• netflix guzelleme ekibiyle kiyasiya kavga edecek fanboylari icerecek platform,

    bir tartisma mevzumuz daha oldu ne mutlu...
  • ekşicilerin daha çıkmadan iflasını açıkladığı platform. bir tanesi de "spotify karşısında apple music tutmadı" demiş. tutmadı dediği servisin dünyada 50 milyonun üzerinde abonesi var. evet sen kullanmıyorsun diye tutmamış oluyor.

    iki satır bilgi okumaya geliyoruz cahil yorumlamaları, salak salak stabil esprileri okuyoruz.

    edit: gerçek bilgi için okuyunuz:

    (bkz: #88148319)
  • sözlük geri zekalı doldu. buradaki yorum kasanların yüzde doksanı daha eleştirdikleri şeyin ne olduğundan bihaber. etkinliği izlemeden, en azından hakkında çıkan haberlere bile göz atmadan sözlüğe koşup sallamaya başlamışlar.

    yorumlarda yakaladığım hataların doğrularını hatırladığım kadarıyla listeleyeyim.

    - apple netflix'e tam anlamıyla rakip olmuyor. yaptığı şey platformu altında televizyon kanallarından, diğer online streaming servislere kadar dağılmış geniş bir yelpazeyi kullanıcılarına sunmak. bunların içerisinde espn de var, hbo da, hulu da, amazon prime da. kullanıcılar kablo tv paketlerine üye olup izlemedikleri tonla kanal için boşa para ödemek yerine, apple'ın servisi aracılığıyla istedikleri kanala abone olup internet üzerinden izleyecekler. bunun üzerine, isterlerse hulu gibi servisleri de paketlerine ekleyebilecekler. en üstte de yine kullanıcının seçimine kalmış şekilde apple tv plus'a abone olup apple'ın kendi kataloğuna erişme seçeneği olacak. kaldı ki başkalarının da belirtmiş olduğu gibi netflix bu kategoride hizmet veren tek şirket değil, sadece en yaygın olanı.

    - spielberg mevzusu. burada herhangi bir ikiyüzlülük göremiyorum. kendisi netflix filmlerinin sinemalarda gösterilmemesine rağmen sinema filmi olarak festivallerde yarışmasına sinema kültürünü baltalayacağı gerekçesiyle karşı çıkıyor. netflix'in kendisine karşı olması gibi bir durum yok. apple için yaptığı şey de bir film değil televizyon dizisi. yani ortada bir çelişki falan yok.

    - apple tv plus izlemek için apple tv'ye ihtiyaç olacağı iddiası. apple bu servisi insanları kendi platformuna bağlamak için başlatmıyor. yazarlar iki paragraf okumuş olsalar, apple tv plus'ın samsung, sony, lg ve vizio gibi en büyük 4 tv üreticisinin, ve roku ve amazon fire tv gibi iki büyük apple tv rakibinin ürünlerine geldiğini öğrenirlerdi. tabi maksat sadece alışıldık cümlelerle eleştirmek olunca araştırmaya kimse ihtiyaç duymuyor.

    - apple music'in başarısız olması iddiası. buna kargalar bile gülüyor, ancak insan cahil olunca tabi ki durum farklı. gerçekler: apple music kendi sektöründe en hızlı büyüyen servis. ayrıca zarar etmeyen tek servis. nedeni de çoğu ülkede spotify'ın yaptığı gibi ıvır zıvırla bedava paralı üyelik dağıtmıyor olması. gerçekte, apple music'in başını çektiği apple'ın services bölümü amazon web services'in iki, netflix'in ise üç katı ciro yapmakta. dahası, bu bölümün cirosunun yakın zamanda yıllık 100 milyar dolar sınırını aşmasının beklenmesi. anlayacağınız, eğer apple music başarısız bir denemeyse sektörde başarılı firma yok demektir.

