• doğru zamanda izlenildiğinde içinde yer alan güzel olayları anlamları sözleri cümleleri davranışları ilişkileri en iyi şekilde anlayabileceğiniz hissedebileceğiniz, izlerken tüm psikolojinizi yönlendireceğiniz ve aman aman dur bu repliği unutmamalıyım şeklinde takıldığınız izlenebilecek en iyi filmlerden biri. oyunculuk tadından yenmez. hatta mimikler bile yeterlidir bu film için. köpeğin bile süper bir oyunculuk gerçekleştirdiğini düşünürsek aşmış bir film. boş değil kesinlikle.
  • şimdiye kadar izlediğim sevgiyi en güzel anlatan film. carol, üstü başı dökülen, dilinin kemiğini çoktan kaybetmiş, okuryazarlığı muhtemelen kıt bir kadın; melvin kaba saba, telefonda ilk yaptığı böğürmek olan, sevimsiz bir adam..ama işte "birisine yeterince uzun baktığınızda onun insanlığını görürsünüz" ne kadar doğru bir sözmüş ki, bu insanların da muhteşem yanlarını görüyoruz.mutlu sonla bitiyor velhasıl, ama ben hep sonrasını düşünüyorum, birini sevmek için yeterli olsa da tüm bunlar, acaba bir ilişkiyi sürdürebilmek için yeterli mi? o yüzden keşke hayat da film gibi olsa da, en güzel yerinde bitse demeden edemiyor insan..bizimki hep devam filmi gibi..sürekli konu ve konuklar değişiyor..
  • dikkatli izlenildiğinde ilginç ayrıntılar içerdiği anlaşılabilecek olan filmdir.

    --- spoiler ---
    melvin'in carol ve çocuğunu hastaneye göndermek için çevirdiği "2t94" numaralı taksi die hard iii adlı filmde zeus carver` : samuel l jackson`'ın kullandığı taksidir. ayrıca filmin bir karesinde arabanın içerisinde bulunan kasetlerden birinin üzerinde emergency only yazmaktadır. üzerinde etiket olan bu kasette nat king cole'un i love you for sentimental reasons adlı şarkısı kayıtlıdır.
    --- spoiler ---

    (bkz: #2408446)
    (bkz: trivia)
  • göz açıp kapayana kadar bitip giden film. nasıl bir rol yapıyorsa bu oyuncular film izlediğinizi unutuyorsunuz bir süre sonra, ne gay'lik, ne obsessive compulsive'lik ele alınan hiç bir konu/duygu abartılmamış, aşağıdaki listede görüldüğü gibi şahane bir de soundtrack'i vardır bu filmin. bunların arasında en bir keşfedilesi olan da danielle brisebois'in my only'sidir zannımca. şu restaurant'a girerken kıyafet değiştirip geri dönme esnasında, hunt'ın garsonla neredeyse dans ettiği sahnede çalan şarkı.

    temple (sanctuary mix)
    written & performed by jane siberry
    courtesy of reprise records
    by arrangement with warner special products

    "an american in paris"
    written by george gershwin
    courtesy of essex entertainment, inc.

    hand on my heart
    written & performed by judith owen
    courtesy of dram records

    spanish castle magic
    written by jimi hendrix
    performed by the spin doctors (as spin doctors)
    courtesy of reprise records/m.c.p. productions
    by arrangement with warner special products

    climb on (a back that's strong)
    written by shawn colvin & john leventhal
    performed by shawn colvin
    courtesy of columbia records
    by arrangement with sony music licensing

    y.m.c.a.
    written by jacques morali, henri belolo, victor willis
    performed by the village people
    courtesy of scorpio music paris france & mercury records
    by arrangement with polygram film & tv licensing

    days like this
    written & performed by van morrison
    courtesy of exile productions/polydor limited
    by arrangement with polygram film & tv licensing

    baltimore
    written by lover patterson, lewis lebish & walter coleman
    performed by the drifters
    courtesy of atlantic recording corp.
    by arrangement with warner special products

    everything my heart desires
    written by phil roy & peter blakeley
    produced by phil roy
    performed by danielle brisebois

    my only
    written by heitor pereira & phil roy
    produced by phil roy
    performed by danielle brisebois

