• http://www.antonio-carluccio.co.uk/

    sadık asistanı ve dostu gennaro contaldo ile bütün italya'yı gezip "fakir mutfağını" tanıtıyorlar. feleğin çemberinden geçmiş bu iki keyif pezevenginin tv programları sadece gurme rehberi değil, en güzelinden, en samimisinden italyan komedisi... bu iki adamın pişirdikleri yemeği yerkenki halleri çok özel, çünkü onlar için o an kutsal, dini bir ayin gibi... bella figura'nın ta kendisi ikisi de ve pizzadan, makarnadan bile daha italyanlar.

    http://www.youtube.com/watch?v=ylwo6u5xezs

    (bkz: two greedy italians)
  • ölümü yaşlılıktan değil tatlılıktan olacak tonton amcamız. ilgi alanım olmasa bile sırf bu amcanın şirin tavırları programını izlettirmeye yetiyor.

    37 yıl önce ingiltere'ye gelmiş. ilk geldiğinde italyan şaraplarını ithal eden bir tüccar iken 1981'de restaurant işletmeciliği kariyerine başlamış. 1989'da kendi sahibi olmuş. italyan mutfağı üzerine 13 adet kitap yazmış. bu arada ünlü jamie oliver da elinin altında yetişmiş.
  • iyi bir yemek için dinimle bile uğraşırım diyen, istanbul'da da bulunan carluccio's restoran zincirinin kurucusu, yemek aşığı italyan aşçı.
  • ne yazık ki evinde düşerek vefat etmiş. dünya tatlısı bı insandı ekranda görüldüğü kadarıyla
  • iki aç gözlü italyandan ak saçlı tonton amcamız antonio vefat etmiş. başta gennaro* olmak üzere bütün sevenlerinin başı sağolsun.

    link
  • yapma be amca.geçen akasya'da carluccio restoranın kapandığını görmüştüm oradan aklıma geldi.keşke gitmeseydin.gennaro ile beraber yaptıkları program ve yemekler unutulmayacak.
  • ölüm haberi içimi sızlatmış olan tatlı italyan. two greedy italians'ın bir bölümünde öldüğü zaman arkasından insanların göz yaşı dökmemesini, bir festivaldeymişcesine havaya balonlar salarak 'bu dünyadan bir antonio geçti' denilmesini istediğini söylemişti. umarım yerine gelir dileği. ilk italya gezimde senin için gökyüzüne balonlar bırakmak istiyorum antonio amca.
  • huzur içinde uyu güzel adam! senin sayende italyanların ne kadar türklere benzediğini görmüştüm. tanışmak muhabbet etmek istediğim yegane adamlardandın...
  • bizlere veda etmiş güzel insan. gennaro contaldo ile belki de birçok insana mutfağı sevdirmiştir bu adam, bir şefin bırakabileceği en güzel miraslardan biri. jamie oliver'ın kendisi anısına paylaştığı video. elveda il padrino della cucina italiana.
hesabın var mı? giriş yap