• desteksiz sallayan üyeleriyle meşhurdur, örneğin aşağıdaki gibi:

    "yaptırmayınca alınan riskleri biliyoruz ama yaptırınca aldığımız risklerin ne olduğunu yıllar sonra göreceğiz. otizm bunlardan belki de en masumu. çocuk yaştaki kanser oranlarındaki artış, tip 1 diyabetin çocuklar arasındaki yaygınlığı, aşı sonrası bebeklerin uykuda ani ölümleri.. ve daha kimbilir niceleri."

    desteksiz salladıkları için, bir çok sözdebilim savunucusu gibi, en meşhur cümleleri de şudur:

    " çok okuyun, farklı görüşleri okuyun, karşılaştırın ve kendi kararınızı kendiniz verin."

    bizse desteksiz konuşmuyoruz. bu hareket yüzünden kızamık ve boğmaca gene yükselişe geçmiş: http://www.cidrap.umn.edu/…l-rise-measles-pertussis

    google üzerinden iki makale okuyup "araştırııın yeaaa" diyenlere değil, gerçekten laboratuarda araştırma yapan bilim insanlarına güvenin lütfen. çocuğunuzu yıllarca sevebilmek için.
  • mantıklı olmayan bir harekettir. aşılara karşı b,ir iddada bulunmak için, aşıların, önce nasıl çalıştığı hakkında fikir sahibi olmak gerekir.

    aşağıda verdiğim linkte, bu konuda fikir verici çizgi bilgilendirme bulunmaktadır.
    , konu hakkında bilgi almak isteyen insanların incelemesini tavsiye ederim.

    [http://i.hizliresim.com/penv0r.jpg http://i.hizliresim.com/penv0r.jpg]

    http://i.hizliresim.com/penv0r.jpg
  • türkiye'nin son yıllara kadar iyi kötü oturmuş bir aşı politikası vardı, hala da var bir şekilde. bu ülke önlenebilir birçok hastalığı aşı ile bitirmiş, bir çoğunun da etkisini ya da vaka sayısını azaltmıştı. hatta bazı hastalıkların vaka sayısı 0 olduğu için aşı takviminden bile çıkarıldı.

    sonra bir gün türkiye'ye, aşı politikası ve takibi olmayan komşusu suriye'den mülteci akını yaşandı. bu kontrolsüz girişler yüzünden, ülke on yıllar önce bitirdiği ve yıllardır vaka görmediği hastalıkları tekrar görmeye başladı, bazı hastalıkların görülme sıklığı olağanüstü oranlarda arttı.

    aşı yaptırmamayı savunan zihniyet ve hareketlere bu açıdan bakmak daha sağlıklı olacaktır. çünkü aşı yapmak ile yapmamak arasındaki fark türkiye ile suriye gibidir aslında biraz. laiklik gibi, değerini kaybedince anlarsınız.
  • aptal işi.
    pediatride allah gibi taparlar aşıya.
    burdaki ve sosyal medyadaki 3-5 gerizekalıya kulak asmayın.
    aşıları ihmal etmeyin.
  • yavru kedilere belli bir zamandan önce aşı yapılmıyor anne sütünün faydaları kayboluyor diye insanlarda da bu geçerli olabilir türkiye 'de kötü olan bir şeyin insanın içini rahatlatacak şekilde açıklanmaması insan doktora bir şey sormaya bile çekiniyor aşşağalanıcam diye..ne olmuş insan şüpheyle yaklaşabilir devlet bunun fayda ve zararını net şekilde açıklamalı.
  • su akp'nin saglik politikalarindan begendigin bi tanesini soyle deseler, asi derim. zaten ikinci bir tane bulmak zor; ama recep akdag'in zamaninda yapilan eklemelerle birlikte dunya standartinda bir asi programi var turkiye'nin. bir iki ufak eksik de kapatilsa dunyanin en kapsamli asi takvimi uygulaniyor olacak.

    asi dedigin bakteri ya da virusun kendisinin, proteinlerinin ya da urettigi maddelerin zayiflatilmis bir sekilde koruyucu ya da etkisini guclendirecek bazi kimyasallarla birlikte kisiye verilmesidir. boylece bagisiklik sistemine dusmani onceden tanimasi ve savasa hazirlanmasi firsati verilir. vahsi bati'nin araniyor posterleri gibi yani, o posteri asmazsan yore halki suclu bir haltlar cevirip de kendini acik edene kadar sucluyu taniyamaz, tanidigi zaman da is isten gecmis olabilir.

    evet asinin icinde farkli kimyasallar var. evet asilarin her birinin nadir ya da sik bazi yan etkileri mevcut. peki yine bu asilar yapilmali mi? evet.

    takvimdeki asilar rastgele hastaliklara secilmiyor. neredeyse her biri zamaninda milyonlarca insani sakat birakmis ya da oldurmus hastaliklar. cicek asilamayla yer yuzunden silinmeden once neymis, ne yapiyormus bir arastirin. bagisikligi olmayan bir topluluga tek bir hastaligin ne yapabilecegini gormek icin ispanyollar'in amerika'ya gittiklerinde cicegin yerlilere ne yaptigini okuyun. ya da gitmeyin o kadar uzaga, neden takvime kizamigin ek dozunun eklendigini arastirin. bak dunyanin en iyi asi programlarindan biri diyorum, immunize olmayan suriyelu gocmenler geldigi gibi bu hastaliklarin gorulme sikligi ciddi sicramalar yapti.

    asilarin yan etkilerinin hicbiri, bu asiyi yaptiginda cocuga ve topluma saglayacagin faydayi ortadan kaldiracak kadar buyuk degil. bu asiyi bir sebepten yaptiramayacak cocuklari (ornegin immun yetmezlik veya grip asisi icin yumurta alerjisi gibi) korumak icin de asi lama gerekiyor zaten. yuz kisiden doksan dokuzu asili olursa, yuzuncu cocuga hastaligi bulastirabilecek birisi kalmaz.

    bu ahmaklar asiyla korunmus toplumlarda yetistikleri icin ciddiyetin farkinda degil. asilarin risksiz oldugunu kimse soylemiyor, ama fayda zarardan kat kat daha fazla. ki zaten, cicek orneginde oldugu gibi, hastaligin basarili bir sekilde silindigine emin olundugunda soz edilen riskleri almanin bir anlami kalmayacagi icin o asi takvimden cikariliyor. 70lerin sonlarindan sonra dogan hic kimseye cicek asisi yapilmadi. yani asiyi riskli buluyorsaniz asi karsiti eyleere kalkismak yerine dunya saglik orgutunun kampanyalarina destek verin, cocuk felci de silinsin, cocuklariniz bir asi eksik olsun.

    not: hatalı bilgi içeren bir cümleyi kaldırdım. (bkz: #63154732)
  • takipçilerinin en önemli özelliği, sağlam-güvenilir kaynaklar sunamamalarıdır. "geçen harvard da doğruladı zaten bunu." derler; kaynak bulamazsınız. "şimdi halk sağlığı diyosunuz ama kaydadeğer bir otizm riski var." derler; kaynak bulamazsınız. sanırım pdf dosyaları da gdo içerdiği için paylaşmıyorlar. neticede onların kararı, elbette.

    maalesef, günümüzde hiçbir tartışma kanıtlanabilir, sağlanabilir gerçekler üzerinden ilerlemiyor. yine de, çocuğunuza aşı yaptırıp yaptırmama arasında kalmak gibi tuhaf bir hataya düşerseniz, bu tartışmalarda güzel bir kaynak arayın.
hesabın var mı? giriş yap