerleşim yerlerinde yaşamamaları gerekli bakmakta ancak devlete zarar verir acısız bi şekilde öldürülüp gömülmeliler.
  • akıl alacak birşey değil, ailesine sabırlar diliyorum
  • hayli üzülüp içimi karartan çocuktur. köpeklerin bir şekilde kontrol altına alınması gerektiğini düşünüyorum. neden mi? çünkü her hayvan gibi iç güdüleriyle hareket ederler ve dengesizdirler. buyrun kanıtı.

    oturduğum muhitte eve dönüş ve evden çıkış rotamın tam üstünde bir çift tarafından bakılan bir sokak köpeği var. kolay kolay köpekten korkmazdım, oldukça da severim.

    çok uzatmayayım, bu köpekle ilk zamanlar gayet iyi anlaşırdık. severdim, başını okşardım, yemek vermişliğim bile var. fakat bir gece kız arkadaşımla harika bir günün sonunda eve dönerken tüm günün içine sıçtı. anlamsızca bizi uzaktan görüp havlamaya başladı. ben de tanımadığını düşündüm. yaklaştığımızda iyice dinimizde hırlamaya ve ısıracak gibi hamleler yapmaya başladı. oyun oynadığını düşünsem de ciddi olduğunu anlamam kısa sürmedi. kız arkadaşımın kolunu ısırmaya yeltendi ve kız arkadaşım kolunu refleksle çekmese kapmıştı. soğukkanlılığımı korudum yavaşça kaçmadan uzaklaşmaya çalıştık ama artık bacağımın dibinde diş gösterip hamle yapmaya başlayınca yenik düştüm geri dönüp kaçmaya çalışırken ayağım kaydı ve çakıllı yere düşüp yerde biraz kaydım. sesten toz ve dumandan korkmuş olacak ki kaçtı. fakat bacağımda ve kolumda izi hala duran sıyrıklara sebep oldu. inanılmaz bir acı ve ağrı karışımıydı. ayrıca iyileşmesi iki hafta sürdü.

    diyeceğim o ki o gün yere düştüğümde boğazıma diş geçirerek beni öldürmesi ya da kız arkadaşımın kolunu kapıp damarlardan birini kesip sakar bırakması an meselesiydi. üstelik bu köpek ortada hiçbir şey yokken yapmıştı. her gün sevdiğimiz yemek verdiğimiz köpekti. işte o gün bugündür sokak köpeklerine bakış açım değişti. öncesinde de kontrollü şekilde azaltılmaları taraftarıydım fakat artık tam anlamıyla nüfuslarının çok çok azaltılması taraftarıyım.

    siz iki başını okşayıp, marketten mama alıp vererek vicdan masturbasyonu yapasınız diye be o hayvanlar o şartlar altında yaşamak zorunda ne de ben hayatımı tehlikeye atmak zorundayım.

    son olarak artık yolumu uzatarak gidiyorum. bazen de o oradayken geçiriyorum. o olaydan sonra bir kere beni kovaladı. sonra nedendir bilinmez ses çıkarmamaya başladı. hala arada rüyalarıma giriyor. sağı solu da belli olmuyor. lütfen bu konuya bir çare bulunsun artık.

    edit: çocuk ölmemiş yoğun bakımdaymış.
  • olay cok uzucu de olmemis cocuk icin ceset kavramini kullanan gerizekali yazarin birinin actigi basliktir bir de siir yazmaya calismis bu atanamamis necip fazil kilikli keriz.

    edit: oglum sizin kafaniz basmiyor mu bir de gitmis benim entry mi paylasmis. yukaridaki mesajda sokak kopegi hakki mi savunuyorum ben herif olmemis cocuga ceset demis. siz gerizekali misiniz annesi babasi gorse ne olacak oglum ceset mi diyecek bunu elestirdim kafayi yemis bunlar cidden.

    edit2: medeni ulkelerde sokaklarda asla hayvan goremezsiniz. zaten olmamasi da gerekir. hepsi barinaklardadir ve genellikle guzel bakilirlar, bahceli ortamlardadir gider sahiplenir insanlar ve kisirlastirirlar olmasi gereken de budur zaten. maalesef ulkedeki barinak sayimiz dusuk ve barinakta kafeste ve rezil halde hayvan bakiliyor o yuzden insanlarin da ici el vermiyor. sokak hayvani sever herkesin kafa gidik olmadigi surece hayvanlari sokakta kuru ekmek kovalayacagina duzgun bir barinakta aşili ve besili olmasini tercih edecegine emin olabilirsiniz.
  • sokak köpeği ilkelliğinin hatta terörünün bir an önce son verilmesi gerektiğinin bir diğer başka kanıtı olan vahim olay. il farketmiyor hemen hemen her yerdeler, sürüler halinde geziyorlar.
  • "sevimli dostlarımız oyun oynamak istemiş." derler mi derler bu köpektaparlar. oyunu senle, senin evinde oynasın sayın köpektapar. çocukları parçalamasın bu itler. anladın?
  • bu olay belki 1 km den de az ötemde olan bir olay. burası pursaklar, havaalanına yakın bir yer ve ben de kuzeykent toki'deyim. adrese kadar verdim sana. yöre halkı sorumludur diyen kişiye küfür etmek istemiyorum ama cevaben yazayım dedim. hayvan severim ben de. hatta sitenin her tarafında bu köpeklerden var. bazen katıkçılara saldırıyorlar çöptekileri alıyor diye bazen arabalara ama çoğunlukla yalnız ve zayıf gördükleri boyuttaki siteden çıkan kişilere havlıyorlar. ben köpeklerden korktuğum halde onları sevecek kadar yaklaştım, birkaç defa su ve yiyecek de bıraktım soğukta hayatta kalsınlar diye. ama insanlara çok saldırmaya başladılar, çoğalmaya da başladılar. belediye önlem alsın diye çok mesajlar atıldı ama kanunen biz sadece tespit edip toplayıp bakımlarını yapıp, kısırlaştırıp, kulağına küpe takarız ve yerine geri bırakırız dediler. yaptılar da, ama daha da çoğaldılar. kısacası birisi çıkıp köpekleri öldürmedikçe veya farklı bir önlem almadıkça bunun gibi olaylar, özellikle bu bölgede daha fazla olur. yöre halkı dediğin yer türkiye'nin birçok ilinden çok daha fazla nüfusa da sahip ayrıca, burada genelde makam, mevki sahibi devlet görevlileri oturuyor ayrıca. sorumlu olan yöre halkından çok başıboş hayvanları insanlardan uzakta tutması gerekenler...
  • üzücü bir olay.
    amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok çözüm belli avrupa’da amerika’da sokak köpekleri sorunu nasıl çözülmüşse aynısını uygulamalıyız. daha sonra itiraz eden köpektaparların rehabilite edilmesi gerekir.
hesabın var mı? giriş yap