    son olarak, apple'ın bugün tanıttığı her üründe üstüne basa basa tekrarladığı ama hater boyların bilerek pas geçtiği şeyden bahsedeyim. o da gizlilik. daha dün basına sızdığına göre, kanada'da tutuklanan huaweii'nin ikinci kişisi, şirketin kurucusunun kızı ve şirketin cfo'su meng wanzhou'nun üzerinden dört adet elektronik cihaz çıkmış. bir adet huaweii telefon, bir adet iphone, bir ipad pro, bir de macbook air. kendisi açık açık itiraf etmiyor, ancak apple ürünlerini kendi ürettiği ürünlere tercih etmesinin başlıca nedeninin bu cihazların güvenli olmaları olduğuna kesin gözüyle bakılıyor. bugün de, apple bunu çok iyi bildiği için, konusu açıldığında rakiplerinin sırra kadem bastığı güvenlik ve gizlilik konusunda bastırdıkça bastırdı.

    apple ürünlerine abone olduğunuzda, mesela bir gazete veya dergi okuyorsanız, ne apple, ne de derginin yayıncısı sizin hangi makalenin hangi sayfasını okuduğunuzu bilemeyecek. apple arcade ile oyun oynadığınızda ne apple ne de oyun geliştiricileri sizin bilgilerinize ulaşamayacak. apple card ile alışveriş yaptığınızda ne goldman sachs ne satın aldığınızı bilecek, ne de alışveriş yaptığınız mağaza sizin isim, adres, banka hesabı, kredi kartı numarası gibi bilgilerinize erişebilecek. apple tv plus üzerinden içeriklerine ulaştığınız firmalar da sizi ve ne izlediğinizi bilemeyecekler. siz aman bana ne diyebilirsiniz, ancak bir çok ülkede özellikle de iş güç sahibi, evli, çoluk çocuğa karışmış, kenarda köşede bir birikimi olan insanlar kaybedecekleri şeyler arttıkça gizliliğe daha fazla önem veriyorlar. sosyo kültürel olarak da apple'ın başlıca müşteri kitlesi bu güvenlik isteyen kesim. o nedenle seçenek verildiğinde ve bütçesine uygun olduğunda batıdaki birçok kullanıcı en başta güvenli olmasından dolayı apple ürünlerini tercih ediyor. bugün tanıtılan yeni servisler de bu kitlenin düşünmeden üye olacağı servisler. yeter ki apple sözünde dursun.
  • amerikalı hangi birine üye olsun amk dedirten oluşum. netflix, hulu, amazon prime video, disney plus...türkiye'de bile blu tv, puhu tv. ücretsiz tv olayı yalan mı oluyor ne?

    edit: hbo now'u unuttuk ama kumrengi hatırlattı sağolsun.
  • sözlükteki kalitenin iyice yerlere düştüğünü gösteren platform.

    yavaşlatacak,güncelleme,stabilite esprisi yapmadan duramayan ergen forumuna döndük iyice. adam gibi bir yorum okumak için kılı kırk yarmamız gerekiyor artık.

    apple isminden nefret edenler daha ayrıntılar belli olmadan saldırmış ama unutulan birşey var sektörde rekabet kimseye zarar getirmez herkesin işine yarar. apple musicte olduğu gibi windows,android gibi platformlar üzerinden de izlenebileceğine adım gibi eminim. özellikle amazon fire/chromecast gibi zibilyon alet içerisinde kullanılabilen netflixin uygulama yapmaya tenezzül etmediği macos için tercih edilmesi zor olmayacaktır.

    ama nasıl birden fazla uydu/online tv hizmetini aynı evde bulabiliyorsanız burda da aynısı olacak büyük ihtimalle. sadece netflix ile yetinmeyip yanına bunu da eklemek durumunda kalacağız.
  • bir ay ücretsiz hizmet alıp içerikler çok az diye kötülemek için sabırsızlanıyorum
  • kafamda binlerce soru oluşmasına sebep olan platform.

    netflix: adam %40 ile pazar lideri neden karının çok daha azına razı olup apple'a komisyon ödesin? rakiplerinin pazar payını çalmasına göz yumsun?

    amazon prime: amazon büyük bir marka, teknolojik lider. tablet alanında ipad ile rakip ürünler çıkarıyor. akıllı ev konseptinde apple ile rakip. amazon prime itunes'un doğrudan rakibi. amazon prime, amazon şirketinin gücünü kullanarak streaming pazarında tek başına büyük pay elde edebilecek bir şirket. neden apple'ın himayesi altına girerek apple'ın büyüklüğünü kabul etsin?

