• inişleri pilotlar için zorlu olabilen, ankara'dan gelirken inişte evimi bile görebildiğim, ufacık tefecik, deniz ve sera manzaralı, kaybolma ihtimalinizin sıfır olduğu havaalanı.
    işletmesi (bkz: tav) tarafından yürütülmektedir.

    sessiz cennet gazipaşa havaalanı.

    (bkz: geçse de yolumuz bozkırdan denize çıkar sokaklar)
  • büyütülen havalimanı. önce terminal ve apron, şimdi de pisti büyüyüp denize doğru uzatılıyor. araç trafiğinin olduğu yolun* üstüne köprü ile pist yapılıyor. özellikle yazın potansiyeli umut veren bir havalimanı. yer hizmetleri de küçük olmasından mütevellit hızlı sayılır.

    iç hatlarda

    istanbul (ıst) turkısh aırlınes
    istanbul (saw) pegasus
    ankara (esb) anadolujet
    istanbul (ıst) onur air
    adana (ada) bora jet

    dış hatlarda

    almanya düseldorf sunexpress
    almanya frankfurt sunexpress
    almanya laypzig sunexpress
    almanya köln sunexpress
    almanya stutgard sunexpress
    almanya münih sunexpress
    hollanda amsterdam transavıa-corendon
    hollanda rotterdam transavıa
    norveç oslo sas-jet tıme
    norveç stawanger sas
    norveç bergen sas
    danimarka kopenhag sas - jet tıme
    danimarka billund sas - jet tıme
    isveç goteborg sas - jet tıme
    isveç stockholm sas - jet tıme - thomas cook - tuıfly nordıc aırlınes
    finlandiya helsinki fın aır-jet tıme fınland
    lübnan beyrut bora jet
    iran tahran pegasus
    litvanya vilnus small planet
    belçika brüksel taılwınd
  • çok sıcak kanlı insanlarında içinde bulunduğu havaalanı. o kadar içli dışlı oluyorsunuz ki check-in işlemlerinizi yaparken sanki abiniz karşınızda sizinle konuşuyor . pegasus'un önderliğinde başlamıştır istanbula ilk seferi ve çokta keyifliydi oradaki ilk deneyimim.dağların arasından geçiyorsunuz inişi biraz kabus dolu olabiliyor durmak için çakmaktaşların günleri aklıma gelmiyor değil , abi durmayacak galiba ayaklarımızla yardım edelim diyesim geliyor. velhasıl alanyadan istanbula gidecek olan arkadaşlara tavsiymdir. ayrıca havaşın sabah erken giden uçaklar için servisi vardır 06:00'da otogardan kalkar.
  • 2017 yılında toplam 2700 olan uçuş sayısının 2018 yılında iptaller dahil edilmediği taktirde 4000'e yaklaşacak olan havalimanıdır.

    halihazırda tarifeli olarak iç hatlarda türk havayolları gzp-ıst, pegasus gzp-saw ve anadolujet gzp-esb seferleri bulunmaktadır. yurtdışı yıl boyu tek tarifeli sefer ise pobeda havayollarının düzenlediği gzp-vko(moskova) uçuşudur. kışın günde ortalama 4-6 uçuş gerçekleşmektedir.

    yazın ise havalimanı tamamen farklı bir havaya bürünmektedir. almanya (germania), hollanda (transavia), finlandiya (finnair), iskandinav ülkereri (sas), rusya (royal flight, nordwind, azuıair, pobeda,pegasus) litvanya (small planet) ülkelerinden gerçekleşen charter seferlerle alanya turizmine büyük katkı sağlanmaktadır.

    ne yazık ki birçok eksiği bulunmaktadır havalimanın. bu eksikliklerin en büyük sebebi çalışanların çoğunun gazipaşa'da yaşayan yerel halk olmasıdır. haliyle profesyonel bir şekilde iş yürütmek bazen gerçekten çok zorlayıcı olabiliyor.

    havalimanında toplam 6 park pozisyonu bulunmaktadır. fakat aynı anda yerde 3 uçak bulunduğunda dahi apronda bir kaos havası esmektedir. pat sahası(pist-apron-taksi yolu) alanının küçük olması operasyonel anlamda zorluk çıkarmaktadır. yazın bazi saatlerde bu sayı 5'e çıkmaktadır. yolcuların boarding işlemi ilk 3 park pozisyonundaki uçaklar için uçağa yürüme şeklinde gerçekleşiyor. aynı anda boarding'e başlayan veya disemberkation yapan farklı uçaklar sebebiyle kısa süreli karışıklıklar veya güvenlik açığı oluşuyor.

    havalimanının işletmesini tav yapıyor, yer hizmetlerini havaş, kafeterya hizmetini bta ve duty free hizmeti atü sağlıyor. bu firmaların hepsi tav'a organik bağlı şirketler. yani havalimanında tamamen bir monopolden bahsedebiliriz. bu durum gerçekten çok sıkıntı yaratıyor çünkü bu firmaların hepsi hizmet veren işletmeler ve hizmet kalitesi düşük olduğunda şikayet ettiğiniz yer yine şirketin kendisi oluyor. kadıyı kadıya şikayet etme olayı (bkz: swh)

    havalimanının bir diğer dezavantajı tek yönlü pist olduğu için ters rüzgar olduğunda uçuşa elverişliliği bulunmamaktadır. bu yüzden yıl boyu bazı uçuşlar iptal edilmekte, daha kötüsü havalimanına inen uçaklar rüzgar çok şiddetli olduğu için 10-12 saat havalimanında mahsur kalabilmektedir. temmuzun 1'inde hava muhalefetinden uçağımızın antalya'ya diverd ettiğini bilirim(bkz: swh) yani sadece kışın yaşanan bir olay değil.

    her şeye rağmen türkiye'de son yıllarda yapılan tamamen gereksiz beton çöplüğü havalimanları arasında parlayan bir yıldızdır. dış siyasete bağlı turizmden dolayı turizm iyi gittiği sürece grafiklerde uçuş sayılarında her yıl düzenli bir artış göstereceği kesindir.
  • çok yakında pegasus airlines tarifeli seferlere başlayacak
  • buradan izmire direkt uçuş olmaması gerçek bir ayıptır.
  • mayıs sonu itibariyle iç hat yolcu sayısı bir yılda %10627 artış göstermiş.
    (bkz: oha)
  • havalimanı değil havaalanıdır, aralarında küçük bir nüans vardır.

    http://www.dhmi.gov.tr/havaalanlari.aspx

    konu hassas not düşelim: ben demiyorum, dhmi diyor.

    edit: artık hepsi havalimanı olmuştur. popülizm resmi devlet politikasıdır.
  • türkiye'nin belkide en ilginç yatırımlarından birisidir.yapılırken önündeki dağ hesaba katılmadığı için büyük uçakların inemediği bu yüzdende yıllardır faaliyete geçemeyen atıl durumdaki bir havalimanıdır.bu havalimanının makus talihi 31 ağustos 2007'de yapılan ihale ile değişti.tav holding 25 yıllığına bu havalimanını kiraladı.bazı iyileştirmelerden sonra 1 sene içerisinde faaliyete geçirileceği söyleniyor.özellikle alanya civarı için hayati önem taşıyan bu havalimanı açıldığı zaman çok önemli bir ihtiyaca cevap verecektir.
  • atatürk havalimanından da direk uçuşların onur air ile başladığı havaalanıdır. vatana millete hayırlı olsun.
hesabın var mı? giriş yap