• arap baharıyla bağlantılı olarak bölge diktatörlerini inceleyen el cezire türk belgeseli.

    https://www.youtube.com/watch?v=8fujqc1vgwa
  • ana başlıkları

    1- düşmanları öldür
    bir diktatör güce eriştiğinde onu elinde tutması gerekir. zeki bir diktatör zirveye çıkarken edindiği düşmanların farkındadır. her düşman ya da düşman olarak algılanan kişiler potansiyel meydan okuyucudur ve ortadan kaldırılmalıdır. ve bu işe en yakınlarından başlarlar.

    2- ulusun babası
    “kendilerini ulusun babası olarak görmeleri ve burada yaşayanları halkı değil aynı zamanda çocukları olarak kabul etmeleri çok ilginçtir.” jerrold m. post

    3- beni sev
    halkınızın sizi sevdiğine inanmanız yetmez. bunu bilmek zorundasınız. her ihtimale karşılık sevgileri gerçek olmayabilir diye her zaman neyin peşinde olduklarını bilmek en iyisidir.

    4- ajanlar, güvenlik ve içişleri bakanlığı
    çoklu, ayrı zıt emniyet güçlerinizin olması gerekmektedir.

    5- tanrı kadar mükemmel
    bir diktatörün toplumsal imajı çok önemlidir. halkı için ideal bir süper kahraman olmalıdır. her zaman genç, her zaman sağlıklı ve her zaman iyi giyimli. halkının her zaman olmak isteyeceği ama asla olamayacakları türde biri olmalıdır.

    6- büyük düşün
    "her şeyin çok ama çok büyük olması gerekir. kudretli olduğunuz mesajını iletme konusunda çok sayıda ikincil araçlar olabilir. ancak bunun gibi çok büyük bir yer “ben çok geniş bir toprağa ve çok büyük bir kalabalığa hükmediyorum” demektir. “ve ben çok önemli bir kişiyim” mesajını verir. hava atmak tüm diktatörler için bir hayat tarzıdır.” peter york
    (bkz: diktatörlerdeki lüks ve gösteriş tutkusu)

    7- medyanın kontrolü
    mutlak güç bütün medya üzerinde mutlak bir kontrol gerektirir. gazeteler ve televizyonlar mutlaka çok yakından izlenip kontrol edilmelidir. eğer mümkünse internet de sansürlenmelidir.

    8- birlikte öldüren aile, birlikte ölür
  • "birçok diktatöre göre en büyük sorun insanlardaki nankörlük eğilimidir. özgürlük isterler. kendi hayatlarını kendileri kontrol etmeyi ve polis devletinin zincirlerinin kırılmasını isterler. ve birden öyle bir an gelir ki, insanlardan o kadar çok şey alınmıştır ki, artık kaybedecek başka bir şeyleri kalmamıştır."
hesabın var mı? giriş yap