• bulunduğu ilçeyle aynı ada sahip baraj*.
  • ani harabeleri dolaylarindan akarak ermenistanla dogal siniri olusturan minicik cay... uzerindeki kopruler yillar, yillar once yikilmis...
  • sokaklarında kazların gezdiği küçücük bir ilçe. kars'a uzaklığı yaklaşık 40 km'dir.
  • prag'da bulunan bir hostelin adi. fiyati oldukca ucuz ve hizmetten memnun kaldik. en son merak ettik, bu isim nereden geliyor diye sorduk. sahibi gezmeyi cok severmis zaten hostelin her yerinde fotograflar var. turkiye gezisinde arpacay hosuna gitmis ve bu isimi hostele vermis.
  • turkiye ile ermenistan sinirini olusturan akarsu.
  • bir yaz vakti, sonsuzluğa uzanırcasına çarşaf gibi şeffaf bir gökyüzüne, türlü türlü nakışla işlenmiş o siyah-mavi arası semâsıyla yıldızları kendi kafesinde muhafaza eden, aydan nasibini alan bozkırlarıyla kars'ın sessizliğin bir ucundaki nazenin ilçesidir. bozkırlarında bir barakada ne kadar süre yaşadığımı şimdi hatırlayamadığım, ama hatırladığım ne varsa. o lavaşlara sürülen tereyağı, balıyla kaymak bir kıvama karışan bir hissiyat... ığdır'dan, ardahan'dan gelen türk, kürt, azeri ve karapapaklarıyla, memleket insanının semaver etrafında akşamları sıkı bir muhabbete giriştiği gönül meclisi arpaçay. arpaçay'ın bozkırlarının gönüllerinde doğan bir nesil ve onların babaları, anneleri, akraba-ı taallukat. bozkırın çocukları arpaçay savaklarında yazın o serinliğini çıkarırdı, içinde sevinçle hüzünün tepiştiği dedeler, nineler olurdu, yüzleri kırışmış dedeler...

    -dedeciğim ne zaman gideceğiz buradan, ben sıkıldım.

    kasketini çıkardı, tütününü sardı:

    -yarın motorla (traktör) götürürüm oğlum seni.

    mekanın cennet olsun dedeciğim.
  • her kucuk yerde oldugu gibi memurlarin yolunacak kaz olarak goruldugu, insanlarin alisveris icin ve kalinacak ev konusunda neredeyse tekel altinda kaldiklari - hangi eve bakarsan ayni sulaleden insanlar cikiyor karsina ve alisveris icin bim ve a 101 den baska secenegin yok- tum bu olumsuzluklara ragmen ulkenin icinde bulundugu teror ortami goz onune alindiginda memurluk icin tercih edilebilecek ulkenin batisi icin buyuk bir koy sayilabilecek karsa 40 km uzaklikta, karsa yolu asfalt olan turk nufusun agirlikli olarak yasadigi, icinde 7 tane kadar da kurt koyu barindiran karsin bir ilcesi.

    terekeme diyorlar kendilerine azerbaycandan goc edip gelmis turk nufus, genel olarak memura saygili iyi insanlar.
  • üzerinde türkiye ve sscb tarafından geçmişte ortak olarak inşa edilmiş bir baraj bulunan çay. barajın da etkisi ile yazın su seviyesi iyice düşer ve taşlardan sekerek ermenistan'a geçebileceğiniz bir hal alır.
hesabın var mı? giriş yap