    hulu: önemli bir pazar payına sahip olsa da netflix ya da amazon gibi bir dev değil. komisyon oranlarını pazarlık ederken eli hep geç güçsüz olacak. birkaç seneye arada harcanır gider. neden tüm finans stratejini apple'a bağlasın?

    hbo now: diğerlerine göre en küçük pazar payına sahip. apple'ın kuracağı platform tamamen bu boyuttaki şirketlerin çoğalmasını sağlayacak bir yapıda. neden büyümesini engelleyecek ve kendisine yeni rakipler çıkaracak bir oluşuma dahil olsun?

    apple: hem kendisi içerik yaratıp hem de diğer içerik sağlayıcılar için ortak platform oluşturması mantıksız. kendisi zaten pazarın finansman ve müşteriye ulaşma açısından en güçlüsü. neden rekabet edeceği şirketlerle işbirliği yapsın?

    amerikalılar: bu adamlar bütün gün evde oturup tv izleyen tipler değil. neden bütün platformları satın almak için normalin 2-3 katı para ödesinler?

    dünyalılar: adamlar zaten kendi bütçelerine göre çok yüksek abonelik ücretleri ödüyor. neden bir de bunun 2-3 katı ücreti 2 dizi daha takip etmek için ödesinler?

    uzaylılar : wtf?
  • apple‘dan beklenmeyecek kadar kötü bir isimlendirme kurbanı olan mükemmel servis.

    ortada bir apple tv var. streaming cihazı. elle tutulur gözle görülür bir alet.

    sonra bir de apple tv applikasyonu var. çeşit çeşit streaming hizmetine erişim sağlıyor. apple tv cihazlarında ve iphone, ipad gibi şeylerde çalışıyor.

    bir de apple tv+ var. bu da apple’ın kendi streaming servisi.

    adında tv geçen 3 farklı alet/app/servis var ortada, haliyle kimse neyin ne olduğunu farkında değil. sonra millete apple tv+ deyince “o bende yok” diyorlar. oysa ki yeni telefon/tablet alan herkeste 1 yıl ücretsiz vardı, insanlar farkında bile değildi.

    çok ayıp apple.
  • edit: sorunuz olursa mesaj atabilirsiniz.

    yeni macbook pro satın aldığım için 3 ay ücretsiz izleme imkanı veren platform.

    türkiye'de hizmet vermedikleri için bilmeyen kişiler için nasıl izlediğimi kısaca anlatmak isterim.

    öncelikle yaklaşık 10 senedir sahip olduğum bir apple usa hesabım var, sizlerin de önce bir apple usa hesabına sahip olmanız gerekiyor. basit bir şey.

    apple usa hesabınıza türkiye kredi kartı kaydedemeyeceğiniz için, apple.com üzerinden türkiye'ye ait kredi kartınızla 10$ değerinde bir apple gift card alın ve onu apple usa hesabınıza tanımlayın ardından apple tv+ ücretsiz deneme sürümünü başlatabilirsiniz.

    türkiye'de apple tv uygulaması yüklenebilen herhangi bir android tv'ye apple usa hesabınız ile giriş yapıp tv'den tüm içerikleri yüksek kalitede izlemeye başlayabilirsiniz, iyi seyirler.

    apple tv+ içeriklerinin hepsinde türkçe altyazı var lakin bildiğiniz gibi apple tv+ ile birlikte hbo, amc gibi yapım şirketlerine de abone olabilirsiniz, bunların da 1 ay ücretsiz deneme süreleri var ancak türkçe altyazı yok bilginiz olsun.
  • çeşitlilik benim için kötü. bir tane tv uygulaması olsun. bütün dizileri ve filmleri barındırsın. parası neyse verip abone olalım. böyle parça parça olunca usanıyor insan. blu tv'yi de netflix'i de sildim, korsana döndüm. bir dizi için, bir film için yeni uygulamalar, yeni abonelikler falan... bana göre değil. apple tv+ da aynı olacak benim için. müzikte böyle değil. her platformda çoğu müzik var. bu yüzden seviliyor spotify da apple müzik de. kullanan kişi başka uygulamanın eksikliğini hissetmiyor çünkü.
hesabın var mı? giriş yap