• olayı zekayla bağdaştıracak yazarlar buraya da düşebilir. ancak durumun zeki olmakla falan alakası yoktur.

    bu film gora ve arog'un devamıdır. gora'da klasikleşmiş uzay filmlerine, arog'da da genelde eski çağ temalı filmlere yapılan atıflarla doludur.

    arif v 216 ise şakalarını, hem yine konusuyla, mekanıyla bağlantılı klasikler üzerine, hem de eski cem yılmaz eserlerinin ve repliklerinin üzerine kurmuştur.

    eğer izleyici sıkı bir cem yılmaz takipçisi değilse, yeşilçam dönemine ait fikir sahibi değilse ve hatta hayatında bilimkurgu filmlerine ilgi duymamışsa bu filmden keyif almaması çok normaldir.

    ha filme gülmekle, iyi-kötü demek ayrı hikaye şimdi ona girmek istemiyorum. bir sinema filmi olarak arif v 216 müthiş bir yapım değildir. imdb kafasıyla 6-7 puanlıktır olsa olsa. ama takip ettiği filmlerle de gayet uyumludur. buraya gelip de "niye sonunda tirada girmiş saçma olmuş" diyen adam, üçlemenin diğer iki filmini izlememiş, laf olsun diye konuşuyordur.

    bir entry vardı. biri arkadaşına sormuş "bob marley faruk kim?" diye. kim bilir "film çok kötü" diye saydıranların kaçı bu ekiptendir ve bu mantıkla yorumluyordur?
  • daha izleyemedim malesef
hesabın var mı? giriş yap