    `
    (i love you) for sentimental reasons`
    written by deek watson & willie best (as william best)
    performed by nat 'king' cole
    courtesy of capitol records
    under license from emi-capitol music special products

    "always look on the bright side of life"
    written by eric idle
    produced by hans zimmer
    performed byart garfunkel
  • dvd arşivimde henüz yerini alamamış ancak yolunu dört gözle beklediğim, izleyen insana kendisini iyi hissettiren izledikçe izlenesi gelen ceylan bakışlı jack nicholson'ın döktürdüğü james l. brooks filmi.
  • filmde jack nicholsonun piyanoda köpeğe çaldığı şarkı monty python grubunun life of brian filminin kapanış parçası olan always look on the bright side of lifetır. bu şarkıyı yine monty python üyesi eric idle yapmıştır. ayrıca yine filmdeki garip yürüme sekanslarının da gene monty python's flying circusa gönderme içerdiğini düşünmekteyim. çünkü neden monty python's flying circus bölümlerinden birinde dünyanın en garip yürüyen insanları tarzı bir skeç vardı. bunu da hatırlatalım...

    ek olarak film her ne kadar muhteşem olsa da, küt saçsız bir helen hunt ruhumda derin yaralar bırakmıştır efenim. helen bacı, eğer burayı okuyorsan nolur, git saçını yeniden küt yaptır bacım, şu an bile küt olmadığını biliyorum ama nolur, sana çok yakışıyi, öptüm, byee...
  • özellikle takıntılı insanların hayatı; kendileri ve yakınlarında bulunanlar için ne şekilde zehir edebileceğinin muhteşem bir şekilde işlendiği, her dem seyredilebilecek bir film
  • obsesif kompulsif bozukluğun artık kişilik bozukluğu boyutuna gelmiş bir vakasının hikayesidir.

    ağır ocd vakamız melvin randevu almadan gittiği psikiyatrından kovulduğunda bekleme odasındakilere dönüp "what if this is as good as it gets" yani "ya olabileceklerin en iyisi buysa" der ve böylece bir ruh sağlığı uzmanı bekleme odasında söylenebilecek en kötü cümleyi söylerek tarihe geçer. (bkz: intiharı tetikleyen sözler)
  • tespit ve tasvir adami melvin'in 62 kitabının en azından birini okuma isteği uyandırır bu film.

    --- spoiler ---
    zoe : how do you write women so well?
    melvin : i think of a man and take away reason and accountability.
    ---
    simon : nothing worse than having to feel this way in front of you?
    melvin : nellie, you're a disgrace to depression.
    ---
    melvin : thanks for being on time... carol, the waitress, this is simon, the fag.
    ---
    melvin : so then, the next thing i know, she's sitting right next to me, and then, well, it's not right to go into the details, but i screwed up. i got nervous. i said the wrong thing and if i hadn't, i could be in bed now with a woman who if you could make her smile you got a life. instead, i'm here with you, no offense, a moron pushing the last legal drug.
    --- spoiler ---

    http://www.awesomefilm.com/script/asitgets.txt
  • vardir ya hani turk filmleri...kucuk kasabada yasli, huysuz, aksi bi amca. bu amcanin reddettigi oglunun/kizinin evladi dunyada yalniz kalmistir bir elim kaza sonucu. mecburen almistir amcamda o kucuk kizi. iste jack nicholsonda o kucuk oscarlik kopegi oyle almastir evine. sonra (bkz: somehow) yine ilgilendigi helenda o kucuk kiza benzer. boyle yemekte amcam bagirir, kizar, ileri gider kizimiz uzlur, aglar ama hani bilir ya o dede onu seviyor, inanir, bilir icten...iste helenada kizar,arada bir laf takar, hatun her ne kadar cossada, bitiremez bir anda yada bir sekilde ben boyle hissetmekteyim...bilmem belkide jack amcamin mukkemmel derecede aktorlugu, adamin icten oynadigi pisikopatlik, kopegin de en az jack amcam kadar oynadigi filmdir beni etkileyen bu kadar. neden simdiye kadar nasil izlemedim diye soktayim. belki de bu-burda ondan sacmalamaktayim.
hesabın var mı? giriş yap