• aptal çirkin fakir bir erkekle evlenir ve aptal çirkin fakir çocukları olur bu böyle gider, dışardan bakıp da bu durumla ilgili söyleyecek tek sözü "hıh" olanlar ve bunu söyleme gereği duyanlar ise sadece aptal aptal aptaldır.
  • iclerinden en az birinin pozitif olmasi durumunda "çekilir" kilinacağini varsayan onerme. bi siktir git demek hafif kalir. demek ki soz konusu kiz aptal, cirkin ama zenginse ruhsuz erkek kisi derhal yamanacak.
  • türk filmlerinde genelde türkan şoray'ın canlandırdığı, daha sonradan da çirkin ördek yavrusu masalında olduğu gibi bir anda kendisine dönüp de bakmayan kişileri kendine aşık eden film karakteri.
  • efendim; sözlüğe her girdiğinde "acaba hakkımda ne yazmışlar da benim bu kadar kulağım çınlıyor. zira hem aptalım hem çirkinim yetmiyormuş gibi bir de fakirim. oysa ki zengin ve çıtır bağyanlar ne gine duruyor..?" diye düşünürken, aklına esen her davranışı her musibet erkek evladı gibi kafalara kazınan "ohho ben kızlara aptal diyom, çirkin diyom, fakir diyom, kimin kız kimin erkek olduğunu hemen anlıyorum, cevap veriyo kaltaklar.." gerçeğiyle yaşamaya alışmamış, ki alıştığı an ne aptallığına ne çirkinliğine ne de fakirliğine bir intihar sebebi yakıştıracak, "ha tamam, sen konuşma sadece bak. çünkü sen hem aptalsın hem çirkinsin hem de fakirsin." cevabı aldığında, yaşamın gerçeklerini genç yaşta anlamış olmanın habire (!) ceremesini çekeceğini farkeden, farkettiğine pişmanlık yaşarken aslında "ben hem aptalım hem çirkinim hem fakirim ama diğerlerinde olmayan bir başka özelliğe de sahibim; barışık olmak.. hem de olunmaması gerekenlerle bile.." yaftasını alnına post-it leyecek, ve kimi zamanlarda bu etiketle insan içine girdiğinde "utanması gereken benim çünkü böyle doğdum. onların veya alaylarının hiç bir günahı yok." diyerek kendisiyle hesaplaşırken, deger yargılarını acımasızca, hem de düşman kılıcı edasıyla böğrüne saplayacak, sözümona bir dido, bir kleopatra olarak ölmeyi kendine yakıştırması muhtemel dişi hatun.
  • doğal seleksiyona maruz kalırlar.
    (bkz: ilahi adalet)
  • aptal ve fakir olsa guzelligi ile, cirkin ve fakir olsa zekası ile bir sekilde kara bahtını duzeltebilirdi. ama gelgelelim acımasız sozluk yazarı baslıgı hem aptal, hem cirkin hem de fakir kız diye acmıs, tum kapıları kapatmıs kızın yuzune. tek sansı var belki cirkin talihi vardır, talihiyle catlatır tum guzelleri.*
  • bir gün author ; gergedan götlü, yiyecek yarrak bulma telaşında ve dahi ikircikli biri olarak tanımlayacak şahsını. ve işte biz o gün tükeneceğiz.
  • bir de sanssiz sifatini eklemek lazim. insan bukadar mı sanssiz olur ya.
  • nefes alsın yeter tarzında yaşayanların kurbanı olabilir. mümkün mertebe zeka güçlendirici ilaç, yemek ve bilimum alet edevata koşması nasihat olunur.
hesabın var mı? giriş yap