• çocukken çok duyardım bu lafı. arapları övmek için dediklerini, bir de beni dolaylı yoldan müslümanlığa davet etmek için söylediklerini düşünmüşümdür hep. iyi ahlak filan demezlerdi de arapça daha zengin bilmem ne. islamı, kuran dili arapça bak diye yüceltmeye çalışırlardı. etrafımda ne dangoz adamlar varmış. allahtan bunlarda bir tane bile kalmadı bugün etrafımda.

    cahillik çok fena çok... sayelerinde araplardan da nefret ediyorum.
  • konu aşağıdaki türkçe ise kesinlikle doğru olabilecek önermedir.

    (bkz: ecevit türkçesi)
  • "neydi o bi laf vardi, dur bakayim nasil basliyordu : geldi yine tipini... evet evet buydu" seklinde tepki verdigim tespittir.
  • aslında doğru önerme ama sırf bu zübükün üslubu yüzünden kalk bi siktir ordan dediğimdir.
  • arapçanın üstün olduğunu düşünüp türkçe yazan birinin beyanı. yazsana o zaman arapça dingil. ezik bir dil olan türkçeyi niye kullanıyorsun.
  • herkesin anadili kendine göre üstündür. bu cümleyi araplar kendi aralarında konuşurken söyleseydi anlayabilirdim ama hem türkce konuşup hem de dili kötülemeye çalışan biri trollüğün daniskasını yapıyordur.
    dilleri yaşatan kültürlerdir, bir kültür ne kadar köklüyse dil de köklüdür. karahanlılardan itibaren arap kültürüyle içiçe olduğumuz ve selçuklulardan türkiye cumhuriyetinin kuruluşuna kadar da bir çok alanda arapçayı kullandığımız halde(din, bilim vs) hala türkce konuşabiliyorsak bu bize türkçenin çok köklü bir dil olduğunu gösterir. arap kültürü de çok köklü bir kültürdür evet, ve islamiyetin yayılma sürecinde islamı seçen bir çok afrika ülkesi köklü bir kültüre sahip olamadıkları için zamanla araplaşmışlardır. dolayısıyla bu savı o kaybolan kültürler ve diller için belki söyleyebilirdik ama aynı durum türk kültürü ve türkce için veya kürt kültürü ve kürtçe için geçerli değil. o yüzden annoying orange gibi bos bos sesler çıkarıp trollük yapmanın bir anlamı yok.
hesabın var mı? giriş yap